Jump to content

Neretva 2008 - Dobrodoslica :)

damjan

Recommended Posts

Skopirano iz adriakite chata. Kr zacnite prestavljat dopuste.

(aja, zacne se od spodaj navzgor brat)

nanar: I usput ,metkovčanin,napiši nam ime i prezime da znamo s kim imamo posla

nanar: prebacite se sa raspravom u forum

metkovcanin: prvi korak je da prestanete dolazit tamo gdje niste dobrodošli, nemojte izazivat vraga i odite tamo gdje ste pozvani

LukaB: Bez obzira na ove nepotrebne prijetnje, pokusati cemo pronaci rjesenje. Prvi korak je da se definira gdje see uopce moze voziti i dizati zmajeve (daleko od kupaca) a onda ako netko to ne postuje, onda se obracunavajte s njima.

dacco: eh jos kad bi metkovic bio na moru...juznije tuznije?

nanar: Malo vas jebe jedino zakon o pomorskom dobru....

nanar: Podržavam lokalce!!!

metkovcanin: momče, mir u svijetu promoviraj u Zagrebu a nas pustite na miru, nečemo mi za vama skupljati smeče i gledati gdje nam djeca mogu uč u more a da ih ne pregazi kakav kajter, govorim ti u ime svih domačih ljudi pa bolje da se pridržavaš naših pravila

LukaB: Svugdje u svijetu se takve stvari dogovoraju: Maui, Cabarete, Egipat, Canary,....

LukaB: Ove netrpeljivosti na nacionalnoj bazi su zaista djetinjaste. Posalji mi mail i sve cemo se dogovoriti kao ljudi. Mjesta ima za sve.

LukaB: Regulacije kretanja na Neretvi treba, to se slazem ali ne na ovaj nacin. Molim te da mi posalkjes svoj mail preko kontak forme pa da definiramo kite zonu i gotovo. Dogovoriti cemo se sve

metkovcanin: Pozdrav svim kiterima a posebno windsurferima, tu sam da vam porucim u ime svih Ploæana i Metkovčana da kajteri nisu dobrodošli na Neretvu,a posebno ne Slovenci i ostali neHrvati, momci biče pizdarija

nič se ni naredilo, samo eni majo probleme sami s sabo.

jz sem tri leta dol (2006,2007,2008), pa zmeri se mamo ok, domačini so face, še za pivo sem dobil. seveda pa drži rek, tak kot si ti do koga, tak je on do tebe.

...btw prvomajski so bli zakon, vetra kolkr si hotu :wink:

ena od miljon slik,...uživali smo, da bi koga motili, pa tudi ne vem...

http://shrani.si/f/24/EI/1SVhZWy8/forum.jpg

en dan tud za 7 m2 kajte z lahkoto...

tud policaji so prišli na spot, ..in glej ga zulomka, pomislila nista da bi kdo kaj težil, ampak sta gledala, težila pa sta domačinom, ki so nekja nabirali po plitvinah. tko da uradi nimajo nič proti, če ne bi že težili.

pač se je en mal pozabaval ker ma preveč časa.

lp, tadej[/img]

Edited by tadej

no tile pa res motijo pa ogrožajo, ne pa mi kajterji, ok ne rečem učasih same sebe že večinoma pa kopalci kar preživijo, ...vsi ostali v prometu v tem moviju pa ne.

btw posneto mimo moje hiše (tud čez 200 skozi naselje) in kar je najhuje, vsako leto je davek več krvi-posledica vsako leto več motoristov. pa nisem zagovornik počasne vožnje in novega zakona...sploooh, ampak teli pa so padalci tapravi+ki ubijajo, ne pa vedno, da ne bodo vsi motoristi v istem košu.

klik:

http://www.genspot.com/video-50661/poljanska-dolina.aspx

Sem tud sam motorist in težko bi reku da vozim počasi. Tisti k mate motorje veste da se po omeitvah skor ne da vozt. Druga zgodba pa je vožnja skozi naselje, kjer nikoli ne vozim čez omeitev. OK, priznam... Kakšen km/h čez že, nikoli pa tko k taledva na posnetku. K te parkrat nepazlivi vozniki izsilijo in se komaj ustaviš al pa jih obvoziš, pa čeprav voziš po omeitvah, se mal zamislš... Če se. Če ne, si pa v črni kroniki...

LP, Matevž

jst sem mel motor in vse cool in prov; samo vse do neke mire:

- sicer mi ni panike ce majstri vozijo za vse cekine in vsako tolk se tudi kej razbije (sej si je sam izival vsodo)

-bolj mi tieži k rata štala k drugi k nimaj nič s tem in "najebajo" (pešec, kolesar,...)

Tako je tudi s kajtari:

je klpa k dela galamo in pizdarije, na vodi, travi, plaži in povsot,.....

posledica: najebe potem vsi drugi k s tem nimajo nič in samo se imajo fajn,......

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ja no,... kukr pravi Mlakar: "taku je blo od zmerom, kej se če člowk lmntat,..." :twisted:

tele ho!

taki posti me navdajajo z pecej mešanimi občutki. po eni strani vidim primitivizem ene osebe proti kajtarjem, pa drugim ne-dalmatincem (ali pa ne-hrvatom).

Po drugi strani pa se vprašam kaj je tega modela prignalo da je tak žolč razli naokoli. Glede na izkušnje na našem forumu in po spotih kjer smo prisotni je žalostno to, da veliko lastnikov kite opreme do svoje okolice nastopa precej moteče - hrupni prihod na spot, pijančevanje, neprimerna gestrikulacija, arogantnost, ... Èe samo pomislim na nedavno dogajanje v Kranju mi je povsem jasno, da je lokalcem na Neretvi lahko povsem upravičeno odp***dilo.

Žalostno je tudi, da nekateri posamezniki od samega začetka "scene" pozivajo k pameti, sožitju, odgovornemu ravnanju ter razmišljanju o lastni varnosti. Velikokrat so deležni hudega posmeha, če ne javno na forumu pa zagotovo v globokih debatah kadar ni vetra na kakšnem spotu... Vendarle pa je žal tudi tako, da so vedno v šport prihajali tudi klovni in wanabiji, ki so delovali po sistemu "ko vas j**be", in hkrati postali tudi vzor naslednjemu rodu in tako naprej. načeloma je dovolj da se najde le en idiot, pa lahko užitek in ukvarjanje s tem športom pokvari celotni "sceni".

Ni jih malo, ki namesto da bi se vlačili po raznih lokalnih spotih rajši prišparajo nekaj denarja ter si nato v miru nekje daleč od gužve, na idiličnih plažah privoščijo svoj sanjski session. Zoprno postaja le to, da slovensko-hrvaško-italjansko-češko-madžarsko-avtsrijsko-nemški-evropski idiotizem vztrajno pronica tudi na te "sicret" spote.

Vsem ki bi v kajtanju radi uživali zato predlagam, pamet v roke, hkrati pa jih tudi prosim, pamet v roke! Le na tak način se bo na dolgi rok lahko še uživalo...

lp

3g

no.. zdej pa info iz prve roke:

bil sem 8 dni na neretvi..

ni bilo nobenega izgreda, nobenega pijancevanja nobene narobe vrascene dlake.. vsi nekej filozofirate in pametujete a noben nima informacij.. klasicen slovenski uzvisen pristop.. vsi bi resili svet nazalost samo taki ki nebi naredili nic, ampak za v parlament bi bli pa odlicni..

na neretvi so usi pospravljali za seboj in noben ni nikogar zaparkiral, le hrvati so se sli kite solo v tistem zalivu kjer so plavalci.. noben lokalec ni prisel prevzgajat in jokat nad situacijam in nevem cem..

ta zadeva je zrasla iz enih ust "metkovicana", ki je verjetno nek kajtar ali bogvekaj ustal na levo nogo in zacel nabijat z svojo prepotentnostjo..

@3g:

lej ce ste mel vi modelarji smolo z enim izrodkom z Q7 to se ne pomeni da se to dogaja povsod.. ne metat use v isti kos in filozofirat kaj se je pocelo na neretvi.. ce ga melotovci pijejo in razgrajajo, to pocno v gostilnah in apartmajih(vsaj kar sem bil jz prisoten in je bil zmerej uredu zur, ampak nima dosti kondicije.. pac)

sem veliko prisoten na lokalnih travnih spotih in z mano in mojimi nima nihce tezav..

zanimivo mi je tudi, da se je s tega foruma umaknilo kar dosti "nasih" mentorjev, kar pomeni da so se mal navelical filozofov..

fantje pamet v roke

no.. zdej pa info iz prve roke:

bil sem 8 dni na neretvi..

ni bilo nobenega izgreda, nobenega pijancevanja nobene narobe vrascene dlake.. vsi nekej filozofirate in pametujete a noben nima informacij.. klasicen slovenski uzvisen pristop.. vsi bi resili svet nazalost samo taki ki nebi naredili nic, ampak za v parlament bi bli pa odlicni..

na neretvi so usi pospravljali za seboj in noben ni nikogar zaparkiral, le hrvati so se sli kite solo v tistem zalivu kjer so plavalci.. noben lokalec ni prisel prevzgajat in jokat nad situacijam in nevem cem..

ta zadeva je zrasla iz enih ust "metkovicana", ki je verjetno nek kajtar ali bogvekaj ustal na levo nogo in zacel nabijat z svojo prepotentnostjo..

@3g:

lej ce ste mel vi modelarji smolo z enim izrodkom z Q7 to se ne pomeni da se to dogaja povsod.. ne metat use v isti kos in filozofirat kaj se je pocelo na neretvi.. ce ga melotovci pijejo in razgrajajo, to pocno v gostilnah in apartmajih(vsaj kar sem bil jz prisoten in je bil zmerej uredu zur, ampak nima dosti kondicije.. pac)

sem veliko prisoten na lokalnih travnih spotih in z mano in mojimi nima nihce tezav..

zanimivo mi je tudi, da se je s tega foruma umaknilo kar dosti "nasih" mentorjev, kar pomeni da so se mal navelical filozofov..

fantje pamet v roke

Tele ho!

svaka čast. vse je v redu. juhu, prepričal si me.

Happy?

moj post ni neko jokanje zaradi enega debila na nekem travniku v kranju. dejstvo pa je da sem od leta 1997 aktiven v tem športu (edino lani sem imel samo 15 dni na vodi kar je malo malo), in da se vsako leto pojavi x novih kajtarjev, vsi zanjesenaško navdušeni. od tega je nažalost približno polovica takih, za katere bi rajši videl da nebi hodil na iste spote kot oni, ali pa oni ne tja kot jaz. in žal ti vedno znova mečejo slabo luč na celotno sceno. face-it: vprašaj kakega surfača kakšno je mnenje o kiterjih, pa boš videl po kolk so hruške. pa ne mi rečt zdej da so oni čudni, oni so samo del okolice in okolica nas tako dojema... Neglede na to ali se v onih zgodbah frajer samo malo norčuje ali pa misli zares - že sama razprava poteka na skoraj docela primitivni ravni (vsaj meni). In moje izkušnje (čeprav ne poznam dejstev aktualne zgodbe) bolj povlečejo na stran da je nekaj na Neretvi vendarle bilo narobe. Spomnim se tudi primerov iz nam tako bližnje Pule, ko so neznanci rezali štrike enemu kajtarju, drugemu med pavzo prevozlali fronte na back-e in tako povzročili hudo nesrečo. Le zakaj se sprašujem?

MMG če bi pogledal koliko in kakšne poste sem pisal včasih bi se verjetno tudi vprašal zakaj jih zdaj ne več. verjetno zato ker nima smisla? itak ste vsi skupaj že davno tega požrli vso pamet tega sveta... Verjetno bom sedaj za nekaj časa spet poniknil, saj mi raznih polivanj gnojnic ni potrebno niti spremljati, še manj pa se z tem ubadat...

lp

3g

"MMG èe bi pogledal koliko in kakšne poste sem pisal vèasih bi se verjetno tudi vprašal zakaj jih zdaj ne veè. verjetno zato ker nima smisla? itak ste vsi skupaj že davno tega požrli vso pamet tega sveta... Verjetno bom sedaj za nekaj èasa spet poniknil, saj mi raznih polivanj gnojnic ni potrebno niti spremljati, še manj pa se z tem ubadat... "

smisla za humor ti vsekakor ne gre očitati....

ok, se bom pa še jaz oglasila... tudi jaz sem bila čez prvomajske praznike na Neretvi... res je nekdo zakompliciru popolnoma po nepotrebnem, ker smo se vsi čist štekal. Vglavnem, kadar sem bila na plaži sem pomagala hrvatom dvigovat in spuščat kajte in tudi kakšno smo rekli... čist kul....brez panike. Res je da je bilo madžarov ene 10 do 15 - večinoma začetniki... ampak smo se čist uredu razumel... Jaz vem da grem še dol in da z domačini nimam nobenih problemov. Očitno se je pa našu en serator ki mu je dolgčas - kr neki... :roll:

...mal manj se ukvarjejte z nepomembnimi bedarijami in komentarji, pa več kajtite :wink:

pozdravček od mene, Kaja

Zdej ne vem, če sem lih taprav osebek za komentirat tole, ker sam težko komaj držim tazadnjo iz vode in me čaka kar še neki trenaže...

Tema me je precej užgala, ker sem bil tut jaz tist teden na Neretvi, in prepičan sem, da ni nitpadla niti senca na nikogar. Več, zazdelo se mi je, da tam ''local heroes'' pa le ne verjamejo vsega kr jim nadudlajo v medijem.

Uglavnem mi smo se mel kar cool in vsa zahvala S. kr se je bil pripravljen pet dni ubivat z nami.

Aja... ker sem se ''zelenc'', in trnutno še več al manj brez oprme išem kak ugoden kos, sej mi je kar jasno, da se z kaitom in trapezom ni za za..., :oops: in je strošek nekako ''prebavljen''... , bi blo fan d'b vsaj prvo leto neki pršparau pr dili.

With the flow

B.

Zdej ne vem, če sem lih taprav osebek za komentirat tole, ker sam težko komaj držim tazadnjo iz vode in me čaka kar še neki trenaže...

Tema me je precej užgala, ker sem bil tut jaz tist teden na Neretvi, in prepičan sem, da ni nitpadla niti senca na nikogar. Več, zazdelo se mi je, da tam ''local heroes'' pa le ne verjamejo vsega kr jim nadudlajo v medijem.

Uglavnem mi smo se mel kar cool in vsa zahvala S. kr se je bil pripravljen pet dni ubivat z nami.

Aja... ker sem se ''zelenc'', in trnutno še več al manj brez oprme išem kak ugoden kos, sej mi je kar jasno, da se z kaitom in trapezom ni za za..., :oops: in je strošek nekako ''prebavljen''... , bi blo fan d'b vsaj prvo leto neki pršparau pr dili.

With the flow

B.

North-ove dile maš v surf shopu v Mostah po 360EUR. :wink:

• 2 weeks later...