radin Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 http://www.kitesurfstuff.com/news/kitesurf-news/Pics-North-Rhino-2008-10m.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 4 liner? Kurc gleda ta north. Spet so tolk spremenil tega rhinota, da mam filing ko da je moj 07 čist zanič. Ne bom kupu! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 no o tem se strinjam s tabo gabba ja, lani je bil cel bum okoli 2 pumpa (2008 ima one pump SS sistem) lani je blo na veliko poudarjanje in pri reblu in pri rhinotu "NOOOO BRIIIDLEEESSS" (no 2008 jih ima več kot jadralno padalo) iz 8 strutsov (supeeer stability) so šli na 6 (ok lažji kajt), tko da: ves zarečen kruh 2007 so v 2008 pojedli. meni je 2007 rhino super zadeva in dela. če komu ne, meni dela! in to super, lifti so če hočeš vedno visoki. 2008 ne rečem da ni vsaj tko dober kot 07, ampak lani je bil rhino revolucija, letos pa evolucija, tko da kakih drastičnih sprememb ne vidim...razen cel kup €€€ v investicijo. ..okol 5th linea pa: stara šola zgleda nalboljša, kle pa itak zagovarjam še od 2006 sonica dalje 4 linerja(SSrev2008), ampak vsega dobrega en kajt pač ne more imet. je pa R07 dober kompromis vsega. pa še tolk, tud 2008 ga ima. tud iz slike se lepo vidi, le da je še original zvita zadeva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Dokler bodo pri northu stranske tube tko pritrjene na stirih trakcih, lahko naredijo kar hoejo bodo vedno imeli BONBONEK efekt :? . Tisti k mate northa veste kaj to pomeni. Ce je kite napet je vse ok, cim pa se zgodi kaj nepredvidljivega in se malo zarotira je pizdarija ....Pa se to water start je za rhino 08 ze sam proizvajalec ocenil za slabega. Ze lani je bil kaj bo pa letos? majo pa sminkarske barve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 sej ni za verjet, kej se mešajo pr nortu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Še pred par tedni sem bral, da bo North ukinil vse te pump pripomočke. Meni osebno je še vedno najbolj všeč Rebel, vsaka tuba zase. Manj stvari gre lahko narobe, manj je težav pri zvijanju kajta,... Napumpam ga pa tudi lažje, ker se ni treba tok matrat. Na Rhinotu gre prov težko zrak po tubah na začetku. Drugač mam pa Rhinota 14 za lightwind pa tudi nisem ne vem kolk navdušen, sicer res dobro vleče pri malo vetra, ampak je pa obupno počasen. Lowend ima skoraj isti kot Rhino 12, ker je 12tka tolk hitrejša, da lahko še malo bolj opletaš z njo pa dobiš tisti dodatni pull. Moj najljubši je pa rebel 10... mmm ta mi pa res sede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Testirajte Vegas 2008. Neuničljiv, freestyle, freeride, hangtime, vse dela super. Z njim imam ze preko 35 dni na vodi in nisem se nasel ene pomanjkljivosti. Veliko boljši od Rhinota in Rebela 2007. Novih Rhinotov pa se nisem vozu, tako da nimam pojma kaj so spravili skupaj pri Northu.. Bomo kmalu videli.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 miha: sem za C-je, skoz bolj ja-sicer stojim za besedami, da mi sedejo sle-ji , ampak surovost cja pa je tudi prednosti, mogoče pa, če bo šansa- stestiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Se strinjam z mihom, vzameš C. Je simple, nobenih bridlov, enostaven za relaunch, pa še bolj robustno zgrajen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 pri c je zaradi oblike same manj moznosti bonbončka. Lenasi obvlada zadevo tko da itak nima tezav, mi k smo bolj stari pa rabmo več varnosti in komoditete. mam rad moja kolena... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Da je katerikoli Bow ali SLE bolj varen od Vegasa, je lahko samo plod marketinske domisljije.(ali katerekoli druge...)Vegas ima isti depower kot Rebel ali Rhino, (ali katerakoli druga oblika BOWa ali SLEja), zraven pa ima se peto linijo, ce gre kaj res narobe.. Vsi pa vemo (vsaj js vem) kaj vse se dogaja z raznimi Bowi in SLEji ko se strga skripec ali gre strik okoli tipa, invert, death spiral in se 100 drugih stvari, ki so posledica oblike BOWa. Ce pa slepo zaupate marketingu 100% depower bow kajta, ne vem zakaj imajo letos vsi (vecina) pripete leashe na eno izmed linij, ne pa vec na chicken loop, tako kot npr. prvo leto ko so prisli bowi in so vsi oglasevali 100% depower.. Lahko ima 100% depower v idealnih pogojih, samo nesrece se še nikoli niso dogajale v idealnih razmerah.. Glede kolen pa, v lupih res bolj potegne, tako da ce slabo pristanes kolena bolj trpijo. To je pa edino, kjer je recimo koleno bolj obremenjeno.. Ko pa enkrat znas lupe, so lahko z Vegasom veliko lepsi pristanki, kot pa s katerimkoli drugim BOWom. Za zacetnike se obnese tudi veliko boljse Vegas. Vse stestirano na 15 letni punci, ki ji Vegas veliko bolj ustreza, kot pa SLE. V 1 letu sem imel priloznost vozit vecino kajtov, ce ne bi bil Vegas najboljsi, ni sanse da bi se vedno vozil North.. Tako da PRVO testirajte, POTEM pa diskutirajte. Tako kot je napisal Ted! Jaz pa z veseljem vedno posodim svoje Vegase in zaenkrat se ne poznam nobenega, ki mu ne bi bil vsec, po opravljenem testu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Kako pa je z windrangom? A so kej izboljšal od 06 modelov? Sam sem imel 12m in 16m Vegasa 06, pa je razlika v primerjavi z Rebelom. Res pa je, da zdej znam boljš in že zaradi tega lahko vozim v šibkejšem vetru. Torej, ali je windrange še vedno issue na vegasu ali ne v primerjavi z Rebelom recimo? tnx. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Kako pa je z windrangom? A so kej izboljšal od 06 modelov? Sam sem imel 12m in 16m Vegasa 06, pa je razlika v primerjavi z Rebelom. Res pa je, da zdej znam boljš in že zaradi tega lahko vozim v šibkejšem vetru. Torej, ali je windrange še vedno issue na vegasu ali ne v primerjavi z Rebelom recimo? tnx. Ce primerjam Vegas 10 2008 in Rebel 10 2007 bi reku da je windrange enak. Rebela 2008 nisem veliko vozil, tako da ne morem dat neke primerjave, ceprav mislim da ni velike razlike med starim in novim Rebelom. High end pa mislim da ima Vegas malo visji. Je veliko bolj stabilen kot rebel, zato si upam v mocnejsi veter z njim, ceprav moras mogoce malo vec na kanto vozit, ce piha mocno (30+++)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 kaj se je dogajalo z bovi vemo, zato majo zdej vsi safety na eno od linij in to je EDINI 100%!!!. Vem pa tudi kaj se zgodi s 5linijo od northa ko se zamota okoli druge in ne pusti teči le te, ti pa kite spustiš na sejfti ta pa se kar vleče. Na zalost sem videl več prijateljev, ki so imeli težave s 5linijo od northa kot pa tistih ki so meli bowe. Pa nebi rad kritiziral, saj so northi dobri letalci, samo o varnosti in kvaliteti bi pa lahko se kaksno rekli. Miha ti jih lahko hvališ saj si od njih sponzoriran, samo povedat je treba da je se veliko drugih znamk, ki so po moji oceni kvalitetnejse izdelani kot north.1. naish, ozone, flexifoil, slingshot, fone, mogoce se kaksen2.north,.... to je moja ocena, pa brez polemikce bi mel 20 let bi vozu C kite , no pa saj ga v bistvu vozim. se vidimo na vodi! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 klapa, use dela, važno kdo stvarco krmari! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Se še jaz vključim... 4/5 štiki, to so večni pogovori - pač vzameš kar ti najbolj odgovarja... 5ti štrik ima 100% (reusable) safety če zastopte, safety na en spredn štrik pač ne, bow safety tud ni 100%... stvar okusa. glih zadnje čase imam pogovore z enim designerjem kaj je boljše... pa ne prideva vskup... C kajti zarad oblike ne morejo imeti istega instant depowerja kot SLE kajti. Èe imaš high depower profil se to mičkeno spremeni, vendar je pogoj da imaš bar sys podoben SLE... Evo klele en link do "starega" dobrega C high depower kajta... služil mi je super 2,3 sezone... škoda da zadnje cajte mal sameva (ker se mi super zdi tale moj SLE hibrid), sam zgleda mu dnevi še niso šteti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts