Jump to content

Rateče

Gabba

Recommended Posts

Zdravo,

Zdej ko je dost snega, a mi lahko en da par napotkov za Rateče, grem namreč gor za podaljšan vikend, pa računam da bi probal snowkajtat.

Kajtam že kar neki časa, ampak na snegu še nisem probal. Na voljo imam Rebela 7m in 10m.

Kako je pa z vetrom, a aladin uredu pokaže za tist konc?

Hvala za vsak info.

Zdravo,

Zdej ko je dost snega, a mi lahko en da par napotkov za Rateče, grem namreč gor za podaljšan vikend, pa računam da bi probal snowkajtat.

Kajtam že kar neki časa, ampak na snegu še nisem probal. Na voljo imam Rebela 7m in 10m.

Kako je pa z vetrom, a aladin uredu pokaže za tist konc?

Hvala za vsak info.

-rateče: smo u nedeljo se iz obt peljal, pa je tam na tistem koncu snega bolj za vzorec kot kaj več, tko da če bo do vikenda kaj še ostal, pol ok, razn če ni kaj zapadlo dodatno še.

-veter: kaže na izi jugo tandenco (1-2bft) tko da je za počakat kaj bo res ker bo sonce in termika zna delat in mogoče kaj doda oziroma izniči. pač se ne da še povedat kaj bo tolk v naprej.

-kajt: 7 ali 10, furaj kar ti bolj paše, sej maš izkušnje iz vode. načeloma 10m2 optimum, čeprav jaz letos skoz na sedmici (rebel) ker večinoma je skoz pihalo, oz. žgalo.

------------------------------------------------------------------------------------

pod črto: za rateče tale vikend bolj slabo kaže na kaj resnega, mogoče kako dričanje brezvezno.

Povsod nabijal veter, Rateče skoraj brezvetrje, ta velke plahte, pa še te so dol padale :D

Nč ne bo tale vikend, napačna smer.

Hehe, ja sem videl par obupancev (en moder kajt na tube in dva foila), ki so neuspešno poskušali.

Veter tam je res čuden, pri moji hiši, ki stoji recimo 150 metrov proti KG (gledano od križišča za Planico, Rateče), je lepo vleklo proti italiji. grem pogledat na pumpo v ratečah, ki je cca 500 m stran, tam pa vleče ravno v kontra smer proti KG. nič jasno...