odvod Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Pozivamo vse državljane Slovenije h sistematičnemu bojkotu trgovcev. 1-Potrošniki jim lahko vrnemo s hudim udarcem, tako da izkoristimo to, česar do sedaj nismo. Konkurenco. Internet. Le tako jih bomo spravili na kolena in prisilili, da spustijo cene osnovnih življenjskih potrebščin za 30%. 2-Zavedajmo se, da nam država ne bo stala ob strani. SISTEM 1-Za obveščanje in organizacijo izkoristimo internet in ne množičnih zborovanj v stilu sindikalnih veselic. Tiho. Nevidno. Sindikalne veselice – štrajki so neuspešni. Sindikalni vodje nesposobni. Pogajajo se o drobižu, ki ne pomeni za nikogar človeka dostojno življenje. 2-Bojkot trgovcev je potrebno izvajati sistemsko. V začetku majhen pritisk potem pa vedno večji. Na velike trgovce. 3-Od 01. 02. do 08.02. 2008 se vsi izogibamo kakršnih koli nakupov v Mercatorjevih trgovinah. En teden je kot opozorilo dovolj. Misliti je treba na zaposlene v Mercatorju. 4-Po tem je na vrsti Tuš. Pa Spar, L'Eclerc … 5-Èe ne bodo dojeli sporočila s 01.03. 2008 spet zavrtimo kolo bojkota – tokrat za vsakega po 14 dni. 6-Link za tole sporočilo razširite po internetu. Vsem, katerim lahko. Naj se razve, da se s prvim februarjem začne opozorilni bojkot Mercator trgovin z zahtevo po znižanju vseh cen za osnovne življenjske potrebščine za 30 %. 8-Sedaj pa v akcijo – TAKOJ. Razpošljite link in obvestite vse, da prvi petek v februarju začnemo eno-tedenski bojkot Mercatorjev trgovin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tefff Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Ok najprej to: Nisem prebral do konca in ne mislim!Drugo: Potrosnik je glavna finta, je bil in bo. Tretje: goli argumenti in se nikol niso prevzgojili mase ljudi. Ce pa kdo ne ve kje zacet: Industrijski bel kruh je ena vecjih kozlarij, ki jih lahko pojes. (drgac nebi kaj napisal, ampak glede na izkusnje se mi zdi, da ne bom edini, pa veliko maestrala vsem, je blo dobronamerno) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arks Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 odvod, sem že slišal za akcijo in sem totalno ZA! Stopmo v akcijo, da ne bomo odpovedoval izletov v Grado zato, ker ne bomo imel za bencin... zarad kruha!! lp :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
observer2 Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 moj komentar: v koncni fazi boste porabili isto, merkaror in ostali bodo prodali enako.. zarad mene lahk strajkamo.. ampak nebo nic drugace.., nismo prirpravljeni stradat.. pa tudi prostovoljno stradanje v nasi drzavi ne pomaga.. odlocitev je pac padla da se bo nas zivez(posredno tudi ostalo) podrazil.. med slovenci pa vlada potrosniska logika, in zato so prodajalci zlatarji.. my5c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trajko Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Še dober, da je veter zastonj :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 @trajko ce bos kdaj kandidiral za predsednika mas moj glas! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lux Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Ne se preveč razpisat; nam ga bojo na koncu res računali!Kar se pa hrane tiče... Se bojim, da so trgovci že toliko organizirani in premeteni, da bojo znali kompenzirati tak izpad.Bi pa nam poleti za inline igrat prav prišel kak prazen parking ;-) Lp, Lux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tefff Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Sem se premislo in bom sodeloval, gremo najprej po fasngo, pol pa pogumno v bojkot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts