Sweety_Kaja Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Živjo!Bi mi mogoče kdo znal pomagat...ali je bar 08 kompatibilen s kajtom Rhino 07? Namreč, barov 07 ni več za dobit :( pozdravček od mene :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Ja ni bistvene razlike med 08 in 07, razen pri safety-ju. Moral bi normalo delovat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 A je še komu čudno da je north s temi novimi bari po defaultu dal vario cleat (depower špago) tako daleč stran. Sam sem si ga moral kar orenk približat, da mi bar ne uhaja predaleč, za mojo punco je treba pa še malo več. Sej ni večjih težav, samo na živce mi gre, ker se moram potem ukvarjat še s krajšanjem 5th line-a, da mi ne visi tko grdo okol sprednjih štrikov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLdesign Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 se pravi da dolžina pete linije ni ista kot pri 07 baru, a pa nima north tako nastavljen da če ni pete linije da padalo pada sam vase notr, se pravi da če 5 linija ni natrimana tako kakor more biti je enako kot če jo ni...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Magico Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Peto linijo se pri northu trima na Y, kjer se prednje linije razdelijo na levo in desno. Od tam dol je lahko popolnoma raztrimana in lahko tudi 2 m daljša. S tem, ko potegneš depower strik skrajsas vse tri prednje linije, s tem, da 5 linijo skrajsas samo od Y navzgor, visek pa jo prosto visi pod Y... ...tako nekako. LP Matej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Peto linijo se pri northu trima na Y, kjer se prednje linije razdelijo na levo in desno. Od tam dol je lahko popolnoma raztrimana in lahko tudi 2 m daljša. S tem, ko potegneš depower strik skrajsas vse tri prednje linije, s tem, da 5 linijo skrajsas samo od Y navzgor, visek pa jo prosto visi pod Y... ...tako nekako. LP Matej točno tako...kot je matej napisu...ko sem si trimu na baru optimum razdaljo, me tudi motila peta linija ki visela, ko si mal bolj zategnu kajt ob močnejšem vetru....pa pol dojel da se nekje tud to natrima...no na razdelilcu v Y. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjaz Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Mene pa zanima kako se 08 Rebel obnese na 07 baru? Je sploh kakšna bistvena razlika med 07 in 08 baru? Najpomembnejša mi je varnost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Vozim še dva bara 06, 27m2 (kajti so Rebel 7m2 07, 10m2 07, Rhino 14 07) in vsi delujejo. Mesec nazaj sem vozil Rebela 9m 08 na 07 baru in je šlo brez problema (potem ko smo potrimali nov bar) ter tudi na 06 baru in je vse isto. North pač mora narest vsako sezono neki novega, čeprov kake velike razlike povprečni user niti ne vidi, edina razlika ki sem jo jaz opazil so 25m štriki (namesto 27) in pa stopper (tempomat :) ), ki pa ga jaz redko uporabljam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sweety_Kaja Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 Se pravi da je v vsakem primeru treba natrimat zadevo? Imam možnost kupit Rhinota 07, bar pa lahko izbiram med 06 in 08... Kdo mi pa potem lahko natrima zadevo, ker jaz tega definitivno ne znam, ker sem še čisti začetnik... :? lp, Kaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 No jest bi vseeno vzel 08 bar... Razlika je tudi v tem, da je tista ročka, ki jo potegneš za depower na 08 lepo sešita, na 06 pa je tak gumijast zvonček na špagi, ki se meni obvezno na vsake tolk sname čez vozel spodaj, pa veliko težje ga je dobro zagrabit. Plus to, da sem imel še čisto nov bar 06 (nerabljen), cca 2 leti lepo spravljen, po cca 2 urah kajtanja pa se mi je kar naenkrat strgal steering line (lahko da brez vzroka, lahko da je bil vzrok v tem da je je kolegu, ki ga je malo testiral, v štrike malo pred tem zapletel en Rus, ampak ni izgledalo kaj hujšega). Mogoče špage z leti ratajo zanič, same od sebe? Pa še en razloh je, north je šel na 25m z 07 modeli, kar pomeni, da če se ti recimo kaj strga na 06 (ki je še 27m), boš težko našla zamenjavo. lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 kaja..maš PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 @kaja...vzami 08.@Gabba...če se ti 27 metrski štriki strgajo in jih ne dobiš več (kar dvomim) pač preideš na 25 metrske. Simple al that Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trajko Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Se pa ne netu najdejo bari 07. Mal prebrskaj spletne prodajalne pa ebay. Boš imela najmanj težav :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kite0007 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Ne morš verjet kolk eni uspejo zakomplicirat stvar... Ja da se vozit 07 north kajte na vse bare od 06 do 08. Med 07 in 08 skoraj ni razlik, 06 je pa malo krajši ter hod bara je tut mal krajši-mal manjši hi end-minimalno, razlika v dolžini bara nima nekega posebnega efekta. Je pa treba VSAK bar najprej natrimat-navodila dobiš zraven bara oz. si pogledaš muvi na netu!Razliko v dolžini štrikov med 25m in 27m res čutijo samo "carji" ki pa jih je resnici na ljubo tu kar nekaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjaz Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj. Imam 07 bar. Ugotovil sem da stopperja ne rabim zato sem ga odstranil skupaj z vrvico ki gre skozi bar, tako da mi gresta zdaj skozi bar samo depowerline in 5 linija. na videz vse deluje ok. Ker pa v navodilih tega nisem zasledil me zanima če se lahko pojavijo kakšne težave? Ali je 3 vrvica ki gre skozi bar namenjena še čemu drugemu kot stoperju?Lp, Tjaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Mislm da ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrazz Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Peto linijo se pri northu trima na Y, kjer se prednje linije razdelijo na levo in desno. Od tam dol je lahko popolnoma raztrimana in lahko tudi 2 m daljša. S tem, ko potegneš depower strik skrajsas vse tri prednje linije, s tem, da 5 linijo skrajsas samo od Y navzgor, visek pa jo prosto visi pod Y... ...tako nekako. LP MatejŽivjo! Da ne odpiram nove teme... Imam rhinota 08 bar pa 09 in me zanima ali morem kaj posebnega trimat na baru (recimo 5th linijo) ?Danes sem dal rhinota prvič v zrak, in se mi je zdelo da so zadnje linije zelo ohlapne (tako da sem skor skos imel bar pri sebi-bilo je pa zelo malo vetra,od 10 do 12 vozlov), tudi 5th linija ni čisto napete... Ali je pri novejših (08) rhinotih 5th linija samo za varnost ali ima še kakšno funkcijo? LP,andraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 @andrazz - skrajšaj zadnje štrike ali pa podaljšaj prednje. 5ta linija ima 2 funkciji - safety in nosi strukturo. Če boš podaljšal 5to linijo (pri Ylonu) se ti bo verjetno kajtova LE manj lomila pri točki vpetja (kar to radi delajo njihovi 08 modeli v določenih situacijah), vendar mi ni znano kaj bi to pomenilo za stabilnost (se zna povečat JellyFishing in podobno). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
george Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Še eno začetniško (tehnično) vprašanje o dolžini štrikov... Kako je pa s samim trimom kajta (nasplošno, ne samo pri rhinotu)? Ne vem kako je pri kajtih, ampak pri padalstvu je padalo natrimano tako da ga z maksimalnim potegom vrvic lahko prevlečeš, pri kajtu bi blo to ko maš bar čisto pri sebi. Ker edin tko lahko izkoristiš polno moč padala.Kako je pa pri kajtih? ali so načeloma natrimani tako da so pri max. moči (bar pri sebi) tik pred tem da je prevlečen, ali je še daleč od tega da bi bil prevlečen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts