Jump to content

Kap Verde - Sal - St. Maria

Gabba

Recommended Posts

Živjo,

Ičem neki za marčevsko kajtanje, pa mi statistika kar ustreza. A je kdo bil tam v zimskem/pomladnem času? kake so kej temperature morja in zraka, hrana, a se splača bit na plaži u hotelu al raje kak appartma v mestu pa mogoče rentacar...?

Hvala za vsako pomoč...

lp

Ola,

sem bla dol konc februarja - začetek marca..

..temperature so okrog 30,..skratka vroče,..morje pa tudi ok..

...spali smo u apartmajih u "mestu" Santa Maria...cca.3 min od morja..imaš pa malo stran tudi hotelske komplekse (cca.10 min)..

Meni ful boljša odločitev - apartma, je pa bl stvar odločitve kaj ti bolj sede,..

Za spote, kot so Shark beach itd. pa itak vzames "taxi"...

No, jedli smo pa ribe vsak dan,...:)

lp,..

Pa tud scena v apartmajih je cist druga, si bl u njihov lajf uklopljen,..

Drgač je pa folk bl hodu kle na konc St. Marie,..eni tud na Shark beach,...

Jz ti pa težko rečem ker spot je boljši, ker sem se takrat še bl po mivki "drajsala" :oops: ,..po plaži St. Marie - kjer so te kajtarske šole,..

Sprobaš oba in je,..pa še mal Ponto Preto pejd pogledat,..vsaj, ko bo kak velik val,.. :wink:

Pozdravljen!

Bil dol 3 leta nazaj, konec februarja, začetek marca. Veter vseh 14 dni, voda za shorti. Glede spotov je pa sigurno bolši Shark beach kot pa St. Marie, ker veter na Shark beachu pride iz morja in je zelo konctanten, potem gre čez cel otok, pri St. Marie pa postane refulast, zaradi novonastalih hotel in zgradb.

Je pa res da se treba na Shark beach vozit s taksijem kakšnih 15 minut, kar pa takrat tudi ni bilo glih poceni!

Lp goran

• 3 months later...

No bom jaz malce napisal kako in kaj.

Bili en teden dol.Karta iz Minhna 360€ z vsemi taksami.Leti se 6 ur.Apartmaji 115€ po osebi na plaži.Imaš bazen,restavracijo.Hrana v restavraciji cenovno primerljiva v sloveniji.Bolje kupiti na pomolu sveže ribe po 2€ kilogram.Od wahoojev do orad,škarpen itd...

Veter piha ves čas.Veter v St Mari je refulast,šibak in offshore.Reševanja ni.Edino če se zmeniš v centru da te pridejo iskat.Plaža je mivkasta s kopalci.Kitebeach je rodeo na vodi in nič posebnega.Malo manj refulast in v tem tednu ko smo bili dol je bilo za velikosti 12-14m2.Se pravi pravega vetra ni bilo.Na punti preti vala prav tako ni bilo in menda če si 3 mesece dol ga doživiš 5 krat.

Srečali smo neke hrvate ki so surfali in so rekli da jih Sal ne bo več videl,mislim da tudi mene ne.

Slike pa še sledijo.

Za vas Bizonriders

OK enim je ok enim ne.Morda smo imel smolo z vetrom,samo naj mi ne reče kdo da je val na kitebeachu, pa da je vsak dan val na punta preti.Sori ampak meni je Hurgada zgledala dosti bolje kot Sal.Je pa dejstvo da nekateri mal preveč nabijajo glede spotov in se ne pove resnice. :!: