damjan Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Medtem ko na forumih prodajate buce in zelje in pametujete, kdo je vecji frajer in kdo vecji zacetnik pa mi pridno kajtamo. Tudi ta vikend smo v Liznjanu testirali novega Slingshot REV 11 in smo z njim precej zadovoljni:-4 liner SLE-super simpl bar sistem (depower strap + safety pod barom)-iz vode ga poberes vedno brez tezav-zelo lahken na baru, a kljub temu da feedback tako da ves vedno, kje je-stabilen, a potrebuje precej zraka v tubah (nad 8 PSI)-sigurno najboljsi hangtime od kajtov, ki sem jih do sedaj vozil-ne potrebuje uporabe depower strapa (zategovanje) pri unhooked - samo odhaklas in gas-zelo zelo hiter!!-dober (a ne maksimalen) depower-vse ostale Slingshot dobrote (one pump, dobro narejen-kevlar ojacitve, ...). Bottomline: all-round kite, tako za zacetnike kot znalce, tako za hooked kot freestyle. Za valove pa ne vem... Se film, nic posebnega, samo zmetano skupaj nekaj kadrov. Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Se film, nic posebnega, samo zmetano skupaj nekaj kadrov. Damjan Kaj nic posebnega film je in to dogaja, tiso o bucah pa kar pustimo,ssaj so bucariade vsepovsod ;-)Lepo vidt dogajanje!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 Kaksen pa je v primerjavi z Vegasom al pa rinotom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted October 24, 2007 Author Share Posted October 24, 2007 @urosk, Vegasa sem vozil samo enkrat v zivljenju, pa ne bi rad dajal primerjav - naj pove Domen. Rhinota 12 (primerljiva velikost z REV 11) pa vozim celo leto in kar se primerjave tice je takole:+veliko boljsi (lazji) obcutek na baru+hitrejsi... precej+boljsi hangtime... mogoce ne ravno visina ampak bolj "floaty"+unhooked brez zategovanja strapa+simpl bar in safety ter relaunch ki je res 100% (ne vem kaj bi se moglo zgodit da ga ne dvignes iz vode - razen mehanskih poskodb) Kar se minusov tice je mogoce to, da je REV v primerjavi manj stabilen v zraku pri refulih oz. na high-endu (kar je verjetno posledica tega, da ima pol manj precnih tub kot Rhino). Vsekakor je bolj C oz. FUEL like obcutek pri skokih in obnasanju kot Rhino, ki je bolj bow like. Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 Hvala Damjan za review, odgovoril si mi na nekaj Q's... :) Evo copy paste mojih vprašanj če lahk še na ostalo podaš svoje mnenje! ;) Lepo lepo!!! Tud sam sem naredil zelo podobnega hibrida (neverjetno podoben... vendar sem bil tokrat jaz prej ;):)) pa me konkretno od testerjev (predvsem od Domena) zanima par podatkov če lahko, predvsem primerjave s prejšnjimi/obstoječimi kajti: 1. Kakšen je feeling na baru? Jaz sem preskusil precej bridlov in dobu ven različen feeling/odzivnost. Konkretno pri podobnem kot ga ima REV je na baru pritisk srednji, brez cross-over bridla (klasičen ala Waroo) pa precej lažji na baru, hitrejši kajt v zavoju in bolj odziven, vendar posledično včasih "brez" feelinga kje je kajt... Tud "C" kajt feeling je zarad bridla lahko različen. 2. Kaj težav z bridlom? Zapenjanje za zadnji rob itd...? Men se to še sicer ni naredilo, mi pa je osebno cross-over bridle plus dodatni škripci že preveč kompliciran. 3. Hitrost kajta primerjava z drugimi? G11 je hitrejši v predvsem v obratih, če ga recimo primerjam s Helixom 12m in C kajti. 4. Domen (če si pravi k mislim), zakaj si (če si) freestyle kajte (ki ti po moje bolj ustrezajo, kokr lahko vidim s slik/vidsov) zamenjal bolj za freeride/allround? HVALA in LP!!!Gigi;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 bil poleg, vozu ga nisem, a imam rhinota zdaj-mi je osebno zlo všeč, prej pa sem imel sonica...in nekak vidim dosti podobosti REV-a s sonicom-pozitivnih. -sonic je bil dober kajt-je še, z nekaj napakami pri izdelavi, ki so ga pokopale. drugače pa je imel podobno lahek bar s feedbackom, vsaj jaz sem zmeraj vedu kje je kajt,- bil 4 liner in relanč vedno delal, ni blo invertiranja, kot ga pa ima rhino in podobni.-sonic je mel zlo lep hang time, če primerjam z rhinotom-tud ta ga ime....tud shape sonic vs. rev je malce podoben-a je AR večji pri slednjem, zato hitrejši kajt.-ima pa stabilnost rev bolšo od sonica, oz je treba oba fuuul napumpat-samo sonica nisem upal hehe. tko da če primerjam te tri kajte..sta 2006 in 2008 nekako podobna v plusih, minusi sonica vemo kaki so bili, kar je dobro in če ju primerjam z rhinotom 2007 ima lepši relanč hangtime je sonic vs. rhino podoben, za reva ne vem, .mogoče kaj boljšega, kot je pisal damjan, trim vsekakor pri revu ok, kot sem opazu... ..skratka..se pozna napredek, vsako leto malo v detajlih, kjer prejšna leta ni bilo kaj ok. rev torej vse te detajle ima... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 Tadej hvala, tud svojga G11 sm primerju s Sonicom 11(06), vendar samo na travi, je pa res precej podoben, s tem da je moj še hitrejši, zato ga furam na malo manj "krutih" :) nastavitvah. Grejo pa novi hibridi "u luft" (vsaj tisti s širšimi tipsi) dejansko na vse možne načine iz vseh položajev, že skor če ga pustiš na miru ti bo sam zlezu na rob okna, reverse relaunch dela z minimlno silo (tud tis na en štrik če je dost vetra), edin problem k ga vidim je self landing (na stran, ne na sejfti) v vetru, sammo to imajo več al manj vsi problem. Pa mogoče če je bridle predolg lahk pride do zatikanj za tip v določenih situacijah. Lahk pa podam primerjavo glede bridlov, REV bi moral imeti malo težji feeling na baru zarad cross-over bridla (moje izkušnje) kot Sonic, vendar to pomeni da imaš še večji feeling kje je kajt in malo počasnejši kajt, predvsem v obratih... čeprav sem mislil da bo to problem v pravih pogojih (15-25kts) vendar se z normalnim bridlom kajt prav lepo čuti (mogoče se extremist s tem ne bo glih strinjal k ga je G11 mal razf* k je prešaltu nanj direkt po Helixu, ker je razlika očitna). Extremist (neodvisneš, da nam sam jest hvalu kake kajte) pa bi lahko primerjal kaj o stabilnost med (novimi/starimi/malo manj starimi) kajti? Aja, rad bi enkrat primerjal G11/REV11, torej, ponosni lastnik, me lahko kontaktiraš na PM če je to možno? Sicer ne vem kak bo še šla kombinacija jaz pa voda k me je že zadnjič mal preveč (pre)zeblo, ampak če bo kej... bi rad probal. Upam samo na konstruktivna mnenja. Hvala in LP!Gigi;) bil poleg, vozu ga nisem, a imam rhinota zdaj-mi je osebno zlo všeč, prej pa sem imel sonica...in nekak vidim dosti podobosti REV-a s sonicom-pozitivnih. -sonic je bil dober kajt-je še, z nekaj napakami pri izdelavi, ki so ga pokopale. drugače pa je imel podobno lahek bar s feedbackom, vsaj jaz sem zmeraj vedu kje je kajt,- bil 4 liner in relanč vedno delal, ni blo invertiranja, kot ga pa ima rhino in podobni.-sonic je mel zlo lep hang time, če primerjam z rhinotom-tud ta ga ime....tud shape sonic vs. rev je malce podoben-a je AR večji pri slednjem, zato hitrejši kajt.-ima pa stabilnost rev bolšo od sonica, oz je treba oba fuuul napumpat-samo sonica nisem upal hehe. tko da če primerjam te tri kajte..sta 2006 in 2008 nekako podobna v plusih, minusi sonica vemo kaki so bili, kar je dobro in če ju primerjam z rhinotom 2007 ima lepši relanč hangtime je sonic vs. rhino podoben, za reva ne vem, .mogoče kaj boljšega, kot je pisal damjan, trim vsekakor pri revu ok, kot sem opazu... ..skratka..se pozna napredek, vsako leto malo v detajlih, kjer prejšna leta ni bilo kaj ok. rev torej vse te detajle ima... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 -lastnik reva11 je Domen, ja un z likalnikom iz pelješca -no okoli bara pa..ne vem nisem fural Reva, ampak glede na vpetje in bridle pa odgovor Domna, da je lahek na baru, se mi dozdeva tam tam s sonicom. za kak test pa je vse mogoče če mene prašaš, sam zapelat se bi blo treba do ..hmm ali grada ali ližnjana..prej slednje..kolkr Domna poznam :) sam kajt pa se mi zdi tak pure&simple...nezakompliciran, tud sonic je bil tak, če odštejem trimanje pod barom LP; Tadej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMIST Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 Ja Gigi dons si zamudu Hangtime pa že na videz seka.Zadi na slikci plave barve!A flurescent je pa nov rrd?North je tudi bil sam še helixa prvlečemo pa testiramo http://www.fileden.com/files/2007/4/28/1026452/KITE%20197.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 http://www.vkc.it/images/immagini/materiali/rev/video.wmv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Ja ups sem nekak sfalu una dva posta v original temi. Bomo se nekak zmenil, sam nisem ziher če bo letos še kombinacija jaz + voda, ker me še kr od sobote jeble... Upam da 1x (pa če pol obležim) še da stestiram novo dilco k pride... :D :wink: -lastnik reva11 je Domen, ja un z likalnikom iz pelješca -no okoli bara pa..ne vem nisem fural Reva, ampak glede na vpetje in bridle pa odgovor Domna, da je lahek na baru, se mi dozdeva tam tam s sonicom. za kak test pa je vse mogoče če mene prašaš, sam zapelat se bi blo treba do ..hmm ali grada ali ližnjana..prej slednje..kolkr Domna poznam :) sam kajt pa se mi zdi tak pure&simple...nezakompliciran, tud sonic je bil tak, če odštejem trimanje pod barom LP; Tadej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beli Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 ...sobota je bila res pras..a....je kr jeba, če ne čutš bara v rokah, pa dile na nogah...duh bi, telo ne bi....čisti roller-coaster, da o refulih ne govorimo... ...torej za letos samo še južni kraji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Evo tkole pa dela home made zadeva - Simi in action! ;) http://www.kite-stuff.org/images/kites/Gravity/11m/G11_water_test.wmv http://www.vkc.it/images/immagini/materiali/rev/video.wmv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrgole Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 (edited) Prejšnji teden bil v Hurgadi mel 6,5 od 7 dni tko da ....... Aja REV (11 m)! Ja simple je nartabolše... Rev je zadetek Slingshota v polno, kar se je lepo videlo po številu teh kajtov v Egiptu in nasmehu rajderjev ki jih vozijo . Kajt je simple in user friendly, je zelo hiter, ma dober lift in ne mara vode -tut ko ga nabiješ v vodo hoče v luft! Skratka zame kot ne-profija kajt kot se šika!!! :wink: p.s. kva sm zdej bogat....$$$$$ Edited May 4, 2008 by mrgole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PEKORINO Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 To je pa lepo slišat!!!IZTOK!!!Upajmo da se Bo še ker lastnik novega REVa javu!!!Aja pa novo naročanje se tud počas zaključuje!!! Èao by domen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Evo se mene sprobala REV 9 v Egiptu. Meni je kajt odlicen.Cist drugo od prejsnih SS. Vse dela kot je treba. Brez problemov gre z vode. Ima full lifta, je hitr. Z mojimi kilami ga vozim tudi na 35 kts brez problemov pa tudi na 14 kts ni problem . Na refule ni nekaj obcutljiv. Res cool... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihac Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Evo se mene sprobala REV 9 v Egiptu. Meni je kajt odlicen.Cist drugo od prejsnih SS. Vse dela kot je treba. Brez problemov gre z vode. Ima full lifta, je hitr. Z mojimi kilami ga vozim tudi na 35 kts brez problemov pa tudi na 14 kts ni problem . Na refule ni nekaj obcutljiv. Res cool... vem da se deklet to ne sprasuje, ampak me res zanima koliko kg je to, da se 9ka vozi 35 kts brez problemov...kje lahko to vidim??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odvod Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Da dodam Uba masta pru:) hehehehe Polonca drugč tud povej kakšna je bila vlažnost zraka , d bomo vedl o kakšnem vetru govorim.Sicer bi pa vsi tukaj na forumi nimate pojma o hidrometeorologiji , tko d bi mugli it mal v kakšen tečaj. Kjer bi se naučili veliko uporabnega za kajtanje Sm tu jz v egiptu in res kar prav polonca . a Polona na slovenski burji vsekakor ne bi vozila devetke v takem vetru, da ne govorim če piha jugo. Ali pa bi jo , a če bi bi hitro pristala v Valdoltri:) È mate kaka vprašanja v zvezi z hidro.....me le rufnte seya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITESFERA Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Se podpišemo :D ŠPKitesfera team Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 a Polona na slovenski burji vsekakor ne bi vozila devetke v takem vetru, da ne govorim če piha jugo. Ali pa bi jo , a če bi bi hitro pristala v Valdoltri:) ..pojma nimam.. lahko smo recem, k sprobam pri nas.. sporocim.... sem pa prej vozila 9ko pri 'nas' (slo-cro-ita) in v braziliji do nekje 30-32kts Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts