Jump to content

nov topic!

urosk

Recommended Posts

Nadaljujem prejsno debato o tem forumu.

Sem uporabnik mnogo forumov na netu od kajaka do mountain bika.... Povsod je način obnašanja bolj korekten kot tu, če kdo kaj prodaja,izraža svoje mnenje se noben ne usaja in dela pametnega. Osebno me to zelo moti, pa da ne bo pomote tudi jaz se kdaj iz kakega prijatelja pohecam. Lahko je kriva oblika foruma, ki mi ni prav pri srcu; predvsem pa smo krivi mi uporabniki "kajtarji", ki ob brezveterju zvračamo naše frustracije na ta forum. Delamo si škodo pa sami sebi in ljudem, ki bi radi o tem športu kaj izvedeli in se česa naučili. Èe bi bil začetnik in bi želel kaj vprašati bi se po branju teh deset postov takoj premislil.

Sprašujem se ali smo kajtarji res tako zarukani :( , da nismo sposobni foruma korektno uporabljat. :cry:

na žalost bo na ta post več odgovorov kot pa na tistega , ko nekdo napiše mnenje o kakem kajtu, deski, spotu,...

:cry: :cry: :cry:

Super si tole napisu 3g... lepo argumentirano. Forum je res fajn ampak dolocene stvari tut men tuki niso ble tanajbl vsec in bom povedala, kaj bi blo po moje treba spremenit. Pa si bom vzela vec kot par minut, ker mislim, da je to vredno.

- reda se z denarjem ne da kupit. vendar pa je denar lahko hud de-motivator za tiste ki ga nimajo, tisti ki ga imajo pa ga načeloma znajo cenit. Že vedno bo v šport vstopilo 10% idiotov, a od 100 je to 10 in se jim lažje izogneš kot če jih je 2000...

Drzi k bok, da se nominalna cifra kretenov povecuje z visanjem deleza populacije, ki se s tem sportom ukvarja. vendar pa vstopna ovira, kot je zvisanje cen opreme ne bo palila, ker bo folk zadeve pac kupoval na ebayu ...

resitev vidim v informiranju, osvescanju, izobrazevanju itd ... vloga enga tacga foruma pa je tuki neprecenljiva. Ampak izkusenejsi kajtarji ne bi smeli reagirat na ta nacin, da se vsi zacnejo delat pametne k sto mater, ko jo kdo fase. Zadevo je treba analizirat … pa ne tko, da se pljuva po tistem, ki je zafuku ampak na ta nacin, da se nardi analizo dogodkov tako, da se drugi kaj naucimo. Velepametni in pokroviteljski komentarji (ki jih je tuki odlocno prevec) pa temu res ne prispevajo – ljudje ne maramo nastopa v stilu “jaz car – ti luzer” in imamo do taksnega attituda avtomaticen odpor, ne glede na to, da ma “car” mogoce cist prov.

- všeč mi je tvoja logika, saj veš da se z nevarnostjo ukvarjaš, boš pač najebal. no jaz se s to nevarnostjo ukvarjam od leta 1997, in do sedaj še nisem najebal. (upam in želim si da taka statistika tudi ostane). Medtem ko ti nisi na vodi in ne razumeš pravil sem jaz kajtal navseh možnih terenih. na skalah, špicastih kamnih, peščenih plažah, pri +47 in -25. In zmeraj sem odnesel celo kožo.

iskreno ti zelim, da ga ne bi najebal tudi v bodoce ... enako pa tudi vsem forumasem.

Nekaj malga sem bla tudi v plezariji. Za razliko od tega foruma, kjer je pokroviteljstva in sodb kar precej, je sel prenos znanja na rookije pri plezariji nekako bolj smooth. Precej smo skupi drzal (ker je bla stvar v koncni fazi tut bl nevarna), »tastari« pa se niso nkol ne vem kok kurcil. Ne vem ... mogoce bi mogu kdo nardit en kajtarski vrtec (kokr jih majo klajmberji) pa en kafic zraven, kjer bi se izkusnje, informacije, pravila pa v koncni fazi tut kultura, na nek zacetnikom prijazen in privlacen nacin prenasale na njukamerje.

- kajtanje je PROMET. tako kot je tudi smučanje, jadranje, avtomobilizem... Apliciraj malo tvoje razmišljanje na katerokoli drugo obliko prometa, pa mi povej če deluje. Primerjaj katerokoli drugo obliko prometa s trenutno slo kite sceno... ajajaj, glav boli..

Na cesti pravila v vecini primerov delujejo. Na jadrnici pocitnikujem cca 20 let. Zdi se mi, da je tam precej podobna stala, kokr ti pravis da je pri kajtanju. Zato sem ze zdavnaj nehala vozit po pravilih ampak sem si postavila svoja, ta pa so:

- nikoli ne rinem v guzvo, celo zavestno se ji izogibam in grem v blizino drugih plovil samo takrat, ko ne gre drugace

- pri bliznjih srecanjih zmeri cakam, se obrnem, ...

- nikoli ne uveljavljam prednosti tudi ce jo imam, ker zmeri delujem s predpostavko, da tisti, s katerim imam bliznje srecanje, pravil ne pozna (kar je pri charteristih pogost pojav)

Mislim, da bom neki tacga probala pocet tudi pri kajtanju.

Osebno sem se zelo zavzemal da bi bil ta forum poučen, zabaven, koristen. pisali smo o spotih, vremenu, opremi, pravilih potopisih... poglej malo v arhiv sporočil, objavljenih postov pod mojim nicknameom in tako naprej. pa ti bo kmalu jasno da smo nekateri že davno tega obupali nad sceno. S tem seveda ne mislim na vsakega posameznika, nekateri so prav kul, ampak povprečje se utaplja v podtikanjih, napihovanjih lastnega ega in prodajanju škart robe. "plebejci" kot si ti poimenovala naivne začetnike pa po sistemu kajt se kupuje brez muje - kupijo vsakoršno sranje. Preizkušenih zadev je veliko, in tudi začetniki bi verejetno lahko hitro našli tudi kak strokoven nasvet, ampak ne, dejmo glihat, dejmo kupovat poceni in tako naprej. Pol pa začudenje zakaj moj kajt ne leti itd. 1000x videno, 999x preizkušeno.

kolega s foruma mi je včearaj telefonial, malo sva se pogovorajala ampak na koncu mi je rekel, citiram "100 pametnih ni dovolj da enega bedaka prepriča." Na žalost se mi dozdeva da je sitacija na forumu prej obrnjena..

Ja, te cist stekam, da mas kaksnih zaplankanih stosov poln kufr, tut sama sem ze kaksen projekt pelala, k se je blo treba bost z butli z egom do neba, na konc pa sm si misla zakaj le in dvignla roke. Vseen se mi pa zdi skoda, da kajtarji s takimi izkusnjami obupajo, in bi blo skoda, ce se jim spirit ne bi nabildu, sam take igrce pa cloveku res dopizdijo do amena.

Memgrede ... vsem tistim forumasem ki se kurcijo in si na ta nacin pumpajo ego ... sem slisala, da to menda pocnejo sam tisti, k majo grozn mejhne tice. Fantje, pazte pri kurcenju, posti vas izdajajo.

Kar pa se glihanja tice imava pa razlicni stalisci ... (poklicna deformacija) mislim, da je kr treba glihat, se prej se je pa treba dobro informirat o robi in o ljudeh, ki jo prodajajo. Mislim, da je populacija, ki vstopa v ta sport stara tam od 20-35 let, to so pa ravno tista leta, k ma folk najvecje potrebe in velike investicije, ker se pac ustvarjajo gnezda (avti, stanovanja, rojevajo se potomci, k tut kostajo ...), zato je pac treba vcasih mal poglihat, da se razpolozljiva sredstva bolj ucinkovito izkoristijo. Ekonomija pravi, da je racionalno vedenje in cilj posameznika povecevanje svojih koristi. Zacetnik torej hoce kupiti cimboljsi kajt po cimnizji ceni. Racionalnemu vedenju se odpove v dveh primerih:

- ce je totalen kreten; v tem primeru pac ni pomoci,

- ce nima dovolj informacij. Tukaj pa je pomoc, zato so informacije, ki jih zacetniki dobimo od „starih kozlov“ neprecenljive. Lojzova ideja, da bi imeli reviewe (kaj je kdo vozu, kako se obnese ...) se mi je zdela izredno dobra ampak zal ni zazivela, ker se folku ne da pisat, ker vsak berac svojo malho hvali in ker folk slabosti opreme tut prikrije.

Ponavad se situacija, ki je ze mal izpeta in nasicena, osvezi s frisnimi ljudmi. Sam se jih pa nikakor ne sme zatirat (kokr se dostkrat dogaja tuki) ampak spodbujat, da pol en konstruktiven muving rata. da pa folk 30+ ze govori, kako je blo ucasih fajn, to je pa ze mau tu mac, ker cim se prepustis temu filingu gres lohk sam se balinat s penzionisti. Mogoce je pa zdej sam eno obdobje enga malodusja ... stvari se v vecini primerov dogajajo ciklicno ... viski, padci, itd.

Lp

:)

Tukaj pa je pomoc, zato so informacije, ki jih zacetniki dobimo od „starih kozlov“ neprecenljive. Lojzova ideja, da bi imeli reviewe (kaj je kdo vozu, kako se obnese ...) se mi je zdela izredno dobra ampak zal ni zazivela, ker se folku ne da pisat, ker vsak berac svojo malho hvali in ker folk slabosti opreme tut prikrije.

Lp

:)

A to sem tud "trobezlal" enkrat v preteklosti svasta ;-)

Pobuda se takrat ni prijela tako kot marsikatera, sedaj pa bi bila

dobrodosla. Samo da se jaz ne vidim vec kot inicijator, sorry, kar dajte!

Iz mojih iskusenj so problemi vseskozi prisotni, taksni in drugacni.

Vedno se najdejo odbitki ki kvarijo povprecje. Dal sem skoz vse Vijavaje

med snowboardarji in smucarji in kaj se je zgodilo, smucarji so zacel

karvat po bordarsko, boarderji so se lahko zacel vozit z vlecnicami,

tko je to! In potem se enkrat od zacetka na kajtariji, se vedno enako!

Lahko samo predlagan naj vsak cisti pred svojim pragom in se izogiba

tistim z prevelikim nabojem. Kajtanje zelim obdrzati zase kot edinsven

sport z veliko mero uzivanja, a tudi odgovornosti, tako do sebe kot tudi

do soudelezencev.

Razgrete glave je potrebno hladiti, se najboljse s skuliraim zgledom,

zacetnikom pa pomagat na najboljsi nacin, please!

Tisti ki smo kajtali skupaj veste o cem govorim in prosim preenasajte to

naprej. Vsi ostali dobrodosli ko se srecamo, na vodi snegi ali travi!

kot nastnik sem bil sk8ter(so bli problemi z policijo), pol sm bordal(problemi itaq), za tem sm vozil trial kolesarstvo(spet problemi), zdej kajtam(najbolj?i ste problemi, kdaj tudi ne strpnost, ker ne vozim tube in mam kajt, ki skoz razpada)..

slovenci smo negativno nabiti kadar gre za drugacnost, reflex je posledica izkazovanje superiornosti..

mene stvari ne ganejo prevec, nej folk kajta kukr hoce, tud mene je razbijalo.

ampak ZMEREJ, ko sm na spotu rad povem kaksno izkusnjo, da jo drugi ne obcutijo, ce vidim, da hodijo po mojih stopinjah ucenja in spoznavanja tega sporta..

face it.. nasa mentaliteta je cudna, prevec smo zategnjeni..

tisti ki razumejo moj post, bomo skupaj lazje bolj prijazni, do ljudi, ki niso cisto vkljopljeni in bodo varneje in lazje zacutili car teh plaht v vetru..

u glavnem moral bi it za politika..