Jump to content

Malta

deeV

Recommended Posts

Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z Malto.

Gledam vetrne napovedi in arhiv napovedi in ugotavljam, da je statistika kar ugodna (sicer na čase piha preveč :? )

http://www.geocities.com/kitesurfingmalta/

Vsaka informacija tako pozitivna kot negativna je dobrodošla.

V roku enega meseca imam namen nekam iti in mi je nekako tudi Malta prišla na misel. Saj bi šel v Egipt, vendar kaže zelo slabo z vetrom. Zadnje čase pa ugotavljam, da tudi na Đerbi kar dobro piha.

Bil sem na Malti lansko leto za 1. maj. Tam j samo en zaliv kjer je ok za kajtat pa še to je vetr direktno onshore. malta ima zelo skalnato in razgibano obalo in praktično ni normalnega spota za v vodo z kajtom. Za srfarje ni problema.

V glavnem, daleč od tega, da bi bila kakšna dobra kajterska destinacija, zato tudi ne slišiš prav veliko o Malti v kajtarskih krogih.

OK, hvala. Se mi je zdelo, da mora biti ena velika slaba lastnost tega spota, ker drugače bi več ljudi dol hodilo kajtat, ker je dokaj blizu in dokaj ugodno.

Škoda

Kam se pa drugače hodi novembra, da je veter pa dokaj ugodno (varjatna en teden)?

Ali se kdo poslužuje tega, da pogleda, če je vetrna napoved za naslednji teden ugodna in potem vzame lastminute varjanto za naslednji teden? Res ni fajn, če imaš nekaj rezervirano že 1 mesec naprej potem je pa čist bogo z vetrom.