Jump to content

če to ni ugodno?

janez

Recommended Posts

bedno...tkole se uničuje trg s smešnimi cenami, pol pa bomo jokal, ko naši rableni kajti ne bodo vredni več kot nova čokolada milka!!!

zakaj se ne počaka in prodaja mal dalj časa po normalnih cenah...pomislte, da ste kar nekaj predelali, da ste prišli do tega, kar ste zdaj podarili za čokolado.

:oops:

@tadej

a nas hočeš tiranizirat s svojim pogledom na cene. mmg tud demokracija, ko prevlada glas večine, ni za nekatere nič boljša...

pomoje je bil to lep primer svobodne volje, ko so verjetno vsi vdeleženi (!) zadovoljni. ostali imamo pa dolge nosove (zaradi različnih vzrokov), kajne?

lp x

ps

daj raj kakšno predstavitev za dile pripravi, te ne bom nič jahal če mi cene slučajno ne bi bile všeč

nene sej nisem jezen, le pač po neki logiki ne bom kupoval več nove opreme ampak čokolado zamenu za kajt..demokracija pa: je*** jo..sej ne dela v tej državi..tud mlek pa kruh sta se podražila...pa 99% folku ni blo všeč.

okol dilc pa: sobota kao burja ane...in nedelja..no gramo v fasalon ali grado ..nekje tam se znajo valat dilce..tud zapelat se bo dalo-itak!

bedno...tkole se uničuje trg s smešnimi cenami, pol pa bomo jokal, ko naši rableni kajti ne bodo vredni več kot nova čokolada milka!!!

zakaj se ne počaka in prodaja mal dalj časa po normalnih cenah...pomislte, da ste kar nekaj predelali, da ste prišli do tega, kar ste zdaj podarili za čokolado.

evo, zmeri sm hotla Tadeja prasat, kaj je zanj provzaprov unicen trg – bom pa zdej :)

meni se cene secondhand opreme zdijo normalne in primerljive s tistimi na spletnih straneh v eu, na ebayu ...

pa mal teorije se za posladek:

primer: ce bi se vsi clani foruma zmenili, da ful drago prodajajo svojo rabljeno opremo, bi bil to kartelni sporazum, kar pa se v ekonomiji obravnava kot unicen trg, kar pa zdaj sigurno ni. posledice bi bile take, da ljudje rabljene opreme ne bi kupovali pri nas ampak na ebayu itd. skratka v tujini. posledica dogovora bi bilo avtomatsko pusenje za tiste, ki bi za rabljeno robo hotl ful fedra.

mislim, da se vecina rabljene robe proda po postenih cenah. postena cena je po definiciji tista, pri kateri je posel sklenjen med dobro obveščenimi, voljnimi, medsebojno neodvisnimi in enakopravnimi poslovnimi partnerji. sem in tja se zgodi tut kksen nateg – ampak to je pac real life in zadeve funkcionirajo isto k povsod drugje.

po moje so cene prevec nazgane pri proizvajalcih. moj ljubljeni preferencni proizvajalec je iz svabije in ma tako blesovo cenovno politiko, da morjo bit povsod iste cene, ne glede na kupno moc okolja v katerem se kajti prodajajo. anglez in afganistanc morta za kajt placat enak dnar, kar je po moje cist zgresena poslovna politika, ker ne uposteva kupne moci prebivalstva. s to politiko bodo nekaj kajtov prodal v zahodni evropi, kaksnega v ameriki, poj pa ze konc vesela. ce pa bi sel na ekonomijo obsega in mogoce tut penetracijo na vzhodne trge (kjer smo tut mi) pa spustu cene za 20, 30 %, bi s povecanim obsegom prodaje pokril ves razvoj, pa tud duba bi ziher vzhajala.

to, da pa za tisto coto, par strikov pa palco hoce jurjadvesto evrov, je pa cisti rop, zaradi cesar imam jaz secondhand kajt namesto da bi kupla novga. in kdo je pri nakupu mojega kajta zasluzu? noben kej prov prevec. tist, k je kupu novga je tako ali tako prec izpusil par sto evrov. proizvajalc je tut izpusil, ker je namesto da bi prodal dva kajta, prodal samo enega. jest, ker mislim, da bi mogla bit cena novega taka (plusminus 100ojrof) kokr sm jest za rabljenega dala.

skratka: zivel secondhand market !!! naj mu da bog dobrega zdravja !!!

ampak kje hudica je unicen trg rabljene robe? jest ga nism najdla .... Tadej pomagi :)

Ne morem pomagat Rava. res ne...tisto o novih kajtih maš čist prav, ja nategnjen je prvi kupec, še bolj ko kupi 2. kajt-nov ...ampak ne rečem naj ne živi second hand-itak naj, hvala bogu, le konkretno pri janezu so mi ble cene smešne...vse tri stvari skupaj 555€, no ja če primerjam kolk bi dobu če bi prodal po zgoraj navedenih cenah, bi bil srečnejši. tko pa je (po mojem) prodal za 555€ ali manj..in tu sem mislu na ta uničevanje trga..drugače se najdejo tud realne cene glede na tujino, tega nisem reku.

sicer pa: tisto o politike nove opreme itd itd.ej ne mene mešat v to..jz sem samo ta konkreten primer tule vidu pa pokomentiru. ne bom več, obljubim!

LP, ...pa ne bom več pametn, res ne... :wink:

Ne morem pomagat Rava. res ne...tisto o novih kajtih maš čist prav, ja nategnjen je prvi kupec, še bolj ko kupi 2. kajt-nov ...ampak ne rečem naj ne živi second hand-itak naj, hvala bogu, le konkretno pri janezu so mi ble cene smešne...vse tri stvari skupaj 555€, no ja če primerjam kolk bi dobu če bi prodal po zgoraj navedenih cenah, bi bil srečnejši. tko pa je (po mojem) prodal za 555€ ali manj..in tu sem mislu na ta uničevanje trga..drugače se najdejo tud realne cene glede na tujino, tega nisem reku.

sicer pa: tisto o politike nove opreme itd itd.ej ne mene mešat v to..jz sem samo ta konkreten primer tule vidu pa pokomentiru. ne bom več, obljubim!

LP, ...pa ne bom več pametn, res ne... :wink:

Janez bi verjetn res vec dobu, ce bi vse troje posebi prodaw pa mal pocaku - je pa osrecu socloveka, toj pa (menda) tut neki vredn :wink:

men se zdi da je namen foruma izmenjevanje informacij, pa tudi mnenj, zato se mi fajn zdi, da zadeve pokomentiras pa da se na forumu vidijo tudi razlicna mnenja.

@tadej

daj raj kakšno predstavitev za dile pripravi, te ne bom nič jahal če mi cene slučajno ne bi bile všeč

jest bi tut prsla na predstavitev, sam datuma nisem najdla na forumu.

a bo tut kaksen aperitivcek pa kej za jest? :wink:

ma glej, sej pač komentar gor dol..sicer pa pač preživimo v vsakem primeru.

okol dilc pa...jah ene dve bosta..mogoče tri (ena mal večja) in sicer kolkr gledam za soboto 6.10.07..kje..ne vem fasalone, grado..bolj verjetno pa fasalon.

aperitiv pa...ne vem...alko ne..pol smo neumni po vodi do prvega razbitka...

ne bo pa predstavitev, pač pa le kajtarija in neki dilc ki se jih bo dal furat.

LP Tadej..

janez je prodal dilo posebaj pa oba kajta skupaj

tako da je dobu nekaj vmes mad max in min

je pa tko že znano da janez vse prodaja pod ceno

zakaj? zato ker kupujem tudi rabljeno in poceni robo v glavnem v tujini in dam za njo par eurov več kot tukaj dobim za mojo opremo, da bi pa služu na rabljeni opremi pa se mi ne zdi fer

pa ne se bat trg bo vedno bolj laufal saj kajtarji se množijo

tud avte nekdo kupuje nove drugi pa rabljene....

lepo pa je da se vsaj nekaj dogaja na forumu :wink:

@ted rabim pa še kakšno low wind dilo(če maste kakšno rabljeno :lol: ) ko bo kašna prilka kje sprobat sem zasledil da imate tud skime v kolekciji (i)nitial

Janez,jest mam (i)nitial skima,super zadeva,če ga nimajo na lagerju se lahko zmeniva za drug teden da ti ga pošeram za kak dan...

si stestiral..meni je delal super kolkr sem ga probaval.

@janez: en skim je pa na lagerju ja..nov, le sproban je bil, in je to to. podoben urbanovemu a z nekaj flexa.

LP...tadej

evo, zmeri sm hotla Tadeja prasat, kaj je zanj provzaprov unicen trg – bom pa zdej :)

meni se cene secondhand opreme zdijo normalne in primerljive s tistimi na spletnih straneh v eu, na ebayu ...

pa mal teorije se za posladek:

primer: ce bi se vsi clani foruma zmenili, da ful drago prodajajo svojo rabljeno opremo, bi bil to kartelni sporazum, kar pa se v ekonomiji obravnava kot unicen trg, kar pa zdaj sigurno ni. posledice bi bile take, da ljudje rabljene opreme ne bi kupovali pri nas ampak na ebayu itd. skratka v tujini. posledica dogovora bi bilo avtomatsko pusenje za tiste, ki bi za rabljeno robo hotl ful fedra.

mislim, da se vecina rabljene robe proda po postenih cenah. postena cena je po definiciji tista, pri kateri je posel sklenjen med dobro obveščenimi, voljnimi, medsebojno neodvisnimi in enakopravnimi poslovnimi partnerji. sem in tja se zgodi tut kksen nateg – ampak to je pac real life in zadeve funkcionirajo isto k povsod drugje.

po moje so cene prevec nazgane pri proizvajalcih. moj ljubljeni preferencni proizvajalec je iz svabije in ma tako blesovo cenovno politiko, da morjo bit povsod iste cene, ne glede na kupno moc okolja v katerem se kajti prodajajo. anglez in afganistanc morta za kajt placat enak dnar, kar je po moje cist zgresena poslovna politika, ker ne uposteva kupne moci prebivalstva. s to politiko bodo nekaj kajtov prodal v zahodni evropi, kaksnega v ameriki, poj pa ze konc vesela. ce pa bi sel na ekonomijo obsega in mogoce tut penetracijo na vzhodne trge (kjer smo tut mi) pa spustu cene za 20, 30 %, bi s povecanim obsegom prodaje pokril ves razvoj, pa tud duba bi ziher vzhajala.

to, da pa za tisto coto, par strikov pa palco hoce jurjadvesto evrov, je pa cisti rop, zaradi cesar imam jaz secondhand kajt namesto da bi kupla novga. in kdo je pri nakupu mojega kajta zasluzu? noben kej prov prevec. tist, k je kupu novga je tako ali tako prec izpusil par sto evrov. proizvajalc je tut izpusil, ker je namesto da bi prodal dva kajta, prodal samo enega. jest, ker mislim, da bi mogla bit cena novega taka (plusminus 100ojrof) kokr sm jest za rabljenega dala.

skratka: zivel secondhand market !!! naj mu da bog dobrega zdravja !!!

ampak kje hudica je unicen trg rabljene robe? jest ga nism najdla .... Tadej pomagi :)

Samo mnenje;

cene pri proizvajalcih so pač take kot so ne zaradi tega ker je kajt sestavljen iz "cunje in štrikov" ampak zato ker je vse to nekdo moral pogruntati in razviti da letijo tako kot letijo in da mi lahko napredujemo, smo bolj varni,...Da bi pa v nekaterih državah proizvajalci določali nižje cene je pa smešno in bi to bila diskriminacija, poleg tega pa bi potem tudi iz drugih držav kupovali le tam kjer je ceneje in ne več v svojih trgovinah. Zato pa je na trgu vedno dovolj rabljenih kajtov, katerih cene so včasih že res prav smešne ampak tako je.

Za konec;

tudi visoke cene novih kajtov katere vsi omenjate plačajo le redki(vsaj v Sloveniji je tako), ker ti vsak prodajalec da popust ali kupiš kajt preko poznanstev,...trg je majhen, vsi se poznamo in tudi novi kajti niso tako dragi kot pravite.

Lp in brez zamere, to je bilo le moje mnenje

Samo mnenje;

cene pri proizvajalcih so pač take kot so ne zaradi tega ker je kajt sestavljen iz "cunje in štrikov" ampak zato ker je vse to nekdo moral pogruntati in razviti da letijo tako kot letijo in da mi lahko napredujemo, smo bolj varni,...Da bi pa v nekaterih državah proizvajalci določali nižje cene je pa smešno in bi to bila diskriminacija, poleg tega pa bi potem tudi iz drugih držav kupovali le tam kjer je ceneje in ne več v svojih trgovinah. Zato pa je na trgu vedno dovolj rabljenih kajtov, katerih cene so včasih že res prav smešne ampak tako je.

Za konec;

tudi visoke cene novih kajtov katere vsi omenjate plačajo le redki(vsaj v Sloveniji je tako), ker ti vsak prodajalec da popust ali kupiš kajt preko poznanstev,...trg je majhen, vsi se poznamo in tudi novi kajti niso tako dragi kot pravite.

lepo da si povedu svoje mnenje. zamerla nic, nisi pa me preprical. :)

cenovna diferenciacija je v svetu nekaj najbolj normalnega, zato ker so cene v drzavah z visoko kupno močjo ponavadi veliko bolj nazgane kot v drzavah z nizko kupno mocjo. in ce moj ljubi proizvajalec hoce za kajt npr. v turciji glih tok k v luxemburgu, bo na turskem trgu strasno izpusil, v luksemburgu jih bo pa celo par prodal, kajti prebivalci luxemburga imajo v povprecju prejemke skoraj 8x visje kot turki. ekonomija obsega dela cudeze, ker se fiksni stroski (kamor pase tud razvoj) na enoto produkta izredno zmanjsajo. ekonomije obsega pa po moje brez politike diferenciranih cen ne mores sfurat. mal druge stvari poglej kok kje kostajo ... primer: folk na bliznjem vzhodu na veliko kupuje usnje ... zakaj mislis da je tako? vzhodnjakom se prodaja te robe po nizkih cenah tut slucajno ne zdi smesna, ker majo velik obrat prav zaradi nizkih cen. primerjaj cene enga piva v ostariji na irskem ali pa pri nas itd. itd. nima smisla primerov nastevat ... tko to pac gre, pa se ocitno drugim proizvajalcem to nic smesno ne zdi :)

govort o diskriminaciji je men mal cudn .... ce vzameva samo turke pa luksemburzane ... pol je zate diskriminacija tut to, da majo v luxemburgu 8x visji bdp kot turki, al se motim??? jebiga ampak life is a bitch :D. najbolj pametni prodajalci delajo dubo tako, da se prilagodijo okolju. in zakrknjeno vztrajanje na enotnih cenah po celem svetu se meni zdi zaplankano, ker niti malo ne uposteva kupne moci v katerem se stuff prodaja... vsaj s popusti bi lohk zadevo nekak popeglali, pa tut tega nocjo in mislim da bodo prej ali slej pusit zacel.

evo, ce mi pa zrihtas nov! kajt, ki pri nas z vsemi dilerjevimi popusti kosta 1250 evrov za manjsi dnar, ti pa senkam tretjino razlike v ceni, ce bo razlika v ceni enaka ali vecja od 300 evrov :D - oblubm za prmej ;)

tadej,skim je bomba,tako da se v kratkem dogovorimo še za dilco 8)

lepo, ravn zdaj cel vikend mal bolj testiral...poleg se pa mel zlo zlo fino...fasalon & folk tale vikend je blo super..malce poročilca sledi, ko bo čas za slikce limat :wink:

jao, jao, jao.......a je možn tele dolge poste mal skrajšat..sej niso samo tepci na tem forumu...

...pa mogoče nov topik odpret na temo "zakaj se nam zdi, da prodam/kupim topika ne odražata realnih razmer na trgu" - zadeva za doktorat, vam rečem....jaz sem prepričana, da je v ozadju kakšna državna regulacija....

jao, jao, jao.......a je možn tele dolge poste mal skrajšat..sej niso samo tepci na tem forumu...

...pa mogoče nov topik odpret na temo "zakaj se nam zdi, da prodam/kupim topika ne odražata realnih razmer na trgu" - zadeva za doktorat, vam rečem....jaz sem prepričana, da je v ozadju kakšna državna regulacija....

mislim, da je namen forumov izmenjava informacij pa tudi mnenj, je pa zadeva cist volunterska in se ti res ni treba muciti z branjem topicov ki te ne zanimajo.

ce bi mislila da so na forumu sami tepci, na forum sploh ne bi nic napisala, ker se s tepci ukvarjam samo v sluzbenem nikakor pa ne tudi v prostem casu.

doktorata se zal s takimi temami ne da nardit, ce pa ves kje bi se ga dalo pa povej, ga grem prec napisat.

kljub spostovanju do tvojega prepricanja pa dvomim v drzavno regulacijo cen kajterske robe.

:)

Za pogovore o cenah kiteov smo res post zgrešil, ampak vseeno. Sem glede cen vedno znova presenečen.

Če daš za kite več kot 1000€ so te krepko nategnal (moje mnenje) !!! Glede na to, da trgovine so nabavne cene kiteov za trgovino nekje 500-600€ (slišal takšne podatke), MPC cene pa 1200€ in gor. Drugače so pa kiti morm priznat v Sloveniji še kar poceni (ne direktno v trgovinah). Cene se gibljejo do 900€ (normalno in še sprejemljivo je nekje 700-800) in to kiteov katerih MPC je tudi 1500€ (razen nekaterih izjem katerih cene gredo tudi čez 900€).

Ponavadi je tako, da so bi naj bile cene v trgovinah dražje (pri nas ni nujno tako, in se dajo dobit vsaj v dveh trgovinah kiti po res ugodni ceni), saj imajo trgovine dodatne stroške.

Slo dealerji, ki pa prodajajo kite iz "garaž" pa bi lahko imeli še nižje cene (no slišu za 2 izjemi, katerih cena je ugodna in očitno ne rabita zaslužit 500€ po kitu). Vsaka čast :)

Tisti, ki ponavadi največ lajajo o cenah kako so realne in oh in sploh PONAVADI DOBIJO KITE ali pa plačajo res smešne cene zanje (dealerji in njihovi prijatli :) ).

Napisano na podlagi tega, da še vedno kupujem 2kita in da sem jih pred tem že kupil in zamenjal nekaj. Cene pa se razlikujejo tudi 400€ za enake modele novih kiteov.

Lahko pa se res odpre nov post in napišejo izkušnje uporabnikov glede cen kite opreme od tistih, ki so res že dolgo v tem in nas začetnikov. Pa bomo pol vse lepo primerjal in vidl kje in koga so NATEGNAL, pa pri kom se splača kupit (primerjava MPC in dejanske cene). Imam zbranih nekaj cen kiteov, ki so me zanimali in tudi takšnih, ki so me nehali zanimati zaradi cen Slo dealerjev :).

Objavimo vse cene na eno mesto PA BO VSE LEPO PREGLEDNO.

PS: Vsaka čast Jenzu, za te cene, ki pa so bile res zeloo ugodne.

Dej se prosim potrudi in pravilno sklanjaj besedo kite/kajt. Èe ne bi bil to forum o kajtanju bi mislil, da govoriš o kitih. Podatek, da poznaš nekoga, ki ima kita v garaži, mi je dal vedeti, da res ne govoriš o največjih sesalcih.

Razlika v ceni novega in rabljenega je res kar precejšnja. Res pa je, da ko kupiš novega veš kaj dobiš, medtem ko pri rabljenem skoraj vedno kupiš mačka v žaklju- s tem mislim, da nikoli ne veš točno v kakšnem stanju je in ne da je vsak rabljen kajt slab.

Èe kupiš nov kajt potem ne moreš mirno spati, ker si dal tako veliko denarja zanj.

Èe pa kupiš rabljenega pa ne moreš mirno spati, ker ne veš koliko je dejansko sfukan.

hehe, kajtanje je res adrenalinski šport

Samo mnenje;

Za konec;

lepo da si povedu svoje mnenje. zamerla nic, nisi pa me preprical. :)

cenovna diferenciacija je v svetu nekaj najbolj normalnega, zato ker so cene v drzavah z visoko kupno močjo ponavadi veliko bolj nazgane kot v drzavah z nizko kupno mocjo. in ce moj ljubi proizvajalec hoce za kajt npr. v turciji glih tok k v luxemburgu, bo na turskem trgu strasno izpusil, v luksemburgu jih bo pa celo par prodal, kajti prebivalci luxemburga imajo v povprecju prejemke skoraj 8x visje kot turki. ekonomija obsega dela cudeze, ker se fiksni stroski (kamor pase tud razvoj) na enoto produkta izredno zmanjsajo. ekonomije obsega pa po moje brez politike diferenciranih cen ne mores sfurat. mal druge stvari poglej kok kje kostajo ... primer: folk na bliznjem vzhodu na veliko kupuje usnje ... zakaj mislis da je tako? vzhodnjakom se prodaja te robe po nizkih cenah tut slucajno ne zdi smesna, ker majo velik obrat prav zaradi nizkih cen. primerjaj cene enga piva v ostariji na irskem ali pa pri nas itd. itd. nima smisla primerov nastevat ... tko to pac gre, pa se ocitno drugim proizvajalcem to nic smesno ne zdi :)

govort o diskriminaciji je men mal cudn .... ce vzameva samo turke pa luksemburzane ... pol je zate diskriminacija tut to, da majo v luxemburgu 8x visji bdp kot turki, al se motim??? jebiga ampak life is a bitch :D. najbolj pametni prodajalci delajo dubo tako, da se prilagodijo okolju. in zakrknjeno vztrajanje na enotnih cenah po celem svetu se meni zdi zaplankano, ker niti malo ne uposteva kupne moci v katerem se stuff prodaja... vsaj s popusti bi lohk zadevo nekak popeglali, pa tut tega nocjo in mislim da bodo prej ali slej pusit zacel.

evo, ce mi pa zrihtas nov! kajt, ki pri nas z vsemi dilerjevimi popusti kosta 1250 evrov za manjsi dnar, ti pa senkam tretjino razlike v ceni, ce bo razlika v ceni enaka ali vecja od 300 evrov :D - oblubm za prmej ;)

Rava,

res je kar si napisala, vendar to velja za države ki so ponavadi precej oddaljene druga od druge(ne vedno). Samo primer;

kaj bi rekli Italijani če bi v Sloveniji prodajali kajte 30% ceneje kot jih imajo oni? Vsi bi kupovali pri nas, Italjani bi popi..... in proizvajalec(če je fer) bi narekoval višjo ceno v Sloveniji.

Meni osebno se je to zgodilo in ravno pri kajtih in Italiji....

Na žalost je tako.

Kar se pa tiče kajta....lahko ti ga zrihtam, verjetno pa ne tiste znamke ki je všeč tebi. Meni je Slingshot in mi lahko posljes PM pa se zmenva.

Lp

Pa še nekaj glede cen...malo za šalo, malo zares...hvala bogu da so kajti pri nas tako dragi, ker bi bila potem še večja gužva na vodi. V Braziliji, kjer imajo kilometrske plaže in totalno revščino bi pa kajti morali biti skor zastonj, hehe. In potem nam ne bi bilo treba trogat opreme dol ampak bi jo kar tam kupili in po uporabi odvrgli...JOKE :D