radin Posted September 28, 2007 Share Posted September 28, 2007 živijo zanima me če kdo ima mogoče kaj v planu za it kajtat januraja 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarik Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Vedno mam plan it kajtat, tudi januarja, samo ne vem kako bo pihala burja, če pa bo me najdeš v Gradežu ali Molfalconu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Januarja so dobri Maldivi. Mogoče pa res... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panko Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 jest letim 13. januarja iz bankoka v vietnam - muine...ce bo kdo dol nej sporoci N Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waverider Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 a je gdo že kajtu u braziliji ( Cumbuco )?Pa gdaj se najbl splača it tja oz. gdaj primerno piha ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted October 11, 2007 Author Share Posted October 11, 2007 gledal te dve destinacije http://www.ikskiteboarding.com/cancun/english/ http://www.cozumelkiteboarding.com/ bi mogoče koga zanimialo???..da se zbere klapa in da se gre???..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted October 23, 2007 Author Share Posted October 23, 2007 bi potreboval kak info za lete na cabo verde če kdo kaj ve al je že bil.... hvala že vnaprej..pa uživajte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biggy Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 a je ze bil kdo na arubi? cist tko laicno vprasanje... pa ce ja, kako je tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITESFERA Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 ojla, tu sil lahko malo prebereš o Cabo Verde http://www.kitesfera.com/?sec=68 kite pozdravKitesfera team Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted December 3, 2007 Author Share Posted December 3, 2007 odločitev je padla z klapo se gre od 11 januarja pa do 25 januarja kajtat na kapverdskih otokih otok Sal kdo se želi pridužit izletu je vabljen za več info se na gsm 051-323 974 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strudl Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 jst bi tuut:) sam kaj k so izpiti tkt ce pa bo kaksen podoben izlet februarja sem pa za akcijo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 a je ze bil kdo na arubi? cist tko laicno vprasanje... pa ce ja, kako je tam? aruba je ok. težava je v tem da če si začetnik znaš imet težave... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 evo še starn od agencije s katero se leti www.metevagabonde.it prevoznik pa je neos air še starn www.neosair.com in email za rezervacijo kart klical in imajo še fraj cena karte 535eur booking@metevagabonde.it pa tel od agencije 0039 0303754103 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primo Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Zdravo!!Dobr zgleda.Kolk so pa gor kaj cene apartmajev oziroma nočitve!!! Lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted January 28, 2008 Author Share Posted January 28, 2008 KITEBOARDING ODYSSEY CABO VERDE Po enem letu kajtanja po slovenskih, hrvaških ter taljanskih spotih so želja in sanje vsakega surferaja ali kajetrja poiskat en košček svojega otoka in plaže kjer se bo dalo kajtat od zore do mraka.Z brskanjem po netu in pripovedovanjem ostalih popotnikov tega norega športa sem se odločil poiskat svoj košček rajske plaže kjer veš da te čaka samo sonce, veter, valovi, odločil sem se za Cabo verde in otok Sal.Sprva nisem imel pojma kaj me čaka ob tolkem gledanju slik in filmov po netu še vedno si nisam uspel nardit pravega utisa kakšen je ta otok.Končno januarja se odpravim tam, si mislim tukaj zima sneg šiba ko nor a jaz s polno kajtersko opremo odpravljam raziskat moj košček raja.Odysseya se je začela, sledila je pot od trsta do milana z vlakom družbo mi je delal prijatelj alan še en kajter, ki je tolko preuzet od tega športa,končno prispeli v milano na letališče malpensa kjer smo čakali in spali polnih šest ur da bi dočakali chek in in šli na letalo.Končno šesta zjutraj prvo presenečenje tega potovanja ženska na chek inu pove da se za deseke rabi plačat 150eur ker je občutljiv perdmet z kolegom se pogledava ta je fuknjena in čist nora, ok plačamo in sledi ustop v letalo joj ko zaslišim hrumenje motorjev bil sem tako živčen in upal da bo vse ok na koncu vidiš na displeju da bordaš v neki škatli ki leti na 11000 metrov nadmorske višine in nič ti ni jasno kako temu čudesu to uspeva.Vožnja z letalom največje sranje stisnjen kot v konzervi samo upam da bo let hiter in da bom čim prej istopil ven.Po 6 urah letenja se oglasi pilot dobrodošli na Cabo verde otok sal zunanja teperatura 30 stopinj in veš da se zabava lahko začne.Otok Sal otok soli veselih ljudi in mirnega življenja in brez stresa nas čaka da ga začnemo raziskovat predvsem plaže in kje se da dobro in zabavno kajtat.Do mesta St. Marije uzamemo taksi komaj komaj a se notri spravi vsa bojna kajterska oprema in sledi štart.Uuuu pa ta otok je sama puščava z skritimi plažami nam pove taxist po poti pove še da se tukaj skrivajo sinpatične punce prijaznih nasmehov in sexi videza to me spravi že v super razpoloženje.Sledi vstop v majhno ampak sinpatično mestece St Marija mesto ribičev.Na samem začetku nam pade misel kako pa bomo v tem mestu dobili apartma, kr vidiš da ljudje skačejo okoli tebe in ti želijo pomagat in seveda pri tem zaslužit kak evro da bi lahko preživeli družino.Končno prijazen taksist ki pelje kajtere po spotih nam ponudi pomoč in na prvi videz se mi je zdelo prav da privolimo kar kasneje nismo obžalovali.Soba za spanje je že tu in lahko se šiba na plažo kajtat. Za prvič se odločim da gremo na playo od mesteca da vidimo če imajo res skrito rajsko plažo ki je tolko iščem.Èlovek ostane nadvsem presenečen ko zagleda bel pesek in zeleno turkizno morje rečeš uuuuuuuuaaaaaauuuuu to je to kajti kr letijo po zraku in od celega naudušenja se prvič tudi vržem v atlancki ocean so good filling.Sledi pupanje kajta in kot zanalašč ne vem zakaj me spremlja en košeč nesreče, ob pumpanju slišim kako mi poči tuba od kajta sranje sranje sranje, ne pa tukaj ko sem od doma udaljen na tisoče kilometrov, seveda nikjer se ne da dobit rezerve.Ob začudenemu obrazu ki sem ga imel in smejanju neke kite inštuktorce mi kolega posodi kajt in začne se kajtanje, tisti ki se ukvarja s tem športom vem da je dober filing začutit veter po 5 mesecev apstinence ker ga nisi mogu lovit v domačih krajih.Plaža st marija je sicer dolga na kilometre in kilometre tukaj se najde raj za kajtere po 4 km hoje prispnem na punta sinu kjer je raj na surferje na valovih.Valovi se lepo lomijo nekaj metrov pred plažo ki je sicer vsa peščena in ni nevarnosti da se kaj zgodi so pa veliki do 2 metrov.Po celodnevnem kajtanju in ispostavljanu soncu sledi končno tuš počitek ter dobra večerja kar na otoku vam dobre hrane ne bo manjkalo dober vtis je name nardila restavracija criolo caffe(criolo pa je njihov tradicjonalni jezik). Po dveh dneh ko človek samo kajta si za kratek čas poželi malo večerne zabave in žuranja kar v st mariji ni manjkalo.Tukaj so zabave nore in stokrat boljše kot na naši obali ki se folk kr ima da je nek in pa nevem še kaj.Končno lahko srečaš preproste ljudi zabavne in nasmejane ker nobenga ne briga kako si oblečen kašen avto furaš ali če si poln keša.Lep vtis je nardil name Pub Calema kjer igrajo v živo pravo caboverdsko muziko in kjer se prepletajo vesele barve razpoloženih ljudi.Tukaj se srečaš punce cabverdskih otokov ki so nežnega obraza lepega videza in lepe rijave poti.Debatiranje z nimi je prav prijetno vidiš da tukaj živijo in se rodijo za muziko ko te povabi in zaplešeš prvič te njihove plese nekaj najlepšega kar se ti lahko pripeti seveda plesanje z njo.Èlovek ostane naudušen nad lepoto teh punc da se bi kaj takega lahko srečalo kje živim bi blo preveč lepo.Naslednji dan se odpravimo kajtat na shark beach o joj joj si mislim samo da ne bi srečal kakega morskega peseka pol pa je vsega konec.Na vso srečo nas taxist potolaži in pove da tam ni nobenih morskih pesov samo je pač tako ime da zgleda polj atraktivno vse skupaj.Kite beach je plaža dolga okrog 8 km mogoče več kjer kajter najde komot svoj kotiček plaže morja in se zabvano igra in potepa gor in dol mo morju.Prvi vtis so name nardili valovi z alanom se kr primimo za glavo takih valov še nismo vozilo skoraj 2 metra velike ko se nardi pravi veter.Spopad se je lahko začel ob prvem pomiselku sem mislu da to je vse na izi a ti val tako hitro potunka desko da sploh ne štekaš in te celega pokrije z vodo zdej vem da sem občutu moč vala in da naravo treba spoštovat in je najprej opazovat kako se spopasti z njo.Po nekaj polomijah smo že bli v dobrem filingu in rajdali na velik po prek in čes.Sicer nismo pogosto obiskovali to plažo ker so stroški bli preveč za dajat vsakič 15 eur za prevoz.Na žalost smo tudi doživeli za otok ki je čez zimo na njemu cel prepih tudi ni blo štiri dni vetra, takrat pa je sledila nora zabava pravi bosanski pregovor " udri brigu na veselje" po barih in spoznavanje lokalnih punc kar seeveda jih ni manjkalo.Pub 22 tudi dober bar en večer me je primla volja it sam ga zažurat na tem otoku v apartmaju seveda sem nardil dobro podlago z birami in pol zunaj je sledilo testiranje njihovega domačega coctaila caphirinia.Dober koktejl z limetami in rumom kar domačini nardijo odštekano dobro in zabava se je začela ob spoznavanju lokalnih punc in žuranju z njimi kjer je bil človek dobrodošel če si imel smisel za humor zavrkancijo.Komuniciranje je potekalo po španskem in taljanskem sicer ko človek ima par kozarcel v sebi ni panike da se nebi znajdu.Heheheh največa faca je bil naš nov cimer vladimir in francije odštekak kajter ki je posvetih svoje življenje kitesurfingu in raziskovanje najboljših valov na svetu.Super je blo da znjim ni blo panike spoznat dekleta in se meti zabavno in uživat tip je bil car.Po dolgih debatah in pripovedovanjih kako potuje in lovi valove nam je dal namig da moramo it pogledat Punta pretu kje se najdejo najlepši valovi sicer ko je veter se dvignejo do 6m in lahko občuduješ mojstre kaj ga delajo.Mi seveda ne zgubljat čas se naslednji dan takoj odpravimo na 4 km dolgo pot po puščavi da najdemo ta mitski kraj z takimi valovi. Hoja in trud so bli poplačani v daljavi slišiš hrumenje in razbijanje valov v stene in si misliš kaj je pristalo letalo v morje.Evo končno na PUNTA PRETI in človek kr ostane ko vidi moč in lepoto teh valov a na žalost ker nima dovolj znanja da jih vozi jih lahko le občuduje in slika ter opazuje surferje kao rajdajo.Ta dan ko ni blo vetra so sicer bli valovi veliki do 3 metre in ke lepi in se lepo lomli.Bilo je lepo videt ta spot v živo ne pa samo na netu ob gledanju filmov.Sledila je pot proti mestu in gledanju in čudenju kašna so tukaj turistična naselja in kaj mora bit vse notri finega za jest.To se mi je večkrat prepletalo v glavi ker zadnji teden je bil gust za preživet po dvokratni menjavi apartmajev je človek trebal preživet 5 dni z sto eurov zraven je štela zabava in kaj za pojest pa kak spominček si kupit.Ostala so samo tri dneva za zabavo in kajtane en dan je bil iskorišeč za kajtanje drugo za zabavo.Zadnji dan pa je bil najbolj depresiven še zadnjič se odpravim po mestu kjer je veliko dobre pozitivne energije kjer prevladuje zanimiva kultura ljudi.Na koncu se znajdeš na letalu cel žalosten apak tega si ne želiš, zaprem očit letalo še zadnjič zaborda na 11000m in se lahko prepustim in sanjam in mislim vesel sem bil, da sem najdu svoj raj in svojo rajski otok OTOK SAL......... se vidimo in srečamo na naslednjem potovanju dragi bralci in bralke vaš kajter......... SLEDIJO SLIKE MALO KASNEJE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 tole se pa ku kak Joyce bere.. :) cool travelog!, morm rect da mi ni zal da sm sel brat, ceprov se na zacetku cis userjes pred usem tem tekstom.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted January 29, 2008 Author Share Posted January 29, 2008 14 dni kajtanja od tega 10 dni vetra 4 dni brez vetra in zabava do gasa... spali na treh lokacijah sicer 1 km ven mesta drugi apartma nad barom tam tam info če greste na sal za ta aprtma dobite v baru tam-tam ko pridete v mesto..tretja lokacija pa smo spali v apartmaju od enega francoza najbolj poceni 13 eur na noč po osebi..sicer na sal se splača it od 3 oseb naprej da vam pridejo stroški poceni...dve osebe da si delijo stroške je malo predrago za apartma..prevoz od letališča do mesta gledede kolko je oseb 10 eur pol se razdeli na tolko ljudi kolko se pelje...zabava zunaj pivo 2,5 dcl 2 eur...prevoz na kite beach 15 eur...s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeV Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 Izgleda, da so te punce čist očarale , da še zdaj ne veš kje je enter na tipkovnici (kdaj bi ga lahko prtisnu vmes ). Drugače si pa fajn napisal - veliko uporabnih informacij.Še slike hočemo. Aja, kolk je potem prišlo komplet vse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted January 29, 2008 Author Share Posted January 29, 2008 karta za je bla 580 eur sabo sem pa mel 900 eur stem sem plačal apartma žural ko nor in jedu no zadnjih 5 dni smo jedli večinoma vse na belo ker je blo stiska z denarjem heheheh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted January 29, 2008 Author Share Posted January 29, 2008 evo še info za apartma če se bo gdo odpravljal na sal naj kontaktira to osebo arome.inc@cvtelecom.com še telefonska če pridete na otok pa ga pokličite 9934797 ime osebe ki ima te apartmaje je prijazen francoz po imenu jerome boggio-pasqua še web stran www.caboverdewaveriding.com adresa če boste potrebovali da vas bo peljal taxist pa je santa mariacp 43, ilha do sal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinto_oliveira Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Dobro si to spisal radin, samo kakšen odstavek pa res ne bi škodil. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 http://www.moj-album.com/slika/1183460/sO6tMn92s_g9mNs9.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 http://www.moj-album.com/slika/1183460/hf6zps5VdEMfhXkQ.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 http://www.moj-album.com/slika/1183460/bP2A3Ne7H7YgMPRs.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 http://www.moj-album.com/slika/1183460/IQy_2a4upWS3H_MJ.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts