Gigi Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Kje čimbolj ugodno dobiti (SLO, AUT, ITA,...) Windmaster 2, čelada, otroški snowboard (120, 130 cm)? Kje nabavljate? Hvala! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Čelado lahko kupiš hokejsko. Sem zadnjič videl v Hervisu v akciji za 10k SIT. Snowboard bom pa jaz verjetno vzel tale.Če ti je všeč povej. Dobiva ga pa v SLO pri Viliju. LP, miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted December 15, 2003 Author Share Posted December 15, 2003 Bom šel pogledat za čelado. A je hokejska OK za vodo in sneg? Sem pogledal zadevo, zgleda cool, iščem pa navadn snowboard za moja mulca in ne to. BTW vezi so U-step od Goltesa, prav take mam jest, zame se full dobr obnesejo, po moje so za kajtarja idealka, s peto prtisneš in si zapet, hitro, učinkovito. Lani je bla cena 16 al 18K SIT v industrijski prodajalni v Trbovljah. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Glede čelade: problem so lahko edino neti in vijaki ki so na njej in sčasoma zrjavijo ... edino če niso iz rostfreja ... lahko jih pa zamenjaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Celada obvezna, hokej u redu, rafting, wildwater OK!! Pa cim manj netov!Otroski SB, Elan Austrija/ Brnca ugodnoWindmaster nimam pojma, to pot bozicek ostane praznih rok! King SBJa kje pa si se videl dober SB za +-200€, PU po moznosti se cap, edilole za enkrat peljat pa zlomt! Fantje ne ga srat in pustite te deske tam kjer so, ne nasedajte "KING" marketingu in Viliju??! Ce se ne potrudjo niti grafiko na eno dilo SB nalimat in slikat [www.nettilinja.fi/~eskone/kitesnowboard.htm#stepin]pol je vse jasno! Vsaka TT deska z lesenim jedrom vas bo zdrzala vec kot kaj drugega!Poglejte samo da se da v sredo montirat, pol pa vse u redu!Radius tam nek na 10m, kar pomeni da iscete bolj freeride desko!Ali pa od novejsih modelov Park & style TT, inserti v sredino dozine pa le do 160+, malo kratko??? Bozicku raje piste za sneg, je bolj potreben! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 Ali pa od novejsih modelov Park & style TT, inserti v sredino dozine pa le do 160+, malo kratko??? Od katere firme je to? Bozicku raje piste za sneg, je bolj potreben! Sem že miklavžu pa ni še nič :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterkoman Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 po moje tudi ni za komplicirati z nekimi kite boardi. celo lansko zimo sem vozil klasicen freestyle bord brez problema (celo s klasičnim okovjem na zapenjanje), vozim ga tudi na smučiščih... kar glede na obliko kite boarda ne vem če boš ravno lahko. peter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 (edited) Ali pa od novejsih modelov Park & style TT, inserti v sredino dozine pa le do 160+, malo kratko??? Od katere firme je to? Od katerekoli,samo da ima offset NULA/NIC/ZERRO, inserte na sredo dile in enako dolzino spice-pete!To so bile kasicne SB deske sredine 90' pa naprej! Poglejte po garazah in kleteh, smucarski sejmi so opcija seveda!!Vmes so uletele, oziroma je nastal trend, ti. directional deske! Te imajo podalsano spico krajsi rep in inserte z offset pozicijo do 40mm, glede na dolzino. Kar pomeni da je potrebno Kite pozicijo montirat v 80mm+, kar pa velikokrat ne gre ker kratkomalo tam ni insertov?? Na tem mestu je smiselno uporabiti tudi Offset nastavitve na montaznem krogcu okovja!!Ostane seveda se opcija directional pozicije, s tem da 1/2 casa vozis swich,No prosim pa naj se kdo rece da ne gre! Zdej pa rabimo se malo snega.................. Zdej pa meter v roke in preverite kje so inserti na deskah! PC Edited December 16, 2003 by dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 po moje tudi ni za komplicirati z nekimi kite boardi. celo lansko zimo sem vozil klasicen freestyle bord brez problema (celo s klasičnim okovjem na zapenjanje), vozim ga tudi na smučiščih... kar glede na obliko kite boarda ne vem če boš ravno lahko. peter No ja, saj se sam tudi vozim z kolesom od deda, pa se peljem.....v mesto po kruh in mleko ;-)Za kaj bolj resnega pa skocim na Scott-a pol sem pa na konju!Peter, kaj moremo produkti se specializirajo, da lahko uzivamo, ali kot pravi eden od oglasov, "telefon s katerim lahko po zelji TUDI telefonirate!"S kitebordom po smuciscu, zakaj pa ne, v zakup je poterbno vzeti je da imas pozicijo naprej, torej teza nazan pa bo slo!!PC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 Sem pisal Kingu in dobil tole:It is a woodcore cap construction with extra layers for stronger flex and tougher edges. Če je tako kot piše (v prospektu), je vredu? Sam ne bordam tako da se ne spoznam na te stvari, ti dr.lojz pa vidim da stvari obvladaš. Bord je zanimiv zaradi cene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 16, 2003 Share Posted December 16, 2003 Hoi!Vsaka cast Miha, si se potrudil, te pa res tisci tale deska!Malo sem pobrskal po internih arhivih in primerjal situacijo z King marketingom!Po vrsti!Iz tega King *.gif fajla, ki se je pojavljal tudi po casopisih! SNOW IS JUST FROZEN WATER,Yes thats correct!"fist industrial kitesnowboard"Nebi se cisto strinjal, kje pa so Wintersick, Ride, in v sredini 90' HoogerBooger z Blade-om in predlanskim STONKER //http://www.kitesurfing-kiel.de/boards/stonkersnow.html//in se Kiteloose Italija! Videne in tudi rajdane pa so se Naish-ove kite deske iz pretekle zime!MADE IN AUSTRIA...OLDEST FACTORY bla bla....Ker ni narejena v Elan Furnitz ostane samo se Pale SB produktion na Stajerskem, poznani po poceni PU deskah!!MOULD WOODCAP CONCEPTIONNe pove kaj dosti, za to ceno je lahko deska samo PU wood core stringer, prilagam presek klasicne PU wood core deske, tega ranga. Tukaj imamo laminat zgoraj, ki je nalepljen na zgorno povrsino z grafiko in laminat spodaj, ki pa je med robniki! Kar pomeni da na robnikih nimamo NIC kar bi jih drzalo. Obstaja se ena izbolsana konstrukcija kjer je laminat potegnjen pod robnike/poseben profil robnika/, se vedno pa ga ni cez robnike.TWIN TIP OUTLINEVse v redu!SIDE CUT SMALLER......OKTHE EDGES ARE LONGER AND GOT EXTRA LAYERS FOR LESS FLEXJa madonca, tale je pa huda. Razumem se nekako dalse robnike, vendar ce jim dodamo EXTRA LAYERS, laminate, definitivno ne be LESS FLEX, kvecjemu trso desko dobimo //Padejo na izpitu bullshit!!//Se enkrat: TWIN TIP OUTLINEOK OK zadosti...VERY DYNAMIC RESPONSEOK mora biti!THE OVERAL FLEX IS DIRECTIONALHudica sem pa mislil da govorimo o TT, sedaj pa tale udarec. Saj ne bordamo na mutantu, hocmo samo eno dobro kite TT desko, za voznjo v obe smeri, drzi? Sledi pa se razlaga kako je rep trsi in spica mehkejsa. To pomeni, da bom desko v eno stran peljal na "surf style" v drugo stran mi bo pa drefala ispod riti ker ima spico mehkejso! KAR NAJ JO IMAJO,MENE ZE NE BODO IN UPAM TUDI VAS NE, VSAJ NA TAK NACIN NE,IN TUDI ZA 200€ NEEEEEEE!UPAM DA SE SODELUJOCI STRINJATE CE VAM USPEM VSAJ MALO ODPRETI OCI! SAJ NIMAM NIC PROTO NOVOSTIM, CE SE PA NEKDO DOBESEDNO DELA NORCA IZ POTROSNIKA, MENI ZPISKA LONCEK ZA CAJ! dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Predvsem nasveti za zacetnike, ki berete tudi tole veleumje o kite-boardih itd, - pa jaz razlozim malo iz prakse: 1. za zacetnike (pa tudi malo manj zacetnike) se vedno za na sneg predlagam smucke. Razlogov za to je malo morje, bistveni pa so: -na deski si pripet fiksno z obema tacama in si zelo nefleksibilen, ce te kaj potegne etc. S smuckami lahko vsaj malo prestopis, malo zalaufas, tako da ujames kite - tam pa samo na dahpapo. Naj se samo spomnijo tudfi raznorazni hudi znalci, kako jih je vleklo po gobcih - predvsem zaradi boarda. -ce nimas step-in (kar vecina nima oz. pomeni dodatni strosek) potem je pripenjanje v dilo z kajtom nad glavo v refulastih pogojih zime en navaden ku***. To pomeni da te vsaj eden drzi, drugi ti pomaga zapenjat tiste klipsne.... (Edina prava izjema je bil lansko leto pjoterk z Lynnom, pa se to samo zaradi kajta, ki ko ga enkrat imas nad glavo nanj prakticno lahko pozabis (autozenith) in je lahko v miru sedel v snegu in se pripenjal v board. Tubasi rabijo dva pomocnika na boardu namesto enega. Step in seveda zadevo resi! -board ima tudi na kajtu problem enega robnika: ce tisti popusti potem mas "downwind run" tudi na snegu. Pri smuckah imas dva robnika, tako da je tezje popustiti na robnikih (podobno kot na turnem smucanju - ce boarder odpici iz robnika je adijo) -vsaj zacetnikom bodo kajti na snegu leteli na tla enako kot v vodi. Tudi na snegu (ce le ni popolnoma pomrznjeno vse) je mozno tuba kajt dvignit z enako tehniko kot na vodi. S tem seveda, da naredis par korakov proti kajtu medtem ko vleces srednje strike. Z smuckami ni problem zakorakat proti kajtu - z boardom je stvar KONEC. (Naj pove Polonca, kako je lasnko leto tekala gor in dol po travniku ter predvsem boardarjem pobirala kajte!) 2. Preden razmisljate o kupovanju drage opreme za zimo za kajtanje, en pomislek: lansko leto sem velikokrat vozil prakticno v zelo malo snega (recimo postojna letalisce). Kar pomeni, da unicujes kante, podvozje - skratka boarad/smucke bigtime! Me prav zanima, kako boste si kupli kite boarde za nekaj 100 evrov in jih potem ze prvi dan razfukal na kamenju na letaliscu v lescah, ko bo padlo 5 cm snega in bomo ostali furali VZEMI ZASTONJ dile ali boarde na sejmih? Mimogrede: lansko leto sem sprobal bigfootke 9tiste malo daljse od Elana), ki jih lahko vozis v obe smeri. Ce le ni prevec lukenj na snegu, se je zadeva super obnesla (voznja naprej, blind-side), skoki ni problema..... OK, zdej pa vsi po nove boarde pa step-in vezi za kajt.... :) Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Tale bord me (me je) matra samo zaradi cene in pa step-in vezi; vse skupaj znese toliko kot kak star zgulen bord iz sejma. Moti me edino directional flex ki je pa res shit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Tale bord me (me je) matra samo zaradi cene in pa step-in vezi; vse skupaj znese toliko kot kak star zgulen bord iz sejma. Moti me edino directional flex ki je pa res shit. Miha!U step in je Goltesov, tako da ti ni treba hodit cez mejo ponj:Deska pa katerakoli sam da je TT! ;-) http://www.goltes.si/Katalog/Snowboard/vezisoft.aspx U-step Snowboard vez s popolnim step-in ter step-out udobjem je primerna za večino klasičnih mehkih snowboard čevljev. Za U-STEP sistem vam ni potrebno kupovati posebnih čevljev. Lahko uporabite svoje najljubše, s to vezjo pa uživate popolno step-in udobje.Osnovni element U-STEP vezi je tako imenovano streme, ki postane del čevlja kadar hodimo, ter del vezi, kadar boardamo. Zapenjanje z enostavnim pritiskom čevlja navzdol in odpenjanje s potegom ročice zaklopke na naslonu vezi sta glavni odliki te vezi.Zahtevajte poseben katalog U-STEP s podrobnejšim opisom modela.Za velikosti čevljev od 40 do 46 in snowboarde nad 152cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted December 17, 2003 Author Share Posted December 17, 2003 Uh se je tale moj Q raztegnu OK, stanje je tako da sem čist zadovoljen s svojim, ugodno rabljeno kupljenim (imel je točno eno majhno praskico na zgornji strani) TT SBjem Niedecker Chill 155 z wood core, problem je v tem da sta tamala pokazala veliko smisla za boardanje - tako sta se nazadnje stepla kdo se bo naslednji spustu z mojo dilo. Pa še za božička/dedka sta si zaželela. Najprej sem iskal rabljenene zadeve, vendar nisem našel nič pametnega. 19. se začne sejem v Domžalah, če nom nič najdu grem pa pogledat v AUT (Celovec in ind. Elanovo štacuno - Lojz pojma nimam kje je ta) ker bi pr nas dal ene 90K za komplet SB/vezi/buci/čelada/očala, zraven bom pa vzel še Windmasterja 2 zase! ;) Drugač pa U-step tud jest priporočam za kajtarje, edin računajte na to da bo dila čist poravsana zgoraj od kovinske ploščice. Sam dau še sneg, če ne bom mogu še vsakmu pol zmontirat kolesa na dilo :D :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Sem še malo zatežil Kingu zakaj ima bord directional flex in on pravi:Hi Miha, we gave one side just a bit more stiffness. Basic rider doesn´t feel it. Just if you will compete on an event you will like to positioining your binding far back and giving more edge. But frankly, I even feel the difference. Best winds and snow. Kaj to pomeni da na tekmah samo na eno stran vozijo?Saj če sem jaz "basic rider" potem bo OK. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Mislim da je "King" mislil:Samo dirkaci vozijo Ferarije in oni ki majo prevec..... vsega!Vsi ostali vozijo smuce in telemark!Kajtarji se delimo na tiste ki vozijo, tiste ki govorijo kako bi voziliin se malo onih ki ripajo in otresajo g....,/a ne Lojz/Miha pa zdaj ze pol europe pozna da je "basic rider" Cool!! KDAJ GREMO NA SNEG RESNO???? Primoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Miha pa zdaj ze pol europe pozna da je "basic rider" Cool!! Kaj si mislil povedat? S tem ko sem napisal da če sem jaz "basic rider" (začetnik, en ki nima pojma o bordanju) sem hotel povedat da me potem directional flex ne bo motil. KDAJ GREMO NA SNEG RESNO???? Kaj ga že imate na gorenjskem? Na notranjskem ga žal še ni. ... Pa saj bo kmalu božiček. :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 17, 2003 Share Posted December 17, 2003 Miha pa zdaj ze pol europe pozna da je "basic rider" Cool!! Kaj si mislil povedat?S tem ko sem napisal da če sem jaz "basic rider" (začetnik, en ki nima pojma o bordanju) sem hotel povedat da me potem directional flex ne bo motil.KDAJ GREMO NA SNEG RESNO????Kaj ga že imate na gorenjskem? Na notranjskem ga žal še ni. ... Pa saj bo kmalu božiček. :mrgreen: NIC SNEGA NA GORENSKEM,MIHA TI SAM FURAJ IN UZIVAJ, SAJ ZATO PA MAMO SPORT!NE SE SEKIRAT....PRIMOZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts