Jump to content

tunisia,jerba

Kelso

Recommended Posts

pomoje bols da se odpravte kam drugam za isto ceno...

ker djerba res statisticno ni najbolsa glede vetra.

mi smo bli dol zacetek avgusta za 1 teden pa smo sicer od tega kajtal 5 dni ampak so uni v centrih (sli smo v vec centrov pogledat) rekl da mamo res nevrjetno sreco da smo nabasal na tok vetra. Sm pa jst dol vozu 14ko prjatu k ma mal vec kil pa 15ko... kaj manjsega se ne splaca sploh jemat dol.

Pomoje bi se dal za isto ceno najdt ksn rodos al pa kos ipd.

(cene pa kak tedn pocakat pa kak evro vec dat pa mas vsaj ornk veter "kreh hurgada kreh" :))

ps. ce pa se boste odlocil za djerbo se pa vsaj lepo prosm NE odlocit za Sidi slim hotel. vem da je najcenejsi ampak to je pa tud vse! :lol:

• 1 month later...

Jest računam it na Djerbo enkrat sedaj v 14ih dneh in ko gledam vetrno napoved kaže veliko bolje kot kakšen egipt (pa v egiptu piha samo ponoči, kar mi nič ne pomaga).

Ali ima kdo kakšne izkušnje z Djerbo v novembru pa kater spot najbolj priporočate?

Hvala

za spote ti lahk povem tkole:

smile beach - prjazni lokalci nc ni treba placat ampak tut nc ne dobis (mas tm obesalnike za opremo da ni ravn vse mivkast, tusa ni, rescue colna tut ne) ti pa pridejo uni majstri tm pomagat (se prpelejo s kajtom) ce mas probleme in ti zrihtajo. osebna izkusnja s spotom res dobra

drgac spot je uredu ful dobr za ucit nizka voda pa cist flat...

link: http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,3914/

tuki mas pa njihov home page: http://www.globalkite.com/default.aspx

pa lahko iz hotela poklicete na une 2 stevilki k sta tm pa vprasate tipa ce je kej vetra. nam je reku: "ce se oglasim je tko kukr recem, al piha al pa ne piha. ce se ne oglasim pa pomen da piha in da furam" :wink:

Lagoon Souk el Ghebli - mal bolj organiziran kite center. mors placat mislm da 10€ da si lohk tm pa mas coln za rescue, tus, stranisce pa kompresor za pumpat. lokalcem se jebe zate pol k jim placas, ob 5 popoldne nej bi se kao nehal kajtat ker se pride folk kopat pa tus tut ugasnejo vodo preden se uspes stusirat. osebno mam slabo izkusnjo s tem spotom kar se tice prijaznosti osebja. drgac voda je tut nizka povsod tut relativno flat tko da je supr za zacetnike.

link: http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,1888/

tko da tuki sm biu vec ti ne morm povedat. opreme se vam ne splaca puscat v centrih ker je drago pa tut najmanjsi taxi vas bo vse spravu notr. so res mojstri spravljanja opreme v avto (na avto :lol: )

to je to od mene. ce boste mel pa se kej energije pejte pa zurat zvecer v "riu beach disco" ko smo bli mi polet je blo noro zdej pa nevem k najbrz nebo tok turistov. nasvet: prijaznost ljudi je odvisna od tega kolk pricakujejo od tebe dnarja oz. kolk dnarja si jim ze dal. drugac pa mislm da vsaj te "djerba" tunizijci niso glih prijazni in jst jih ubistvu nemaram zarad par dobrih izkusenj. seveda obstajajo izjeme. zarad kerih se pa se splaca jet dol.. seveda ce vse ostale nevsecnosti sprejmes z nasmeskom in stavkom "ah boli me ku*** sej smo na pocitncah".. 8)

ps. splaca se vam vset svoj alkohol dol. na djerbi je sam 1 trgovina kjer ga prodajajo (al đezira - se imenuje oz. izgovori) pa se tam je zlo drago vse skup.