uros Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 Zdravo, Eno sezono vozim doma narejeno dilo iz airexa. Ne delam lepo z njo, vendar je še vedno cela (tok, tok, tok). Torej odločil sem se, da naredim še eno. Ampak! Rabim Airex, 11mm ploščo velikosti od 50x150 cm naprej. Ali kdo ve kje to dobim v Sloveniji, ali bližnji Italiji. Imam sicer dilerja v Avstriji, ampak mi je Graz malo predaleč, pa še samo med delavniki do treh dela.Je pa varianta, če je še kak SM, ki si sam dela dile, da se zmenimo in se nabavi več materiala. Dilo, ki jo imam sem naredil za 200€ in se pela bolje kot kupljena. Pa še trpežna je, preživi celo Fossalon ter njegovo podvodno floro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 kontaktiraj extremista alpa observerja2! Zdravo, Eno sezono vozim doma narejeno dilo iz airexa. Ne delam lepo z njo, vendar je še vedno cela (tok, tok, tok). Torej odločil sem se, da naredim še eno. Ampak! Rabim Airex, 11mm ploščo velikosti od 50x150 cm naprej. Ali kdo ve kje to dobim v Sloveniji, ali bližnji Italiji. Imam sicer dilerja v Avstriji, ampak mi je Graz malo predaleč, pa še samo med delavniki do treh dela.Je pa varianta, če je še kak SM, ki si sam dela dile, da se zmenimo in se nabavi več materiala. Dilo, ki jo imam sem naredil za 200€ in se pela bolje kot kupljena. Pa še trpežna je, preživi celo Fossalon ter njegovo podvodno floro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 Corect @gigi,nic ne morem pomagatker dr. naredi desko iz cistega lesa, nic plastik fantastik!Pojma niimam o Airex-uS skupnimi mocmi se vse najde! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uros Posted September 7, 2007 Author Share Posted September 7, 2007 OK, hvala. Saj bi se je jaz tudi iz lesa lotil, pa ne dobim dovolj dolge balse. Kaj pa uporabljaš, vezano ploščo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 OK, hvala. Saj bi se je jaz tudi iz lesa lotil, pa ne dobim dovolj dolge balse. Kaj pa uporabljaš, vezano ploščo? jz parket skupi zložim :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 OK, hvala. Saj bi se je jaz tudi iz lesa lotil, pa ne dobim dovolj dolge balse. Kaj pa uporabljaš, vezano ploščo? Samograditelji pozor!Takole gre to:-vezana plosca pogojnosamo ce jo narezes na trakove 12mm in postavis vrertikalnomora bit topolova vsaka druga bo pretezka :( -Balzav sestavi se z drugimi lesovi-Okume :D -Abachi :D -Polovina :D -Samba :D -Bambus :D -Topol :D -Jesen,Buka ojactve :D Naucte se mal po netu brskat, goglriranje pomaga ;-)AirexMPIBritof 126 Kranj04 234 06 50http://www.mpi-kranj.si/industrija.htmhttp://www.mpi-kranj.si/pics/trakovi2.jpgTole je link za industrijo, ne me drzat za besedo ce ne boste privatdobil pene za eno samo desko, pamet v roke! In veselo na delo Vas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 OK, hvala. Saj bi se je jaz tudi iz lesa lotil, pa ne dobim dovolj dolge balse. Kaj pa uporabljaš, vezano ploščo? jz parket skupi zložim :wink: Ja ja pa Nutello gor namazeshttp://www.drustvo-bakla.si/upload/gallery/picture/024d_947.JPGNa kaj ze??dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 OK, hvala. Saj bi se je jaz tudi iz lesa lotil, pa ne dobim dovolj dolge balse. Kaj pa uporabljaš, vezano ploščo? jz parket skupi zložim :wink: Ja ja pa Nutello gor namazes Na kaj ze??dr.lojz si me nasmeju hehe...nene sej pobrusim lak dol,nutelo pa umes, da galofak zlima deskice... gre gre.. airex v kranju, britof: se da dobit tud posamezno ja, različne debeline in dimenzije.. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Okume les pa dobiš v Javorju... :) se dobr obnese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uros Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 Hvala. Našel Airex. Èe koga zanima je zgornji link v Kranju je OK. Cena na m2 pa je 20-24 €. Èe bi koga zanimal, se lahko zmeniva, ker iz ene plate (2m x 1m) se da dobit ravno dve dile.Kdo bi si mislil, da sem šel jaz to iskat v Graz, prodajajo pa 5 km od mojega doma (peš bi šu lahko pono).Sedaj pa naprej, še ABS moram najdt in pri Goltesu inserte sfektat, ker so zelo sexy (beri rostfrei). A pozna kdo koga v Elanu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 A pozna kdo koga v Elanu? poznam v ferarriju par folka..mi mal carbon rihtajo...vse po polovični ceni..ker itak se tkole vse dobi...ni kakih večjih problemov, tud vse povedo, postopke izdelave.....itd itd. dream on :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uros Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 Na splošno so v Elanu prijazni (so bili nekaj nazaj), tudi kak material se je dalo dobiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
observer2 Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 materiali so hudic ane lojz ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uros Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 Sej ponavadi se ne razpišem tako toda.Izdelava svoje dile je nekaj posebnega. Sej res, da se losaš kar nekaj ojrov za stvari, ki jih ne rabiš (na primer: vse barve, primerji in v mojem primeru kompresor), ampak vsi ki ste naredili svojo dilo veste kakšen je občutek, ko jo prvič pelješ na morje.Ko sem delal zadnjo (prvo), sem rekel, da bom naslednjo kupil. Pa izgleda, da je ne bom. Imam pač "specifične potrebe". A ja, drugačese se glih komej pelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts