rogina Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Včeraj sem doživel novo izkušnjo, verjetno kar unikatno. Lepo kajtam z mojo Crossbow 9-ko v MFC, kar precej zunaj proti jugu in kakšen kilometer od zahodne obale, ko mi naenkrat iztrga bar iz rok, kajt s štriki poleti visoko. Pogledam, kje je safety, pa vidim, da tudi trapez kljuke nimam več. Hkrati so mi na trapezu popustili šivi na obeh straneh, tako da so se utrgali trakovi, kjer je bila zapeta kljuka za trapez, nanjo pa pritrjen tudi safety. Voda je bila tam le malo čez kolena, a po nekajminutnem teku za kajtom sem ostal brez sape, kajt pa vedno bolj oddaljen od mene in se je bližal (zahodni) obali. Na srečo je le od nekod prišel en italijanski kajter, ki je moj kajt še tik pred obalo z goščavo ujel in me počakal. Na baru je bilo praktično še vse - chicken loop, safety in trak od trapeza z ene strani. Ker ne obvladam vožnje unhooked (še zlasti pa ne brez safety-ja), sem zložil vrvi - bar in nekaj kilometrov prehodil nazaj. Kasneje sem si sposodil trapez, tako da je bilo še malo veselja na vodi. Tako se moj stoti vodni session (ne letošnji, ampak vse dosedaj) ni odvil po planu, ampak je bil obogaten z novo izkušnjo. :wink: Hoja po voda pa mi je obudila spomine izpred 2 let, ko sem kot začetnik temeljito prehodil (prebrodil) zaliv Marine Julije. Dobro pri tem pa je bilo, da sem se zadnji trenutek odločil za MFC in ne Izolo in da je bilo še nekaj drugih kajtarjev. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Upsss,good to know!Respekt za izvajanje tega trika!Hvala za opozorilo ;-)dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 takole opozorilo je koristno sploh za tiste, ki vsako leto ne kupijo nove opreme, za tahude divjake, težkokategornike.... sploh zato ker ne vem kdo vsakič preveri stanje opreme preden dviguje. pa bi moral... meni naprimer je v petek skor odpadel smernik (pa sem šraufe preveril samo ene 10 sešnov nazaj ), ko sem zlezel iz vode pa sem opazil da je bil trak, ki drži kljuko na eni strani samo še na par nitkah(ima tud kakih 100 dni). vprašanje kako bi druga stran prenesla šus... za zgoraj omenjeno skupino ni druge kot liš na kljuko :D :D :D lp x mmg a ima kdo kak polsedeč trapez za prodat? še vedno pa iščem tudi m6 rostfrei šrauf, ki je verjetno odpadel ene 100 m od tavelke plaže v golomettu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Rogina, moje šožalje za toliko hoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts