urosk Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 da bi se ponovila tista burja izpred 14 dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Konec tedna jaz razumem Sobota, Nedelja??A da bo burja pravte primorci,V Petek zihr in to ornk, naprej pa samo jutranje izvedbe.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocco Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 kaj mislite, bo v soboto in nedeljo se kaj drobtinic za nas zacetnike ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 kaj mislite, bo v soboto in nedeljo se kaj drobtinic za nas zacetnike ?4h auf6h na vodo9h malca10h domov Drobtinice, ni problema ce so dobre ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 dr., ni kaj dodat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogina Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Je kar nekaj treba dodati: Po DADI za danes, 1.9., zj. bolj severna burja, ki je zato v It. občutno slabša kot pri nas in na Hrv. Potem pa naj bi ta severnik prešel v krasen maestral, ki naj bi bil najlepši od Umaga proti Poreču. Iz vremenskih podatkov sem teoretično videl, da je napoved zelo držala: Koper SZ 6m/s, Luka 7,7m/s, Portorož 7m/s, Poreč pa tudi do 39km/h. Torej Umag, Špina, Ribič, pa tudi Žusterna, Poreč so bili danes enkratni za prvoseptemberski maestral. Italija pa bolj ali manj nič. Jaz nisem v živo preskusil napovedi, ker moram še malo odpočiti stare kosti od včerajšnjih tudi 35 kozlov. :wink: Današnji praktiki poročajte, kako in kje ste danes izkoristili veter, da dobim potrditev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted September 1, 2007 Author Share Posted September 1, 2007 Je kar nekaj treba dodati: Po DADI za danes, 1.9., zj. bolj severna burja, ki je zato v It. občutno slabša kot pri nas in na Hrv. Potem pa naj bi ta severnik prešel v krasen maestral, ki naj bi bil najlepši od Umaga proti Poreču. Iz vremenskih podatkov sem teoretično videl, da je napoved zelo držala: Koper SZ 6m/s, Luka 7,7m/s, Portorož 7m/s, Poreč pa tudi do 39km/h. Torej Umag, Špina, Ribič, pa tudi Žusterna, Poreč so bili danes enkratni za prvoseptemberski maestral. Italija pa bolj ali manj nič. Jaz nisem v živo preskusil napovedi, ker moram še malo odpočiti stare kosti od včerajšnjih tudi 35 kozlov. :wink: Današnji praktiki poročajte, kako in kje ste danes izkoristili veter, da dobim potrditev zanimivo a je gdo bil :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Jst sem danes peljal eno barko iz rovinja do izole ... pihala je tramontana 20 vozlov, na poti sem srečal okrog 10 kajtov, res fantastično vreme, a jst brez kajta :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 zanimivo a je gdo bil :? vesde ;) pa se enih 5 drugih slovenskih junakov + 1 italjan, ce se ne motm... Dajla, od cca. 12h naprej 15-20 vozlov N-NNW, mocn pa enakomeren kt jugo, lep vreme kt maestral... kej lepsga si ze tezko zmisls u "nasih" krajih... sedmica skratka.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 sedmica skratka.. ;) aja, tole je referenca na en sosedn topic k so ble neke paralele s tombolo, lotkoti... sm mislu da je blo to tle.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beli Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 ja, v soboto je blo tko, kot je napovedal rogina......... italija - ZERO, NIENTE, ampak res cist nič.....preverjeno zjutraj od 6 - 7 (MFC, Grado).... POREÈ - vstop Hotel DElfin ("heliodrom") - hudo.....tramontana (???) http://shrani.si/t/1H/ff/3IJcWCAb/dsc06633.jpg http://shrani.si/t/2H/3T/YWBpHCd/dsc06640.jpg P.S. jaz za fotoaparatom, na sliki pa Mare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabear Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Res res...Sobota je bla idilična v Pineti (zraven Novi Grada) je za mojo 14 najprej žgalo rahlo preveč...po 16 uri pa skor vse donoči pa en super sešn...pihal je vzporedno z obalo tko da al je biu tolk močan Majstral al je bla Tramontana pa nebi pametoval.... Podobna zadeva se je ponovila tud včerej popoldne sicer za kakih 5 vozličkov manj ampak res udobna vožnja celo popoldne...uglavnem superca V soboto sm par zalivov više vidu kr ene par kajtov in surfov učer pa nikjer niti nobenga surferja niti nobenga kajterja....pa čeprav je stric Polajnar lepo napisov da bo ob istri potegnu majstralček Kot kaže za naprej pa se obetajo še zanimivi dnevi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts