rava Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 A kdo mogoce ve, ce kdo pri nas prodaja quadrifoilove trapeze al pa kaj podobnega? http://www.powerkiteshop.com/images/media/manuals/quadrifoilharness.pdf lepo vas pozdravljam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Blody hary,kje pa si tega najdu starino staro......Takole bova rekla, ce si se odlocil ravno za tegapol kontaktiraj Dragana nahttp://www.talenti.si/portal/index.php?option=com_contact&Itemid=3Oni delajo z Active People sicer bolj na zonglerskih zadevah, vendar firma je ista!Lahko pa si omislis tudi plezalni trapez in na njega dosijes zanke za surf kljuko, to bi slo! Samo prosim NE se mi pripenjat na plezalni trapez zz kaksnim karabinom ali vishar-om! Smrtno nevarno za nase razmere, takoj rezem strike ;-) ce te dobim!Sicer pa je predlagan trapez land varianta katero uporabljajo bolj bugijasi in racerji na snegu, le da oni furajo vse skupaj na skripec in rocke!Po moje ob vsej ponudbi trapezov v trgovinah moras najti nekaj tudi zase! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rava Posted August 20, 2007 Author Share Posted August 20, 2007 Blody hary,kje pa si tega najdu starino staro...... sem dolgo iskala, pa sej ves, kdor isce ta najde :wink: :wink: Takole bova rekla, ce si se odlocil ravno za tegapol kontaktiraj Dragana nahttp://www.talenti.si/portal/index.php?option=com_contact&Itemid=3Oni delajo z Active People sicer bolj na zonglerskih zadevah, vendar firma je ista!Lahko pa si omislis tudi plezalni trapez in na njega dosijes zanke za surf kljuko, to bi slo! Samo prosim NE se mi pripenjat na plezalni trapez zz kaksnim karabinom ali vishar-om! Smrtno nevarno za nase razmere, takoj rezem strike ;-) ce te dobim!Sicer pa je predlagan trapez land varianta katero uporabljajo bolj bugijasi in racerji na snegu, le da oni furajo vse skupaj na skripec in rocke!Po moje ob vsej ponudbi trapezov v trgovinah moras najti nekaj tudi zase! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahaloJa, trapez bo za tipa, ki gre rad v hrib, se posebi pa to rad pocne pozimi z dilam. Ce gres pozimi v hrib si ze po difoltu oblozen k mula, zato bi clovk rabu en cist lahek trapez z mejhnim volumnom, pa k nic ne ovira pri gibanju.Vec al manj so bli trapezi k sva jih gledala po nasih starcunah glomazni pa cist neprimerni za zokanje v en srednje velik ruzak, k je itak ze nabasan z drugo kramo.Pa se nama je tko na uc zdel ta trapez se tanajbl primeren. :? Najlepsa hvala za nasvet :) Aja, pa neki ne stekam cist dobr. Zakaj bi blo tko nevarn bit prpet na kite s karabinom, sej k kajt ornk kluko vlece po moje ni sans da bi zanko kokrkol dol staknil, vsaj jest ne. Bi ze raj odpela cel kajt.Men se zdi bl pomembn, da taprav cajt safety potegnem (jest ga itak zmeri prekmal, razen taprvic k sm ga mckn prepozn :)). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Aja, pa neki ne stekam cist dobr. Zakaj bi blo tko nevarn bit prpet na kite s karabinom, sej k kajt ornk kluko vlece po moje ni sans da bi zanko kokrkol dol staknil, vsaj jest ne. Bi ze raj odpela cel kajt.Men se zdi bl pomembn, da taprav cajt safety potegnem (jest ga itak zmeri prekmal, razen taprvic k sm ga mckn prepozn :)). Zdej sele stekam, kam pes taco moli!??!Ce vi to mislte kje v Kamniskih, Karavankah, Julicih ali pa tudi dol na Sneznik in okolico, ne pol jamrat na forum kaj da je. Pri nas niso placi za visokogorsko kajtanje, ze preverjeno od starih kozlov. Bo crna kronika v Delu. Pejte v F,CH, majo tam primerne cene Heli uslug, da te dol spravjo!Pa ne da hocem tezit spet,kar se tice opreme cist prav razmislas, treba bo najti en dobr kompromis. Tko al tko so trapezi problem pozimi, cez bunde, hlace in podobno navlako. Lojz ma zato kombinezon, kar dela!Povej kaj sta najdla! Kar pa se tice odppenjanja pa predlagam en cist easy test. Vzames trapez, strike, vrzes to cez en drevo/vejo, se nataknes gor in se gres guncat.Pol naj te se eden mal zavrrti in se probaj odpet. Za simulacijo vodnih razmer te lahko eden se mal z slaufom sprica, za zimske bo mal tezje simulirat. Je kaj hitr jasn da zadeve niso tko na easy. Je ze boljs mal zadeve virtualno mlet da ne pride do problema! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrazz Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Kar pa se tice odppenjanja pa predlagam en cist easy test. Vzames trapez, strike, vrzes to cez en drevo/vejo, se nataknes gor in se gres guncat.Pol naj te se eden mal zavrrti in se probaj odpet. Za simulacijo vodnih razmer te lahko eden se mal z slaufom sprica, za zimske bo mal tezje simulirat. Je kaj hitr jasn da zadeve niso tko na easy. Je ze boljs mal zadeve virtualno mlet da ne pride do problema! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahalo živjo! No meni tudi ni čisto jasno zakaj se nebi mogel odpeti na safty, tudi če si s karabinom pripet ??? Sej če pride do krtične situacije, pomojem tudi ne moreš snet zanke iz trapeza, pa še varovalno gumo maš notri ??? Lp,andraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 pa še varovalno gumo maš notri ???Lp,andrazTo je se ena zadeva, tale "pimpek", osebno ga sploh ne uporabljam, razen ob pobiranju kajta iz vode, se pripnem da ga ne zgubim!Drugace pa hvala lepa! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 živjo! No meni tudi ni čisto jasno zakaj se nebi mogel odpeti na safty, tudi če si s karabinom pripet ??? Sej če pride do krtične situacije, pomojem tudi ne moreš snet zanke iz trapeza, pa še varovalno gumo maš notri ??? Lp,andraz ene stvari dobro varno zgledajo, pa niso...ko je treba da delujejo-ne delujejo ali vsaj 100% ne. tud kak avto zgleda varen, čvrst, ogromen, respect-strahospoštovanja vreden, pa se ob nesreči podre sam vase, kak Smart pa je kot šilček in varen :wink: , kako je s potniki v prvem primeru, raje ne pomislim. (zda, kitajci ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 trapez izgleda odličen, šala,... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjaz Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 hmmm.. ne vem če se čisto zastopimo... zakaj ne bi mogel biti na karabin pripet z navadnim safetyjem od kajta? sam sem pred časom uporabljal za pritrditev na trapez namesto chicken loopa shackle (chicken loop sem izgubil-safety je bil narejen da ti chicken loop ostane na trapezu). shackle ni bil namenjen da bi ga ob nevarnosti odprl (namesto safetyja) ampak je sluzil samo kot link med trapezom in kajtom. vmes pa je še vedno bil safety ki je deloval kakor more. zato me zanima kaj je narobe z takšnim sistemom.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 hmmm.. ne vem če se čisto zastopimo... zakaj ne bi mogel biti na karabin pripet z navadnim safetyjem od kajta? sam sem pred časom uporabljal za pritrditev na trapez namesto chicken loopa shackle (chicken loop sem izgubil-safety je bil narejen da ti chicken loop ostane na trapezu). shackle ni bil namenjen da bi ga ob nevarnosti odprl (namesto safetyja) ampak je sluzil samo kot link med trapezom in kajtom. vmes pa je še vedno bil safety ki je deloval kakor more. zato me zanima kaj je narobe z takšnim sistemom.. to kar ti pišeš je druga stvar, jz sem govoru o chicken loopu+karabin na trapez in da vlogo safetya opravla karabin. to mi ne delujo ok..kar maš ti pa je le vez med tabo in kajtom in poleg ŠE safety ki je tak, kot je treba! :wink: pozdrave... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrazz Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 ja no sej jst sm tut tko mislu...Pač trapez,karabin, pol pa še safty (pa še edn potem)!!?!? LP,andraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rava Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 trapez izgleda odličen, šala,...bi ga mew ane :wink: :wink: :D kr priznej d te ma :D Zdej sele stekam, kam pes taco moli!??!Ce vi to mislte kje v Kamniskih, Karavankah, Julicih ali pa tudi dol na Sneznik in okolico, ne pol jamrat na forum kaj da je. Pri nas niso placi za visokogorsko kajtanje, ze preverjeno od starih kozlov. Bo crna kronika v Delu. Pejte v F,CH, majo tam primerne cene Heli uslug, da te dol spravjo! Ce mas mal cajta pol popoldneva, ne mores jt v F al pa CH, zato sva nekak mislila da bi slo po kamniskih hribih ... mal po velki planini, pa po unih planotah na stajerski strani, pa po teh sedlih (kamnisko, kokrsko – iz bistrice al pa iz kokre). A si te konce ze kej sprobu? Pa ne da hocem tezit spet,kar se tice opreme cist prav razmislas, treba bo najti en dobr kompromis. Tko al tko so trapezi problem pozimi, cez bunde, hlace in podobno navlako. Lojz ma zato kombinezon, kar dela!Povej kaj sta najdla! Kar pa se tice odppenjanja pa predlagam en cist easy test. Vzames trapez, strike, vrzes to cez en drevo/vejo, se nataknes gor in se gres guncat.Pol naj te se eden mal zavrrti in se probaj odpet. Za simulacijo vodnih razmer te lahko eden se mal z slaufom sprica, za zimske bo mal tezje simulirat. Je kaj hitr jasn da zadeve niso tko na easy. Je ze boljs mal zadeve virtualno mlet da ne pride do problema!@rava je mal prestara, da bi takele vorninge vzela kot tezenje – hvala bogu da si tuki pa da kej poves njukamerjem - tnx alot.Nazadnje sm lezla na drevo ko se 96% udelezencev tega foruma se rodilo ni ... ampak se mi pa ne zdi slaba ideja, mogoce bomo pa probal, ampak brez slauha! :D hmmm.. ne vem če se čisto zastopimo... zakaj ne bi mogel biti na karabin pripet z navadnim safetyjem od kajta? sam sem pred časom uporabljal za pritrditev na trapez namesto chicken loopa shackle (chicken loop sem izgubil-safety je bil narejen da ti chicken loop ostane na trapezu). shackle ni bil namenjen da bi ga ob nevarnosti odprl (namesto safetyja) ampak je sluzil samo kot link med trapezom in kajtom. vmes pa je še vedno bil safety ki je deloval kakor more. zato me zanima kaj je narobe z takšnim sistemom..Ja, sej jest sm tut gruntala, kaj bi blo narobe s karabinom narobe ob tej predpostavki, k jo je tjaz napisu. To, da bi bla pa fixno prvezana na kajt, brez moznosti da ga stran ruknem, mi pa se na misel ne pride, ker jest se hocem zabavat, ne pa razbit. To je se ena zadeva, tale "pimpek", osebno ga sploh ne uporabljam, razen ob pobiranju kajta iz vode, se pripnem da ga ne zgubim!Drugace pa hvala lepa!Zanimivo! Zgleda da nimas pretiranega zaupanja v tele safetyje, glede na tvoje poste pa se mi dozdeva, da dost dobr ves kaj delas... in ocitno mislis, da je bolj varno vozit brez pimpeka. Bomo tut to probal. lep pozdrav vsem skupaj:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 se strinjam, v resni paniki pomojem nikakor ne boš uspel(a) pravočasno odpet chicken loopa z vtaknjenim "pimpekom" :) - posebej, če se še kej "zaštrika", kar tam okol chicken loopa sploh ni nemogoče... pomojem je edina prava navada, da se zanašaš na sejftije, ti so sprojektirani in testirani ravno zato, da se odpnejo hitro in - bogdaj! ;) - v vsaki paniki... (se pravi, safety release - popolno odpetje - da se razumemo..) zato je pomojem dokaj vseeno, če se pripneš s karabinom - kar sem sam (sicer v mirnih in stabilnih razmerah na travniku) tudi že sprobal s plezalnim pasom, ko sem nekoč trapez ravno posodil - čisto ok, nobenih težav, mogoče samo, da pride vsa zadeva potem malo daljša.. (ja, sploh je tavečje vponke - hruške - pomojem praktično ravn nekak enak kompliciran odpet, kot chicken loop s pinom... sam nej bojo res rajš brez matice!) mogoče pa si za dodatno varnost potem rajši omisliš še kak takle nožič za linije - najbolj priročna in definitivno ultimativna rešitev (žal samo malo draga, če se tako rešuješ prevečkrat... :) : http://www.kitesurfingschool.org/knife.jpg pomojem je plezalni pas za v hribe ok varjanta, precej lažji od trapeza, če te je pa še enmal resnejšga hribolazca pa tako ali tako rabiš pas za navezat se... kupiš pa ga lahko v vsaki trgovini z alpinistično opremo, ki jih je kar nekaj, ironično so vglavnem celo cenejši od trapezov... :) mogoče tu še eno opozorilo: če bi šel kdo s plezalnim pasom v morje, jaz takega pasu nikakor nebi več uporabljal za plezanje!! - morska voda "nažira" materjale... ja, če kljub vsem "odsvetom" najdete kak ql visokogorski spot v naših krajih, prosim poročejte! lp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts