Beer Posted August 14, 2007 Share Posted August 14, 2007 (edited) Živjo! Mal sem nov tukaj. No čisto nov. To je pravzaprav moj prvi prispevek. Po nekaj letih premora sem se spet spravu na surf (čeprav me kajtanje tok mika, da ne morem spat). Neznansko si želim probat da vidim kak gre, pol pa nabavit kaj rabljenega. Da ne bom zabluzu. Zanima me: Kako se pride do surf spota na Velenjskem jezeru (če lahko kdo malo pobarva zemljevid od tel. imenika, al pa kako drugo karto)spot//edit: Ja, prišel bom iz celjske smeri. Pa še: Za četrtek popoldan kaže vredu, a ne? Bo gužva? Da vam ne bom napoti, ker se namreč še učim!Napoved Hvala za info Lep pozdrav[beer] Edited August 14, 2007 by [Beer] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beer Posted August 14, 2007 Author Share Posted August 14, 2007 Za pomoč vam in meni! Zemljevid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Ti si pa tole cist u nulo analiziral!Glede na to da lokalci spijo, poskusam jaz malo ohladiti tvoje nagnenje do sporta /glede Velenca/Prvo, ne sprasuj in mars na spot.Drugic ne pricakuj da se bo napoved uresicila.Naredi izlet in preveri sceno.Na Velencu se kajta at hook, prides in kajtas ali pa gres domov.Skrartka pogoji so dalec od idealnih /enako kot Cerknica, Bohinj,Gajsevci/Veliko vecji izkoristek/zadetek bo na napoved v Izoli, MFC, Fossalon, Grado, Zambratija.Torej ni prepovedano obiskkati Velenca, za razocaranje ne odgovarjamo, skrtka napisi nam kako je bilo! dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_photo/SJ-hulla-girl-62.gifMahalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Kratek nasvet za začetnika bi bil, da se izogibaš velenjskega jezera, ker je veter zelo refulast (zelo rad ugasne) in za štart ni veliko prostora ( bližina trsja in dreves tako, da je lahko hitro rezultat raztrgan kite ali pa vsaj dolgotrajno reševanje). Če pa je že veter kolkr tolk vredu pa vsaj pri štartu ni prostora za napake. Sem še med začetniki (vožnja mi ne dela več prevelikih težav) ampak sem si do sedaj vedno premislil (škoda kita). Če te pa še vedno vleče na jezero pa kontaktiri simasimo on ve ziher največ o jezeru in vetru tam. Upoštevi nasvete dr. Lojza. Morje je v teh dneh veliko boljša izbira :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Oj, surf spot je pri kampu (edinem), vratarju poplozaj pa če bo vidu da maš surf na avtu te bo spustu za rampo, da lahk daš opremo dol. Pol pa ne pozabi parkirat gor na pesku! Ti pelji sam mimo gorenja proti dimnikom, pol imaš pa še pred krožiščem (par 100m) cesto desno in "nazaj" do kampa. Zdej a ti sprašuješ za kajt al surf? Kajta na JZ se pa na drugi strani jezera. Je pa res da veter piha na obroke, lucky surferji da lažje počakate na naslednji reful... :? :wink: Znajo bit zverinski... sploh na surf strani... "]Živjo! Mal sem nov tukaj. No čisto nov. To je pravzaprav moj prvi prispevek. Po nekaj letih premora sem se spet spravu na surf (čeprav me kajtanje tok mika, da ne morem spat). Neznansko si želim probat da vidim kak gre, pol pa nabavit kaj rabljenega. Da ne bom zabluzu. Zanima me: Kako se pride do surf spota na Velenjskem jezeru (če lahko kdo malo pobarva zemljevid od tel. imenika, al pa kako drugo karto)spot//edit: Ja, prišel bom iz celjske smeri. Pa še: Za četrtek popoldan kaže vredu, a ne? Bo gužva? Da vam ne bom napoti, ker se namreč še učim!Napoved Hvala za info Lep pozdrav[beer] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beer Posted August 15, 2007 Author Share Posted August 15, 2007 @dr.lojz: jah vedno malo pogledam napovedi. Če slabo kaže, je možnost za nateg tolk večja. Sicer pa tako kot si reku. Zapelješ se na spot in probaš.Javim. @gigi: ja za surf sem spraševal. Hvala vsem Mam en star surf, pa bi moral nekaj novejšega nabavit. Pa mi je nekak kajtanje bolj všeč (bi rad malo probal najprej).Pa da mi nekdo svetuje kakšno opremo naj nabavim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 če misliš resno začet kajtat pol vzemi enga SLEja tam 9m ali 12m... če bi raj sam probal vzemi enga foila do max 3m... Probaj pa raje v Levcu kot na velenkovcih! Pravila obnašanja v Levcu najdeš na tem forumu. "] Mam en star surf, pa bi moral nekaj novejšega nabavit. Pa mi je nekak kajtanje bolj všeč (bi rad malo probal najprej).Pa da mi nekdo svetuje kakšno opremo naj nabavim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beer Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 No takole. Zgodilo se je! Kakih 10 surfarjev na jezeru. Občutki. Fenomenalni.Dobr vmes je blo mal manj vetra (za mene še vedno super), ampak okol 17h je pa potegnal. Jadrnice, surfarji in .... 2 kajtarja. En bi naj bil profi Sima (al neki takega). Ta glavn dečko. Koj tak za foro se je mal po luft "pelu". Ostal pa je praznih rok, ali bolje rečeno suhih nog. Hehe.Za na vodo je res premalo pihnal, razen sunki. No potem, pa sta bila tam še Urban in Luka, ki sta poskušala z neko rolko od Gigi:)-ja. Uresničila sta mi željo in lahko sem probal malo upravljat s Kajtom. 20 mililitrov zadovoljstva direkt v žilo. Hvala fanta. No skratka --> fenomenalno. LP, [beer] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 No no lepo da ste testiral home made zadeve! :) Simi je legenda ja! :) Glede vetra, v bistvu je vedno tko, greš notr na refule... Klele bi še predlagal, kot smo se nazadnje neki pogovarjal, da bi blo fino saj malo spucat obalo tam k kajtamo... da se vsaj normalno pride not/ven k zmanjka vetra... zdej tist travnik je privat... a mogoče kdo ve kak je z obalo??? Bom še mal s Simijem govoru okol tega, če pa ima kdo kako idejo pa kar... al pa mašinerijo... :) "]No takole. Zgodilo se je! Kakih 10 surfarjev na jezeru. Občutki. Fenomenalni.Dobr vmes je blo mal manj vetra (za mene še vedno super), ampak okol 17h je pa potegnal. Jadrnice, surfarji in .... 2 kajtarja. En bi naj bil profi Sima (al neki takega). Ta glavn dečko. Koj tak za foro se je mal po luft "pelu". Ostal pa je praznih rok, ali bolje rečeno suhih nog. Hehe.Za na vodo je res premalo pihnal, razen sunki. No potem, pa sta bila tam še Urban in Luka, ki sta poskušala z neko rolko od Gigi:)-ja. Uresničila sta mi željo in lahko sem probal malo upravljat s Kajtom. 20 mililitrov zadovoljstva direkt v žilo. Hvala fanta. No skratka --> fenomenalno. LP, [beer] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 moje izkusnje z vetrom na velenjcu: od napovedi (windguru, aladin...) odstej ene 3-5 vozlov, ce se zmeraj ostane zadost, se bos na refulih vozu.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
breg01 Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Sima reči kako no! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 kukr kdaj, včas morš pa prštet 10-20kts! :) moje izkusnje z vetrom na velenjcu: od napovedi (windguru, aladin...) odstej ene 3-5 vozlov, ce se zmeraj ostane zadost, se bos na refulih vozu.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts