Jump to content

egipt - marsa alam

BLdesign

Recommended Posts

Js sm bil v maju v El Gouni. Spot je res zakon. voda je nizka, večinoma flat pred koralnim grebenom, zunaj malo valov ampak super. Vozil sem pred hotelom Movenpick, kjer sem tudi spal. Na hotelski plaži ni gužve - 5 kajarjev max., medtem ko jih je na Mongrovy beach tudi preko 100...ampak verjamem da se najde prostor, ker je plaža res velika.

Skratka priporočam El Gouno...js bom šel tja še sigurno.

lp,T

Se druga plat medalje o El Gouni.

Mongroovy beach je res nora guzva, vode je do kurca le v primeru, ce imas 80 cm dolgega - skratka ce ni plime je samo pogojno vozno - vsak padec je bolec saj priletis v poden direkt. 100m ven sicer globoka voda a tipičen čop. Pri guzvi poseben povdarek na zacetnikih ki se kljub temu, da imajo svojo zono valjajo vsepovprek.

Pripetija 1:

Se vozim po globoki vodi zunaj pličaka, zajebem skok, vseskupaj pade v vodo, striki okrog kajta zavozlani. KOmaj dvignem in se z prekrizanimi striki nekako privlecem do obale - skozi zono za solanje. Kakih 40 metrov od obale se direktno vame zapelje eden od francoskih instruktorjev (ceprav imam desno uzdo in prednost) in name krici da je to za solanje in naj se tam ne vozim. Ko mu skusam razlozit, da se resujem in naj se umakne pa govori "Fuck off, I dont care". Vrzem na safety pred njim in sele ko vidi, da sem balkanec in da mu bom po balkansko "naravnal" tisti skrivljeni francoski nos da se mu bodo kar kodri na glavi zravnali se je odpeljal na varno razdaljo in od tam se nekaj lajal.

Pripetija 2:

Starejsega nemskega zacetnika vlece po pički po tistem plicaku in se na koncu zaleti in razbije na enem od nasih kajtov ter ga seveda strga. Kljub temu, da imas "kao" neka zavarovanja na spotu je bilo potrebno dva ali celo tri dni pogajanj, da je vsaj priblizno povrnil skodo.

Mene El Gouna ne bo vidla, ce ze, pejte v Magawish h Coloni.

Damjan