Jump to content

Je kje kakšn spot v MBju ?

mojchi

Recommended Posts

Če ne veš kam, pojdi na letališče v Levec in tam je sigurno kdo ki se mal igra s kitom!!!

Pa ne bit tečn štajerc pa ne tak velik klicajev pisat :). Te je zmotl ker sem napisu igrat ? No če te pa nič ni zmotl se pa globoko opravičujem.

Hmm glede na to, da sem še med začetniki in sem zelo navdušen nad kajtem sem v Levcu ziher največkrat od vseh vas (tud ko samo mislim da dovol piha) :)

Mam pa punco v Mbju zeto in me zato zanima kje bi bila kakšen primern travnik v Mbju. Pa še velik več vetra majo v Mbju kot pa mi v CE.

• 2 months later...

No, to bi mene tudi zanimalo. Vse je polno koruze in nekakšnih "travnikov" požete pšenice, ki so kot igle.

A ve kdo, kje bi se dalo v bližini MB malo probat kite dvignit.

Ja Levec, sem slišal za to.

Drugače pa je v Ločah letališče in pred Tepanjami po stari cesti (MB - Konjice) tudi en lep travnik.

Okoli Braslovč in Polzele so tudi veliki travniki, samo to je malo daleč, ko prideš iz službe...

• 5 months later...

dva spota mb, kot rečeno betnava, papeževa cesta za jug jugovzhodnik in vzhodnik, konstantno pozimi do 10 vozlov a ta veter zelo redek pozimi, razen ko pride odjuga. isto velja za njive pri OBI-ju. Za sever najboljši spot v Hočah pri Mibri(prodajajo nerjaveče jeklo), max 10 vozlov. Jugozahodnik pri RTV, tu pa lahko pihne tud do 30 vozlov, me je enkrat odpihnilo na smučeh. Je pa konstantno.Jaz največkrat vozim pri hočah mibra.To je za MB vse, kar sem uspel v 5-letih odkrit in mislim da je dovolj,vse smeri vetra so pokrite, je pa vzhodnik pozimi žal redek.

Drugače pa edini in najboljši spot blizu MB je ribnik pri ptujski gori ob vzhodniku konstantnih 20 vozlov,je pa umazan in polno vejevja.

sem redno v akciji, tako da če se želi kdo pridružit naj se javi.

Pa te spote pri kmetijski kr pozabite, vzhodnik gre čez mesto refuli,jugozahodnik isto pa še močan je -zelo nevarno.sever pa tak smrten,ker pribe preko kalvarije.K sreči bi moral pihat vsaj 30 vozlov,da bi ga na travniku pri kmetijski sploh čutil,pa še to v obliki popolnega refula!

dva spota mb, kot rečeno betnava, papeževa cesta za jug jugovzhodnik in vzhodnik, konstantno pozimi do 10 vozlov a ta veter zelo redek pozimi, razen ko pride odjuga. isto velja za njive pri OBI-ju. Za sever najboljši spot v Hočah pri Mibri(prodajajo nerjaveče jeklo), max 10 vozlov. Jugozahodnik pri RTV, tu pa lahko pihne tud do 30 vozlov, me je enkrat odpihnilo na smučeh. Je pa konstantno.Jaz največkrat vozim pri hočah mibra.To je za MB vse, kar sem uspel v 5-letih odkrit in mislim da je dovolj,vse smeri vetra so pokrite, je pa vzhodnik pozimi žal redek.

Drugače pa edini in najboljši spot blizu MB je ribnik pri ptujski gori ob vzhodniku konstantnih 20 vozlov,je pa umazan in polno vejevja.

sem redno v akciji, tako da če se želi kdo pridružit naj se javi.

Pa te spote pri kmetijski kr pozabite, vzhodnik gre čez mesto refuli,jugozahodnik isto pa še močan je -zelo nevarno.sever pa tak smrten,ker pribe preko kalvarije.K sreči bi moral pihat vsaj 30 vozlov,da bi ga na travniku pri kmetijski sploh čutil,pa še to v obliki popolnega refula!

no glede tistega ribnika me zanima malo.... ko greš kdaj gor pa če boš plac imel se bi "vštulil" zraven, da pogledam malo... pa mi na zasebnega pošlješ sporočilo... :wink: