rogina Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Včeraj sem nekako po slučaju preizkusil, kaj ponuja Zelena laguna pri jugu. Dostop za začetek kar zahteven (na ploščadi pri športnem centru pri hotelu Delfin). Potem pa v smeri proti Vrsarju številni otočki, ki lokalno vplivajo na veter. Pod otočki manj vetra in sunki, med in ob otočkih pa pojačan veter. Na zgornji stranski strani ob otočkih pa poslastica - malo pojačan jugo se tam lokalno dvigne in skoki so tam najlepši, najvišji in najmehkejši. Val lokalno od čopa, fleta in tudi dolgega vala bolj zunaj. Kar želiš, to dobiš, le poiskati moraš. :wink: Pri Vrsarju pa se je bolje držati bolj ven, proti svetilniku, ker je večji otok pred Vrsarjem kar dobra ovira jugu. Je pa bil včeraj tam zelo ugoden tok, saj ni bilo težko pridobivati višine do Vrsarja. Nazaj pa je itak vedno zabava, ko lahko pošteno spuščam in še kaj pri tem poizkušam. Okusi so sicer različni, saj so 3 drugi (Miha & Co.) raje šli nazaj v Umag po le krajšem preizkusu terena. Lonely rider again. Jaz rad raziskujem in za tiste, ki so tudi vsaj malo avanturisti (spremljevalci pa lahko tut naturisti), je spot ta pravi. Opozoriti moram le, da spot ni za začetnike, saj štart in pristanek ne dopuščata napak - obala je povsod kamnita, z drevesi in globoko vodo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 rogina, ti si car! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Ya man, http://www12.nrk.no/magasin/upunkt/urort/bilder/scaled/83998_main.jpgdr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Tudi Zambratija je včeraj cel dan delala. :D Pa tečaj plavanja s kaitom na peti liniji smo mel tud...tko da naslednjič vabljeni vsi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 A je kdo že kajtu na rtu Špina??? Lep rt sam za not mal težko it...? Lokalc surfač mi je reku da včas prideta ene 2 kajtarja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajtarek Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Ja tm na u Špini ima punca vikend, letos sem rekel, da bom poskusil tudi tam kajtat, sicer je dostop dokaj zajeban, ker lezeš čez skale, ampak ni tko hudo, tko da po mojm bi se dal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 ne ga sratihttp://www.dagbladet.no/sport/2007/05/27/501813.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajtarek Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 http://www.panoramio.com/photo/1728644 Na drugi strani je pa rt s travco...tko da po mojm bi se dalo tut v Špini kajtat, čeprov je velik lepših spotov sem zdi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzi Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Pa še slajder.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Špina ima največ placa za kajt dvignit tam naokoli, pa še pokošeno je... Pa še bar je tam :) Dajla se lahk skrije - vizualno zgleda sicer rt večji vendar ni "spucan"! Problematičen je vhod v vodo ja - kar je pa v Istri povsod... Žal sem tisti dan kajtu v Dajli in zamudu še kaj vetra na Špini da bi videl v živo - zato sprašujem. Plac na spodnji mapi se pa nahaja malenkost SZ... http://www.panoramio.com/photo/1728644 Na drugi strani je pa rt s travco...tko da po mojm bi se dalo tut v Špini kajtat, čeprov je velik lepših spotov sem zdi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 gigi je prav napisal! placa je vse do ograje od cementarne al karkoli že je tista jama severno, lepo pokošeno, ker je to kao gradska plaža od umaga :)samo poleti računajo parkirnino in če je plac je treba parkirat za stebrički na špinini strani.kar se pa vetra tiče je pa fino, če ima več zahodne kot vzhodne komponente, ker je sicer bolj zaprto kot v dajli. lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts