deeV Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Pozdravljeni Sem nov na forumu in se počasi ogrevam, da bi si omislil en rabljen kite in se počasi začel ukvarjati s kajtanjem. Sedaj me pa zanima katere so najpogostejše poškodbe, ki jih lahko stakneš pri kajtanju (tako na vodi kot tudi na suhem) in kateri so vzroki za nastanek le-teh? V glavnem - zanimajo me nevarnosti s katerimi se bom srečal pri kajtanju. Zaenkrat hvala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 zvin gležnja definitivno!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeV Posted May 17, 2007 Author Share Posted May 17, 2007 To imaš v mislih zvine, ki nastanejo ob uporabi deske, takrat ko imaš čuden pristanek in ti noga ne gre iz nastavka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domen Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Sicer je statistika nekoliko starejša, vendar se vzroki poškodb ne spreminjajo: http://www.kitesurfingschool.org/safety.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lux Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 Kakorkoli že, če precenjuješ svoje zmožnosti, ali podcenjuješ veter, je pi... Vsekakor se pred nakupom kajta posvetuj s kom, ki se spozna na te zadeve, pa tudi pri prvih poskusih je fino imeti kakega znalca zraven (za dobro tebe in kajta) :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firebee Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 na kopnem so najpogostejše poškodbe napr.pri skakanju se odrineš naprej pa si lahko zlomiš nogo ali pa zviješ gležen prav tako pa lahko padeš na rit kar zna biti zelo boleče vsekakor pa ne pozabimo na čelado... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts