Tyler Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Živjo! Najprej srčno in vetrovno 2007 vsem. Imam vprašanje glede kajtov Naish Boxer in North Rebel. Nekako sem se odločil da kupim enega od teh dveh po branju na drugih forumih, vendar bi še vseeno rad vprašal tle. So kakšne prednosti oz. pomanjkljivosti teh dveh kajtov? Jih je kdo že probal?Kji jih lahko kupim...najceneje?Hvala za pomoč.lp,T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Jaz imam Rebela in lahko rečem da je super kajt. Zelo hiter in ima neverjeten lift. Je pa tudi zelo dopusten za napake - varen za začetnike. Imajo pa pododobne lastnosti večinoma vsi novi hibridi: Link,... Naisha pa še nisem vozil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Živjo!Najprej srčno in vetrovno 2007 vsem. Imam vprašanje glede kajtov Naish Boxer in North Rebel. Nekako sem se odločil da kupim enega od teh dveh po branju na drugih forumih, vendar bi še vseeno rad vprašal tle. So kakšne prednosti oz. pomanjkljivosti teh dveh kajtov? Jih je kdo že probal?Kji jih lahko kupim...najceneje?Hvala za pomoč.lp,T @Tyler, ne metat v isti kos teh dveh zadev. Rebel je zgornji razred kajtov, Boxer pa srednja freeride zadeva. Direktna primerjava mislim da potemtakem ni mozna. Razlika je priblizno toliksna kot kot med X3 do Boxerja C varianta.Odloci se sam kaj bos vozil, bolj agresivno ali na easy ;-)dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ehec Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Tematika na kiteforum.com-več si preberite tam Yesterday an accident happened, in Brittany, France. The kitesurfer is now in hospital and according to a french kite forum the friends who found him , have noticed that the 5th line of his rebel was broken. as there has been already a few reports of fifth line breakage on the French forums. does anybody knows more about this, and how to avoid it. I am sailing amost daily with my rebels 7,9,12 and 14 and at the moment we have very strong wind and quiet big waves and if there is a problem, I don't want to have an accident, so please anybody aware of something wrong with north rebel and the fifth line. Please give information before others accidents happen I am not saying that the accident id due to the broken fifth line, but If it's the case, I would like to know how to prevent it before it's too late. Is the kite still controlable when the fifth line is broken ? Thank you Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Za Èeha:Èe objavljaš take nevmesne replye bi lahko saj se napisal zakljucek zgodbe, ne pa delat neko anti propagando proti rebelu...Bom pa jaz napisal v cem je stvar, če ti ne mores napisat celotne zgodbe...Problemi so bili, če si vozil Rebela z barom 2006, saj je na tem baru 5 linija premalo ojačana, ker ni narejena zato, da bi držala stalno obliko kajta in se lahko strga. Na baru 2007 je ojacana zato ni nobenih prolemov z 5 linijo. Sicer je pa Rebel se vedno mozno kontrolirati tudi brez 5 linije, tako, da ta nesreča nima povezave z reblom, ki je sigurno eden bolj varnih kajtov. Depower na baru+5 linija, ce pa se vedno rabis vec varnosti, pa ostani doma... LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ehec Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Gospod lenasi, Se opravičujem za nepotrebno nervozo. Iz postov na kiteforum.com sem neučen razbral, da je bilo zaradi strgane linije , morda samo na 06 že nekaj jeb in nesreč. Nimajo vsi modela07. Če jemlješ opozorilo od folka na kiteforum.com kot lažno paniko, se ti po češko opravičujem. Če te piči kača, se bojiš vrvi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Mah ne vem, mislim da oba padeta (Rebel/Boxer SLE) kr v isti razred, tak da je verjetn odločitev samo tvoja... Živjo!Najprej srčno in vetrovno 2007 vsem. Imam vprašanje glede kajtov Naish Boxer in North Rebel. Nekako sem se odločil da kupim enega od teh dveh po branju na drugih forumih, vendar bi še vseeno rad vprašal tle. So kakšne prednosti oz. pomanjkljivosti teh dveh kajtov? Jih je kdo že probal?Kji jih lahko kupim...najceneje?Hvala za pomoč.lp,T @Tyler, ne metat v isti kos teh dveh zadev. Rebel je zgornji razred kajtov, Boxer pa srednja freeride zadeva. Direktna primerjava mislim da potemtakem ni mozna. Razlika je priblizno toliksna kot kot med X3 do Boxerja C varianta.Odloci se sam kaj bos vozil, bolj agresivno ali na easy ;-)dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 @cehecNobene nervoze, drugic napisi vse ali pa daj link do originalne povezave, da si lahko vsi preberemo v čem je stvar, ni pa treba objavljat samo tistih delov, ki kritizirajo doloceno opremo, saj vsi vemo, da na forumih dolocen del ljudi pise neresnicne stvari ali daje subjektivne ocene opreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Zacetnik brez predznanja se po 10 dneh ucenja z North Rebel pelje upwind, obrati, poskusi skokov.... Sigurno najboljsi kajt za zacetnike in kot vse ostale.. No, tule si pa mal bluznil.Ampak vseeno,tolk kot sem jaz prebral je boxer bolj easy, rebel pa za proje. Ampak na koncu je čisto vseeno s katerim kaitom si v braziliji,je tako? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenasi Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 @gormlaTo se nanasa na sliko spodaj, ki je v drugem postu, tako, da ta odgovor ne spada cisto sem.Pac sem napisal kako je bilo v tem primeru zacetnika.. Nisem napisal, da to velja za vse zacetnike. Se pa na sliki lepo vidi, da se zacetnik pelje upwind.Kot tudi nisem napisal, da se s katerim drugim kajtom ni mogoce naucit tako hitro. Ni pa nobenega bluzenja v postih.. Rebel ni pro kite. Na zacetku je bil Rebel zastavljen kot kite za freeride in zacetnike, na koncu pa se je izkazalo, da je primeren se za veliko vec.Ne vem za kaj bi bil Rebel pro kite?? Pro kite je letos Vegas in Rhino.. Je pa res, da ce bi kajtal samo v Braziliji, sigurno ne bi vozil nekih hibridov in ostalih flat kajtov, ampak samo C kajte... Na zalost pa smo na jadranu in to pomeni neko sklepanje kompromisov, kot je npr. Rebel in ostali flat kajti.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Vseeno kaj se vozi,važno je da se kje vozi in to je to.Bi bilo pa res fino da bi se lahko kakšni testi naredil,tako kot pri smučanju,pa da bi potem ljudje videl kaj jim je všeč in kaj ne.Na besede verjet.....ejejejej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ehec Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Torej gospod lenasi, po vaših navodilih tokrat kratko in jedrnato povzemam sporočilo, ki sem ga zgolj informativno podajal v svojem prvem linku. Torej: Kupci modela 06 ste se pač zajebali, lastniki 07 pa ste v setu dobili ok peto linijo. Ps: Ne zastopim, kdo kritizira kajt etc. Še enkrat sori. Ne razumi, da je bil post kakorkoli namenjen tebi ali srečnim lastnikom 07. Morda bo namig iz večih delov sveta komu pomagal k koristni informaciji.U bistvu pa sploh ne vem, kaj se to mene tiče ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted January 6, 2007 Author Share Posted January 6, 2007 Kje pa prodajajo sploh ta dva kajta?Se jih da mogoče v tujini dobiti kje ceneje?Sam se tudi bolj nagibam k northu...edin za velikost se še nism odločil. 12-ka ima windrange od 11-28 (na spletni strani),kar se mi zdi kr cool, glede na to da bom večino časa na jadranu.Kaj mislite vi. Sam imam 83 kil in bom vozil desko f-one sk.8 parabolic 133X36.hvala.lp,T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ehec Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Po moje so najcenejši kajti u srbiji ali na hrvaškem, pa še tax free lohk štemplaš. Men se zdi da ma bigblue z bola norte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Zarad tvoje teže se windrange lahko premakne na gor za 2-3kts, računaj na to... Kje pa prodajajo sploh ta dva kajta?Se jih da mogoče v tujini dobiti kje ceneje?Sam se tudi bolj nagibam k northu...edin za velikost se še nism odločil. 12-ka ima windrange od 11-28 (na spletni strani),kar se mi zdi kr cool, glede na to da bom večino časa na jadranu.Kaj mislite vi. Sam imam 83 kil in bom vozil desko f-one sk.8 parabolic 133X36.hvala.lp,T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Èe boš imel samo en kajt je 12-ka prava velikost.Ko kupuješ kajt glej tudi na možnost rezervnih delov, če se kaj kajtu zgodi kako je z kakšno reklamacijo, garancija itd. ne samo na ceno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted January 8, 2007 Author Share Posted January 8, 2007 A je potem north z vidika rezervnih delov, garancije...reklamacij vredu? Mislil sem imeti za začetek 12tko potem pa dopolniti z kako 9tko. Mogoče celo low wind desko, sam verjetno še ne letos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts