Jump to content

Nakup kajta

Kajtarek

Recommended Posts

Letos sem začel malo kajtati - beri poditi po travniku s prijateljevim kajtom (tuba 16m2). Sedaj bi si pa omisli nekaj svojega. Kajt bi imel predvsem za po travniku z mountainboardom in pozimi bord/smučke, ker za na vodo bom ostal zaenkrat še na srfu. Nekako se bolj nagibam za foila, ker ni pumpanja, pa si hitrej pripravljen na akcijo.

Kaj mi kej priporočate, pa ne bi ravno kupoval nove opreme.

lp

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jp foil zna biti kar prava zadeva za to kar iščeš, mogoče tudi nakup SLE/BOW kajta...

Sam pol se zna nardit da boš surf hit spravu v kot... :);)

Letos sem začel malo kajtati - beri poditi po travniku s prijateljevim kajtom (tuba 16m2). Sedaj bi si pa omisli nekaj svojega. Kajt bi imel predvsem za po travniku z mountainboardom in pozimi bord/smučke, ker za na vodo bom ostal zaenkrat še na srfu. Nekako se bolj nagibam za foila, ker ni pumpanja, pa si hitrej pripravljen na akcijo.

Kaj mi kej priporočate, pa ne bi ravno kupoval nove opreme.

lp

• 3 weeks later...

Da ne bom spet odpiral nove teme, bom napisal kar pod tole:

Torej sem ugotovil da bo neglede da bi vozil samo po travi/snegu (če le ta bo) bom potreboval 2 kajta. Ker sm težek 65kg, sem razmišljal tam okoli 8m^2 in 12m^2.

Sam zdej n wem kako nej bi blo tole pol za po travi z mtbjam, ker kot sem videl kajtarje z mtbjam, so imel vsi foila na ročke. A je to bl ql za mtb, kakor na bar oz. kot tuba? Bolši handlig al kako? Ker bi pa kar veliko časa preživel na travi z mtbjam, ker imam super travnik direkt pred nosom. Tko da bi tut mal sprobal jump pa to. Pa ne vem zdej kaj je najbolje, ali na ročke ali na bar?

Kot sem bral za po travi ne rabš ne vem kako velik kajt.

Pol bi pa mel še za na sneg, pa tut ne vem, to je pa sihr bolš imet na bar pa mal večjo kvadraturo, ker more mal bl ulečt da se km premakneš z bordom al kako?

hvala za odgovore!

lp

na snegu (če je kokrtok strjen) imaš manjši upor in načeloma rabiš manjši kajt za iste pogoje kot npr. na travi.

Na ročke več (precizne) kontrole, vendar bi jaz vzel z barom - ti bodo roke hvaležne... ;)

Pa verjetno en kajt bo verjetno čisto dovolj za prvo leto...

Da ne bom spet odpiral nove teme, bom napisal kar pod tole:

Torej sem ugotovil da bo neglede da bi vozil samo po travi/snegu (če le ta bo) bom potreboval 2 kajta. Ker sm težek 65kg, sem razmišljal tam okoli 8m^2 in 12m^2.

Sam zdej n wem kako nej bi blo tole pol za po travi z mtbjam, ker kot sem videl kajtarje z mtbjam, so imel vsi foila na ročke. A je to bl ql za mtb, kakor na bar oz. kot tuba? Bolši handlig al kako? Ker bi pa kar veliko časa preživel na travi z mtbjam, ker imam super travnik direkt pred nosom. Tko da bi tut mal sprobal jump pa to. Pa ne vem zdej kaj je najbolje, ali na ročke ali na bar?

Kot sem bral za po travi ne rabš ne vem kako velik kajt.

Pol bi pa mel še za na sneg, pa tut ne vem, to je pa sihr bolš imet na bar pa mal večjo kvadraturo, ker more mal bl ulečt da se km premakneš z bordom al kako?

hvala za odgovore!

lp

Če vzameš rabljeno vzami kakšnega 2006 po možnosti sle/bow zaradi vetrovne uporabnosti.. če pa boš vzel kaj starejšega pa nisi naredil nič ker te bodo prišli 3kajti isto kot 1 nov za isto vetrovno uporabnost pa sveda manj krame!Tako da z nakupom stare opreme si boš samo klet založil ali pa drva pokril ;D

Vsak sle bow 12 pokrije te dva pa še več! Ima drugačno in večje spreminjanje kota kajta ker je drugače upet.Kaj v primerjavi z c kajto zelo zelo hitro zabremzaš saj imaš večji depower!!!O znamkah nebom razpravljal ker se bo spet kdo vpičil!

no če bi kupil C kajt 10 in 14m2 ... to je enako koliko kvadratov SLE/BOW ??

Zanima me kateri SLE bi pokril te C kajte? In pa, kako je lahko en kajt za tak vetrovni razpon? A se da v močnem vetru toliko zabremzati?

LP,andraz

Eni zato ker ga niso poizkusili,drugi zato ker se ne morajo znebiti stare krame, enim pač bolj dogaja če ga razturava na vodi in je bolj nevaren z tem več adrenalina z c-kajtom, eni imajo preveč denarja pa vsako leto zamenjajo kolekcijo treh kajtov ampak za rekreativce je bow/sle najboljša rešitev....

Kot najboljše kajte za naslednjo sezono po večini testov in forumov razglašajo North Vegas, Naish Torch ali SS Fuel. In to znalci, ki so sprobali vse žive modele in ki od kajta zahtevajo kaj več kot oranje po krtinasti njivi. U bistvu so vsi trije C kajti. Ne vem, zakaj Slovenci ne bi sledili naprednemu kajtanju, ki se dogaja na svetovni sceni, ne pa se zgledovali po pozerskih Italijanih.Kar se windranga tiče-2007 C kajti nimajo nič manjšega kot katerikoli Bow.

mojih pet centov,

Čehec

Se strinjam z tabo ampak tisti ki so jih testirali so profiji in ti nisi in ti neboš opazil te razlike kot oni. Ker so on tudi sponzorirani od blagovnih znamk imajo seveda lahko zastonj vse veličine c kajtov najmanj 4 kajte na sezono zakaj bi potem izbrali bow!!!! Za naše denarne razmere in vetrovne razmere(burja) je Bow/sle najboljši! Kar se windranga tiče-2007 C kajti ni možno da majo isti edino da so postali že 99%hibridi med c in sle/bow. Fora je v tem da ti 1kajt bow/sle lahko menjaš vsako leto pa nimaš nobenega problema pa še popušiš malo denarja. Probaj to z tremi c-kajti pa malo preračunaj koliko boš popušil.....brez kajtanja!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kot najboljše kajte za naslednjo sezono po večini testov in forumov razglašajo North Vegas, Naish Torch ali SS Fuel. In to znalci, ki so sprobali vse žive modele in ki od kajta zahtevajo kaj več kot oranje po krtinasti njivi. U bistvu so vsi trije C kajti. Ne vem, zakaj Slovenci ne bi sledili naprednemu kajtanju, ki se dogaja na svetovni sceni, ne pa se zgledovali po pozerskih Italijanih.Kar se windranga tiče-2007 C kajti nimajo nič manjšega kot katerikoli Bow.

mojih pet centov,

Čehec

ne strinjam se čist. Z enim bow/SLE kajtom normalno "grajen" kajtar, ki hoče bit kokrtok "aktiven", ne more pokriti celega vetrovnega okna, kaj šele sweet spot!

strinjam se pa da načeloma rabiš imeti kak kajt manj za uživancijo, ker zarad extended windrangea lahko narediš večjo razliko v kvadraturi in sweet spot se bo bolje pokril.

npr. lahk delaš kombinacije 9-14 al pa recimo 10(11) - 15(16) itd...

M2C

Èe vzameš rabljeno vzami kakšnega 2006 po možnosti sle/bow zaradi vetrovne uporabnosti.. če pa boš vzel kaj starejšega pa nisi naredil nič ker te bodo prišli 3kajti isto kot 1 nov za isto vetrovno uporabnost pa sveda manj krame!Tako da z nakupom stare opreme si boš samo klet založil ali pa drva pokril ;D

no se pravi, da za nas rekreativne kajtarje so po bov/sle kajti še najbolši !! Nekaj vmes, samo glih toliko da ne rabiš imeti doma 3h kajtov....

No pa zagovrniki C kajtov povejte kaj je tok slabšega na BOWih ? Govorite da so bili za lansko sezono zbrani najbolši vsi C-ji, ne poveste pa kaj je toliko boljšega?

No sej nočem da bi se sedaj tukaj kregali, samo zanima me pač ;)

Lp,andraz

p.s.nism zagovornik nobenih kajtov,je pa res da se BOW/SLE težko dobi rabljene ....

Nič ni slabšega od C kajtev. To da napredni kajterji raje izbirajo C od SLE je bedarija. Večina razturačev kar sem jih videl v letu 2006 so vsi furali nove SLE za 2007 (Link,...) Večina novih SLE ima dosti večji hang time itd. od C kajtov. So pa bolj varni...mislim da če so kajti bolj varni kajterji ki uporabljajo te kajte niso nobeni pussyji za to.

jah glede hang timea so sigurno v ospredju foili, in tudi varnost ni blem, ker so full depower..

so pa zelo uporabni za land kiting in nakoncu imas za use podlage en kajt...

kksnih 10m2 velajo za "one kite quiver" kjer se z njimi da delat od 10-30 knts na vodi s tem, da je 10m2 tudi zelo primeren za freestyle trix..

link:

http://www.flysurfer.com/Content/250/?mnid=733

ampak to sm sped jest, k nabijam tele foile in sigurno bo kdo rekel da so zanic..

pa naj clovek vsaj pozna vso ponudbo..

lp

jah kaj pa boš s foilom na vodi delov ? Jaz imam tudi trenutno foila, pa se mi zdi super, samo na vodi pa ne vem kaj bi naredu če mi dol pade !!!!!

A pravš da ma foil tut tak razpon ? No jst mam najrbž premejhnga (7,5m2) d a bi to opazil!!

Drugače pa jaz sem spraševal za tube C vs. SLE / BOW !!!

No sicr sm pa sedaj gledal malo po oglasih, tudi tujih, pa se skoraj ne prodajajo rableni!

Aja še to, kaj pa je sploh rezlika med SLE ali pa BOW?

Lp,andraz