3g Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Tele Ho! Okej, dolgo časa sem se zadrževal, ampak zdej enostavno ne zdržim več. Mojo družino (beri bejbo in 17 mesečno hčerko) peljem nič hudega sluteč v Premanturo, natančneje avtokamp Stupice. Tam najamemo hišico, takoimenovani "mobile home". Podobno stori tudi prijatelj, ki je s sabo peljal še enega družinskega člana več... skratka vse idealno in kot v raju! Prvo noč - razen tega da je malo hladno as e že potrpi vse kul. Drugo noč - nam ob 22h pride težit en "varnostnik" da je treba prestavit avto. ker nočem teženja se vsedem premaknem in zadeva je zaključena (ob tem naj povem da varnostnik niti slučajno ni uporabljal nežnih besed, še manj pa se je trudil govoriti v kateremkoli drugem jeziku kot je hrvaški). Zjutraj se zbudimo ob cca 0800 in zadeva je malo šokantna. Ponoči so nas okradli - mdetem ko smo spali so nam iz dnevne sobe (1 meter od moje glave) odnesli dve torbici, vsebina nekaj gotovine, en mobitel kartice predvsem pa osebne slike, dokumenti itd...Ok, zadeva ni huda, si mislim, verejtno smo pozabili zaklenit pa je nekdo izkoristil.... a ni bilo tako. Šel sem na recepcijo, kjer me je varnostnik nadrl ko tazadnega psa. Kaj si pa hodil v kamp idijot slovenski - to sem uspel razbrati. potem pokličem policijo, pride en lokalni šerif ki v precej temnem dnevu (oblačno itd) vseskozi nosi rayban očala iz filma top gun (povedati hočem starost ne znamko!), ki na koncu zaključi da itak ni nobenih dokazov, in da sem si malo manj kot vse skupaj izmislil. Potem pride sosed (kolega iz začetka pisanja) in pove, da so tudi njemu ukradli rukzak iz hišice, isto noč. To za policista seveda ni dovolj. potem najdemo celo vsebino denarnice (neuporabne baby center kartice ipd) ter eno od dveh torbic, jaz zahtevam da naj vzamejo prstne odtise - jasno ne morem jaz policaja učit njegovega posla... šikaniranje s strani hrvaškega policaja na kvadrat. Kaj si pa sploh hodil na Hrvaško, mar bi nam samo denar poslal u kuverti, kmet podalpski - toliko sem razbral iz najine medsebojne komunikacije. Zvečer se iz plaže vrne še en nemški par (od naše hiške drugi najbližji sosed) ki pove da je ravnokar ugotovil da so mu sneli laptop. jasno da se mu zavrti ob naši zgodbi. še malo se ozrem po kampu in skoraj od povsod pridejo novice o izginulem tem in onem. Glede na to, da so izginila tudi tri MTB kolesa predvidevam da so lokalni KRIMINALCI IZ OKOLICE PULE/PREMANTURE zelo dobro organizirani in so enostavno prišli pobrat svoj posebni davek.Vse skupaj je po mojem mnenju tudi zelo tolerirano s strani hrvaške policije in lokalnih vodij v avtokampu, saj so se podobne dogodivščine tam že dogajale pa nihče ni ukrepal. Nočem pozivati k debatam v smislu SLO-CRO sovraštva, nimam takih namenov, saj si nenazadnje tudi svoj kruh služim v tej balkanski državi, a vseeno mi je prekipelo. Zatorej vas pozivam, da to zgodbo razširite med čimširši krog bralcev, in začnimo že enkrat ignorirat te barabe pokvarjene , saj jim euri od slovencev itak smrdijo, veliko bolj dišeči pa so jim nemški italjanski in avstrijski... Nenazadnje je bilo tudi na tem forumu že precej debate o rezanju štrikov, letos, ter celo hude poškodbe enega kajterja pred dvemi leti u ližnjanu. Očitno gre za eksplozivno zmes protislovenskega in protikajterskega črtenja... Žal mi je le, da imam med hrvati tudi nekaj poznanih ali pa nekaj oseb ki definitivno ne sodijo v tak lonec balkanskih plemenskih obračunavanj. Upam da bodo prebrali ta tekst z razumevanjem in bodo obsodili ravnanje bedakov, ki so nas tako podlo oropali - ne denarja - ampak zelo zaželjenih mirnih kajtersko-družinskih počitnic! lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 joj, tle pa moram dodat se moj zulj, ceprav je v primerjavi s tvojo zgodbo tole bolj en mali mazolj :) .. pa vseen, kaze na odnos do po mojem (sicer ocitno zgresenem) mnenju kar najzvestejse vrste gostov.. s kolegoma se pripeljemo zadnjic do vhoda v kamp stupice, pobrskamo po zepih in lej ga zlomka, kaj zlomka, tri totalno neodgovorne razvajene polnorite slovenske turiste, ki si drznemo na hrvasko brez, brez ene same kune! - A kaj ko je bil to sele cisto nedolzen zacetek nase totalne brezobzirnosti! - Ze takoj za tem sem si namrec meni nic tebi nic drznil stopit pred uno (sicer cist simpaticno) bejbo na tistmu okencku in v navalu pregovorne slovenske perverzne pretkanosti kr potegnu ven in ji pokazal.. ja prov sliste.. kreditno kartico! :) (uno plasticno zadevo, ki bo tako ali tako cez par let izpodrinla vse gotovinske mahinacije...) Valda je punca takoj prebrala moje nizkotne turisticne nakane, dvignla pogled cez 2 (DVA) POSa za kartice na pultu, zaskilla cez z nalepkami VISA, MC, AMEX... polimano sipo, me pogledala ko da se mi je lihkar galeb na glavo posral, po pa mirno povedala, da s kartico srfaske (kajtarske...) vstopnine ne morem placat... jaja, posi, nalepke... samo te so za tiste taprave resne turiste, ki pridejo iz švajcerske z mercedesi! srfaske vstopnine se pa s kartico pac ne da placat. - Ja pa zakaj, kako to, kaj pa turizem, reklame na CNNu, Croatia - a mediterranean as it once was....? Pa zakaj, kako to? - Zato. Zato, ker tko prav sef. pika. :) ps. brez skrbi, there is a happy end! ;) potem smo seveda placal s tolarji po kr enem xy tecaju, rajs sploh nismo razmislal kaksnem.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted November 5, 2006 Author Share Posted November 5, 2006 s kolegoma se pripeljemo zadnjic do vhoda v kamp stupice, pobrskamo po zepih in lej ga zlomka, kaj zlomka, tri totalno neodgovorne razvajene polnorite slovenske turiste, ki si drznemo na hrvasko brez, brez ene same kune! - A kaj ko je bil to sele cisto nedolzen zacetek nase totalne brezobzirnosti! - Ze takoj za tem sem si namrec meni nic tebi nic drznil stopit pred uno (sicer cist simpaticno) bejbo na tistmu okencku in v navalu pregovorne slovenske perverzne pretkanosti kr potegnu ven in ji pokazal.. ja prov sliste.. kreditno kartico! :) (uno plasticno zadevo, ki bo tako ali tako cez par let izpodrinla vse gotovinske mahinacije...) Valda, kaj se čudiš baraba turistična neodgovorna! Kako naj te pa okradejo če ne nosiš gotovine s sabo? A si sploh pomislu da s svojim neodgovornim odnosom, ko v goste prihajaš bez keša rušiš temeljno načelo sodobnega (CRO) turizma? In za povrhu si še skrival v katerem žepu gotovino nosiš!?!? Da te ni sram, lopovi so morali zaradi tebe mislit! Glede na to kakšna turistična nekultura veje iz tvojega pisanja ti predlagam, da na AC stupice še danes takoj pošlješ kuverto z najmanj 300 EURi, pisno opravičilo in svojo sliko ko klečiš na koruzi.... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 :) Mas point, kako da tega nisem ze sam skuzu... sem se ze odlocil svojo 13. placo poslat stradajocim sirotam v Darfur, ampak zdaj vem, kdo jo res potrebuje! Hvala, da si mi odprl oci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Ma sej pravim, da ni za na Hrvaško hodit, ker imamo bližje nas boljše spote in predvsem bolj kulturne narode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted November 1, 2007 Author Share Posted November 1, 2007 tele ho! Obeležuje se prva obletnica... po enem letu - ni bilo dopustovanja na hrvaškem zame letos... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 prasci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts