Jump to content

ZIMA PRIHAJA

chapy-ozone

Recommended Posts

Zio

Glede na to da se počasi bližamo prvemu snegu me za nima če kdo ve še za kakšn spot razn bloke/cerkniško polje/barje/logatec/škofjeloško polje/ob ižanki/mengeško polje.... Je kdo odkril kakšen bolj razgiban spot ala filmčki od Chaste in podobni snowkite filmčki, da je še kakšen hrib/hribček zdravn ne pa sama ravnina? Je kdo poskusil na veliki planini ali kej podobnega?

Zio

Glede na to da se počasi bližamo prvemu snegu me za nima če kdo ve še za kakšn spot razn bloke/cerkniško polje/barje/logatec/škofjeloško polje/ob ižanki/mengeško polje.... Je kdo odkril kakšen bolj razgiban spot ala filmčki od Chaste in podobni snowkite filmčki, da je še kakšen hrib/hribček zdravn ne pa sama ravnina? Je kdo poskusil na veliki planini ali kej podobnega?

zanimivo ja....tud sam ga iščem: ene dva imam že ogledan, en se fura, drug pa že dve leti opazuje ker nikol ni pravih razmer-beri: je veter ni snega oz. obratno, oz. če veter je razf...JZ.

aja okolica škofje loke..;)

Enako tud Gorenska naveza, velik ogledov, manj kajtanja!

Sicer dela 3D, kot mu pravimo v Podkorenu Plana1 na obeh spotih pac glede na veter. Ni sicer nek hud klanc, a za nabijat cist zadost!

Visokogorje pri nas ni idealno glede konfiguracije in vetra zatorej

precejsno mero rezerve seboj, vedno!

dr.

Jest sm ga najdu pr ljubljani,je pa nova zadeva tko da bo šele to zimo sprobana...aja pa ograjo bo treba preskočt...je pa na Viču pr obvoznici...

Urban a to misliš tm če se peleš po obvoznc pa ga vidš tm pr petrolu barje k je ena ograja. Kako pa prideš pol do tja? No sej k bo sneg boš sporoču :)

http://img179.imageshack.us/img179/7597/sneznikjo5.jpg

Pri nas kar se hribov tiče mora biti ODLIÈNO na južnem/zahodnem pobočju Snežnika. Je zelo na prepihu, prostora je OGROMNO, sneg se obdrži zelo dolgo in ga je dovolj da zalije tiste male borovce ali karkoli ze tisto je.

Letos sem bil gor v zacetku aprila in je pihalo 15-20 kts, snega pa se cez glavo - vse zalito.

Ce kdo misli, da serjem, evo panoramske slike pa si poglejte:

http://www.burger.si/Loz/Sneznik/seznam.html

Problem: od Sviscakov (avto) do spota se 30 minut pesacenja.

Hudoooooo no vidš to sm isku, kakšn je pa kej dostop z avtom, kok je še kej peške do raja :)

kolkr sem bil tam se da do koče na sviščaku z avto pol pa pol ure do uro peš, odvisno od globine snega. pa maš raj!!!

nazaj pa ni panike, pa z bordom do avta...če bo še kaj energije.....spot pa zgleda super ja... 8)

tale spot pa res hudo zgleda...

drgac pa a je ze kdo biv na ratitovcu al pa poreznu? to je pri sk. loki...baje je dost prostora pa veter tud piha...nism pa se bil tam...tko da ne vem a je za kajtat al ne...

ce kdo ve nj sporoci...drugace bo pa v kratkem su en moj kolega na oba hriba pa bo povedu kako zgleda...

http://img179.imageshack.us/img179/7597/sneznikjo5.jpg

Pri nas kar se hribov tiče mora biti ODLIÈNO na južnem/zahodnem pobočju Snežnika. Je zelo na prepihu, prostora je OGROMNO, sneg se obdrži zelo dolgo in ga je dovolj da zalije tiste male borovce ali karkoli ze tisto je.

Letos sem bil gor v zacetku aprila in je pihalo 15-20 kts, snega pa se cez glavo - vse zalito.

Ce kdo misli, da serjem, evo panoramske slike pa si poglejte:

http://www.burger.si/Loz/Sneznik/seznam.html

Problem: od Sviscakov (avto) do spota se 30 minut pesacenja.

Jest sem tja hodu na turno smuko, pa sem od domacinov slisal da je kar velik vrtač :D , tko da pazte da se ne bo kdo ugreznu :lol: Jest se še nisem :twisted:

Mal bi dopolnil se čas dostopa, od parkirišča(Sviščaki) do tega rušja boste hodit dobre pol ure z DOBRO opremo. Ponavad pot ni shojena, tko da se je treba opremit za hojo po celem snegu.

lp

Tripy

tale spot pa res hudo zgleda...

drgac pa a je ze kdo biv na ratitovcu al pa poreznu? to je pri sk. loki...baje je dost prostora pa veter tud piha...nism pa se bil tam...tko da ne vem a je za kajtat al ne...

ce kdo ve nj sporoci...drugace bo pa v kratkem su en moj kolega na oba hriba pa bo povedu kako zgleda...

-rakitna je jeba na kvardat, itak same smreke ob poljih in refuli

-blegoš preverjen, prašite guzota na tem forumu...do kje se leti, ne skače s kajtom :wink: (bilo daljnega leta 2001 hehe mam clo slikico hehe

-ratitovec: ne vem men deluje na vrhu mal placa, veter pa al nabija za popiiiii.... in je sunkovit al pa ga ni.sapce tam so redke pozimi.

-porezen...hmm ne vem je pa kr podobno pomojem ratitovcu. pozimi še nisem bil ob vetru gor.

Ma pozim z agronomi ni panike, k sam mi smo tok nori da se gremo v mrazu in vetru pojat po terenu.

Je pa itak eno najpomembnejše pravilo, :!: KAMORKOLI PRIDEMO, MORAMO ZA SEBOJ POSPRAVITI SMETI :!:

K če ne, bodo pol pizdil, pa mi še bolj, k naumo mel več placa kje kajtat. :cry: