Nacko Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Kaj menite o temle kajtu??...jest si ga bom pomojm kar naroču..sam ne vem a 7 al 9 za k 15tki C :)...se mi zdi kar hud......no mal pokomentirejte..LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacko Posted October 21, 2006 Author Share Posted October 21, 2006 aja link ...http://www.slingshotkiteboarding.com/water/2007_Link_manual.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 9tko po moje ne boš razočaran ;) 7ka ti bo verjetno začela delat šele tam pri 18/19kts, tako da boš z 9tko imel verjetno bolje pokrito vetrovno okno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 gigi brez zamere, ampak tist o pokritosti vetrovnega okna je mal "padalska", ker bo pri enakem kajtu vetrovno okno zelo verjetno enako pokrito (oba bosta šla pribljižno enako daleč v rob okna), samo delovno področje bo sigurno različno (wind range), kar si verjetno tud sam mislil. lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacko Posted October 22, 2006 Author Share Posted October 22, 2006 hvala fanta za nasvet ...hehe ubistvu sm mislu, če boste pokomentirali sam kajt..glede nato da je to tak prvi slingshotov produkt...me pa zanima ce kdo ve a je depower na teh kajtih dovol dober da lahko 9 tko preforsiras in voziš do 30-33 vozlov...ker drugače raje 7ko vzamem:)[/b] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 hvala fanta za nasvet ...hehe ubistvu sm mislu, če boste pokomentirali sam kajt..glede nato da je to tak prvi slingshotov produkt...me pa zanima ce kdo ve a je depower na teh kajtih dovol dober da lahko 9 tko preforsiras in voziš do 30-33 vozlov...ker drugače raje 7ko vzamem:)[/b] mene pri tem kajtu moti samo to da sem videl kako gelfish-a, ga je imel v braziliji en američan in je popi... inje šel kupit besta kar tam na spotu in je bil ful zadovoljen linka so pa bestovci poslavi na reklamacijo tako da jaz bi se še malo na kakšen drugi forum obrnu za vsak slučaj je pa zadeva zelo čudna saj so do sedaj slingiji dobro špilal :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 sem videl kako gelfish-a, ga je imel v braziliji en amerièan hmm.. kar sem se jaz pogovarjala s tipom je blo tko da je potrgal strike..in jih je pol sam neki strikal in vezal skupi.Dokler pa je mel strike vredu je pa tut kajt delal ok.. :wink: po forumih so pa deljena mnenja.. enim je vsec drugim ni.. k pri vsakem kajtu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 23, 2006 Share Posted October 23, 2006 točno tko... mislim da si jellyfishanja v zdajšnjih časih ne bi smeli privoščiti... je pa res da lahk z napačnimi dolžinami štrikov narediš prej kaj slabega kot dobrega... @matjaz: glede vetrovnega okna sem govoril o windrangeu... BTW drugač pa tud za SLEje trdijo da grejo še bolj naprej v oknu in s tem še lažje upwind kot Cji... po forumih so pa deljena mnenja.. enim je vsec drugim ni.. k pri vsakem kajtu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 http://www.ikiteboarding.com/kiteboarding/articles/slingshot-link-review.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Sem bil 10 dni nazaj v Cabareteju, kjer je en tip vozil Link 15. Sicer je bil med težjimi, ampak ko so lokalci vozili svoje 8-ke in 10-ke, je on mirno vozil, skakal, wave rajdal s 15tko! Jest sem takrat vozil svoj Vegas 06 12 pa mi je blo glih prov, veter okoli 24kt. Za lowend pa niti nimam podatka, ko je pihal za mojga vegas 16, je šel tip že domov. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacko Posted November 13, 2006 Author Share Posted November 13, 2006 ok...spet se nagibamo nazaj k linku:) al mislte da je bols se mal pocakat glede na to da je prvo leto k so dali ven tak kajt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Jaz (upam) ga dobim se ta teden (12ko) in ga sprobavam 3 dni na jugo za konec vikenda (upam). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacko Posted November 13, 2006 Author Share Posted November 13, 2006 No pol pa sporoc kako se obnese... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Prvi "upam" je sel skozi: Link 12 je ze v Sloveniji. Petek in sobota jugo? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Prvi "upam" je sel skozi: Link 12 je ze v Sloveniji. Petek in sobota jugo? :) upam na soboto, petek me tema že prehiti.....upamo ja na jugo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Magico Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 @Damjan: Kej bo Zambratija al Štanga? Pihat bi moralo na obeh spotih... LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Bo res moralo biti nekaj posebnega, da bo mene Zambratija v bodoce sploh se kaj videla. Ta konec tedna pa sploh ne, tole pravi Janez P.: "v noči na petek bo ob južni Istri pričel pihati jugo. V petek dopoldan bo na tem območju še pihal jugo, ki lahko prehodno nekoliko oslabi, popoldan in proti večeru pa naj bi se ponovno nekoliko okrepil. Jakost vetra ne bo prav velika, predvidoma za jadra okoli 6m2. V soboto še kaže na jugo, zlasti dopoldan in mrda še sredi dneva, popoldan pa bo veter oslabel. Jakost vetra bo podobna kot v petek, torej ne prav močan jugo. Možne so manjše padavine, bolj rosenje. V nedeljo za enkrat ne kaže na močnejši veter." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Bo res moralo biti nekaj posebnega, da bo mene Zambratija v bodoce sploh se kaj videla. Ta konec tedna pa sploh ne, tole pravi Janez P.: "v noči na petek bo ob južni Istri pričel pihati jugo. V petek dopoldan bo na tem območju še pihal jugo, ki lahko prehodno nekoliko oslabi, popoldan in proti večeru pa naj bi se ponovno nekoliko okrepil. Jakost vetra ne bo prav velika, predvidoma za jadra okoli 6m2. V soboto še kaže na jugo, zlasti dopoldan in mrda še sredi dneva, popoldan pa bo veter oslabel. Jakost vetra bo podobna kot v petek, torej ne prav močan jugo. Možne so manjše padavine, bolj rosenje. V nedeljo za enkrat ne kaže na močnejši veter." kaj te v zambratiji moti rampa pred plažo? mene že ampak o tem, kaj se ponavadi zgodi na dobrih spotih, ko se poveča število obiskovalcev sem enkrat že utrujal.... pomoje manjka sam še to, da gre ene par modelov spet na sočo furat... lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 V Zambratiji nista problem rampa (ki se jo z malo vijuganja da obvozit) ali pa guza, ampak preprosto to, da je kurcev veter. To mi je potrdilo tudi nekaj srfacev, ki so tja hodili ze dosti pred nami, dokoncno pa je to potrdil tudi Polajnar na enem drugem forumu. Skratka, za jugo v severni Istri bom jaz raje uporabljal Umag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Damjan, tvoja naloga je da Linka dobro testiraš in nam podaš kakšne informacije. Èe bo sreča se upam tudi vidimo da ga malo testiramo. Mogoče bi v soboto z Gustijem prisla dol.lp Uros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 V Zambratiji nista problem rampa (ki se jo z malo vijuganja da obvozit) ali pa guza, ampak preprosto to, da je kurcev veter. To mi je potrdilo tudi nekaj srfacev, ki so tja hodili ze dosti pred nami, dokoncno pa je to potrdil tudi Polajnar na enem drugem forumu. Skratka, za jugo v severni Istri bom jaz raje uporabljal Umag. isto stvar sem jaz po zadnjemboljalmanjnategu v SZ istri pogruntal (6 spotov!! v enem popoldnevu), se mi pa ni dal prilepit slike od bigbrothra iz katere se lepo vidi, da je punta v umagu najlepše odprta iz južne smeri. ostali spoti, rabjo dost več zahodne komponente za lep veter. me pa zanima kaj je polajnar napisu k ima tazajeban faks narjen? x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 aja, vsakič ko kdo zaradi zaklenjene rampe pripelje svojo rit na plažo mim tenis placa v zambratiji zmanjšuje toleranco lokalnega okolja do akterjev - torej nas vseh kajterjev, kam to vodi bi blo pa že blesav, če bi moral spet pisat. uživajmo dokler traja! x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matjaz Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 link-a bomo verjetno videli v soboto v laguni? al bodo ferbci moral na kamenjak na krofov spot??? pa še ena off topic:umag: jugo pogojno, ampak bolš od ostalih spotov tam okoli. najbolš za celo tisto obalo je pa itak lebičhttp://www.yacht-club-skipper.si/_Navitka_za_zaeetnike/Ro_a_vetrov/body_ro_a_vetrov.html lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Matjaz, malo odvisno od smeri juga, mislim pa da bo bolj stanga varianta... Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Letos na Lefkadi je en italjan vozil Linka 8 in 12....morem rečt da sta kar v redu zgledala.........zelo stabilen v zraku. Dober low end. Nisem opazil da bi kaj zgubljal obliko v zraku. Deloval je zelo uporabniku prijazen (za kake un-hooked zadeve). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts