Jump to content

SNOWKITING?

chapy-ozone

Recommended Posts

Cao zanima me če mi lahko kod od "starih sabelj" pove kakšna je razlika v snowkitingu z bordom in smučkami? Sam smučam že od majhnega pa tud bordu sm že, pa glede na to da še nisem bil na vodi bi se rad čim bolj "nadrk.." čez zimo, me zanima če je podobnost med dilo in bordom oziroma kaj mi priporočate? Kupim snowboard pa mam smučke za na krvavc al je isti šmorn?

Hvala

P.S. tud sk8 mi ni tuj..

smuči,

bolj si okreten(če potrebno kaj do kajta in nazaj laufat), več ravnotežja med vožnjo, bolj lahko na robnik stopiš(večjo silo vdržiš)

se pa vedno voziš nekako postrani na kajt in zato bolj trpi telo (hrbet, noge)

board,

bolj podobno vožnji z bordom po vodi, več trikov lahko izvajaš(isti kot na vodi) med vožnjo se lahko lepo nasloniš na trapez in malo "počivaš"

Jaz bi vsekakor priporočal, da začneš s kajtanjem na snegu s smučkami, ker ti bo to lažje, boš bolj okreten in stabilen na podlagi, padcev bo manj ali pa nič, kar je še zlasti na trdem snegu lahko boleče. Po nekaj dneh vaje s smučkami pa presedlaj na board in to vsekakor v mehkem snegu. 8)

Fantje ze vse lepo povedali, nic konkretnega za dodat!

Ena pol tehnicna/oprema ostja!

Poiscite si TT deske /twintip/ ali poiskusajte motirati vezi na sredino,tisto ce je spica daljsa kot rep itq ni tko pomembno, vazno je da stojite na stredini drsne povvrsine!

V nasprotnem primeru vozite Mutanta, kot to pcnejo mnogi izmed vas, ne uidete mojemu ocesu!

Koti 0/0 ali do 20°duck stannce /na raco/

Se vidimo na snegu, aja osebno sem skoraj vec na smuceh kot na bordu,kaj mores stari kozli??!!

dr.

Za začetek na snegu uporabljaj tisto kar ti je bolj domače.. Bo začetek veliko enostavnejši če se prvič ukvarjaš samo z kajtom saj imaš stvar pod nogam že naštudirano.. Ko pa boš naštudiral kajt pa ti ne bo več takšen problem zamenjat smuči-borda...