pupa Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 Sem čista začetnica, do zdaj sem samo opazovala iz kopnega...zdaj sem se odločila in grem v Hurghado (baje, da je to hud spot, dober za začetnike), pa me zanima, če je kdo že bil tam in lahko priporoči hotel oz. predvsem pri komu vzeti tečaj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 hmm bil tam ja, spot vsekakor NI ZA ZAÈETNIKE!! je lepo, veter pa močan in refulast praviloma. od začetnikov tam nihče ni napredoval veliko, oz. nič. gre pa ekipa dol ta mesec če se ne motim, je blo že govora tukaj. uporabi iskanje na forumu. LP... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 Sem čista začetnica, do zdaj sem samo opazovala iz kopnega...zdaj sem se odločila in grem v Hurghado (baje, da je to hud spot, dober za začetnike), pa me zanima, če je kdo že bil tam in lahko priporoči hotel oz. predvsem pri komu vzeti tečaj? Vprasaj Tamalo /@tamala/ kako se zacne, ne hitet! Kaj se drugega ne zenskega sporta uporabljas za vsak dan! Tukaj je kar nekaj punc ki bodo rade pomagale, DEJMO PUNCE, ne bit tko tih, saj obvladate! Ce vas je sram lohk tud odpremo posebno rubriko na listi!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 Sem čista začetnica, do zdaj sem samo opazovala iz kopnega...zdaj sem se odločila in grem v Hurghado (baje, da je to hud spot, dober za začetnike), pa me zanima, če je kdo že bil tam in lahko priporoči hotel oz. predvsem pri komu vzeti tečaj? hotel Magawish, spot ColonaWatersports (če zadaj dodaš.com boš na njihovih straneh)Veter je ob obali lahko refulast zato je dejansko za začetnika ki ga je strah zelooo težko. sem pa osebno videl začetnike ki so tam v 2-3 dneh iz 0 prišli do orcanja, praviloma pa to niso bili slovenci temveč kakšne čedne rusinje, avstrike in angležinje. tako da se da... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angie Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 Oj! Jst sm se ucila med drugim v Coloni. Vse kar pravjo je res, sam se da. V primeru, da si pripravljena seč v zep in placat tecaje pa zelo priporocam. v coloni so zlo korektni, za tecaje majo svoj zaliv, kamor ostalih ne pustijo kajtat, tam si varen, črnčki ti downwind lovijo kajte, da loh nazaj pešačiš itd. Je pa do orcanje seveda pot težka kar nekaj 100 eurov :D poglej se El Gouno, mal severneje, sam so baje lagune, ful bolj varno za solo traparije. Nism se bla, so pa eni hvelil spot. Srecno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 Zdravo! Trenutno je blizu Hurgade (El gouna) kr stevilna ekipa slovenskih kajterjev, med njimi tudi inštruktor. Ekipa ostane tam do 19. okt in če želiš se lahko pridružiš. Sam odpotujem tja s še tremi začetniki (tudi ena punca) 5. oktobra. Javi če si za akcijo. lp, mitja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 Ej, Mitch, obvesti nas kakšen je kej veter. V drugi polovici oktobra bi radi šli kam kej kajtat, samo ne na refulast veter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Alo po prvih info ekipe ki je v el gouni je stanje odlično, v celem tednu samo en dan počitka, veter brez refulov, tam do 25 vozlov, spot dober za učit in trike, brez koral in podobnega sranja, razen na enem manjšem delu, ki pa se mu z lahkoto ogneš. komaj čakam petek, da se jim pridružim na vodi. lp, m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Zdravo, Sam sem bil letos že 2x v Hurghadi (Magawish), občutki so dost mešani. Prvič za prvi maj smo se res fino imeli, veter je bil soliden, sobe zelo vredu, ker so nas dali v ta nov del. Avgusta drugič smo pa zelo trpeli, od 9 dni jih je bilo 7 brez vetra, kar pomeni svinjsko vročino, poelg tega pa smo imeli še težave z zdravjem in slabimi sobami, predvsem pa je bla res gužva v hotelu, kar pomeni da se pri zajtrikih in večerjah dobesedno grebeš za krožnike. Najslabš pri vsemu je hrana v hotelu, menza ima že tak čuden vonj, hrana se ti najprej zdi ful dobra, potem se je pa zelo kmalu naveličaš in na koncu sem res prov trpel, še posebej zajtrki so res češki (tak sladek kruh, čist suh sir in najboplj nagravžna salama ever. Še dobr da so palačinke solidne...)Je pa dobra hrana dol v Coloni, pica je čist ok, pa piščančji sendvič tut. VETER: tja do ene 20kt še še kar vredu. Če je ob 9h- 10h za silo, se ob 12h ne bo dal več kajtat (vsak dan pade dol), včasih potem ob 16h spet za kako uro potegne. Vse kar je nad 20 je ful sunkovito. Če par dni ne piha, potem pride veter, ki je prvi dan še bolj sunkovit kot ponavadi. Zaliv za učit je sicer dober, ampak za prvi maj ko smo bli mi tam, je enga rusa nabilo na eno pasaro, parkirano v zalivu in je tip podlegel poškodbam! FAK, no ko smo se avgusta vrnili, tam ni bilo več čolnov, tudi tisto zarjavelo pošast izpred Colone so premaknili cca 250m downwind. Če bi imeli boljšo hrano, bi verjetno še šel tja. V tork grem na dominikano (držte pesti da bo kej vetra), bo vsaj za jest dobr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts