Joker Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 heloosm cist nov v tem pa me fullll zanima tko bi rad mal stvari zvedu. Sm velik 190cm in mam 90kg in me najprej zanima kaj nej za začetek kupm al nej kupm za na kopno al nej kr takoj za na vodo. bi pa posot mal na travniku na snegu pa se v vodi k bi znov enkrat dobr :) ja tko da ce mi lahko povete kaj se splača in kaj je dnar stran vrzen in s kašno kvadraturo morm začet da bo kej učinka. OK hvala za pomoč Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Verjetno za zacetek lahko startas z kaksnim tecajem vsaj pribliznega izrazanja v slovenskem jeziku da te bomo vsaj priblizno razumeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Ja najbolje na travniku in v vodi kajtat, ker se hitro naučiš, ko piha 12 vozlov, tako da denarja ne vržeš stran, ker je 12 kvadratov za na vodo za tvoje kg premajhno padalo.Če me slučajno česa nisi razumel, prosim vprašaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted August 17, 2006 Author Share Posted August 17, 2006 Ja najprej se opravičujem za nepravilno slovenščino. Sedaj me pa zanima če jaz kupim kajt kašnega naj za napihniti ali taksnega kot je padalo ki ima celice ali kako se ze to reče. Zanima me pa še kako močan veter je to 12 vozlov koliko je to metrov na sekundo ali kako se to pretvori če mi lahko poveš. Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 No, ok. Jaz bi ti predlagal C kajt za napihnit, kvadrature 12-16m, ali bow kajt kvadrature 12m in desko dolžine 140 cm, kar pomeni, da bi teoretično lahko vozil pri 15 vozlih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATJAZ_KITE Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Če boš vzel kaj novega vzami hibrida pa za tvoje kg 16m2.Jaz imam 86kg in imam 16 in 12 pa desko 132x38. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted August 17, 2006 Author Share Posted August 17, 2006 Ej kakšn pa je to C kajt za napihnit to je ksna kategorija al kako je to ker se ne spoznam. A mogoče kdo ve koliko pride kakšen tečaj za začetnike in kolk je približna cena kajta tm okol od 12-16m2, pa še če se splača novga kupit ali rabljenega?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janez Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 @jokerpreden začneš kajtat v živo si vzami čas in prekajtaj forum po dolgem in počez in boš dobil vse odgovore ki jih potrebuje začetnik če še nisi imel kajta v rokah-zraku potem povej od kod si in kdo v okolici ti bo sigurno prpravljen v živo kaj pokazat potem pa boš lahko začel bolj konkretna vprašanja postavljat za začetek ti predlagam rabljen kajt sploh če se boš učil na kopnemko boš tako daleč da se boš odločal za nakup pa prej vprašaj na forum če je kajt ki ga kupuješ primeren tvojemu znanju in potrebam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 @Joker, preberi kitesurfingschool.org, boš dobu še največ info o kajtanju in opremi, velik več kot na tem forumu. M2C jaz bi vzel ca. 12m za prvi kajt, C obvezno na 5ti štrik ali pa kakšnega novega (OK 1 leto starega) BOW/SLE, se že prodajajo kle okol... Prihaja počasi sezona za na travo/sneg in za učit v underpowered situaciji bo pravi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 No še jst na hitr. Pretvorbe : 1 m/s = 3.6 km/h 1 kts (vozel) = 1.8 km/h ali 1 navtična milja/h 1 m/s = ~2 kts. Se pravi 12 kts = 21 km/h = 6 m/s. Če sm se kje kej zmotu nej me popravjo. PS - Foil rabi za učit tm nekje 2-3 m/s ( 5-10 km/h ali 4-6 kts), ko znaš se pogojno da igrat s kajtom tm nekje okol 1.5 m/s ampak to je res sam igračkanje. Za tube ne bi vedu povedat na kolk vetra se jo že da gor spravt, po mojem videnju za učit tm nekje pr 3 m/s. Po trav se furaš dost spodobn tm nekje okol 3(4) m/s pa do 7-10 m/s, seveda pogoj je močnejši veter, manjši kajt.Po snegu podobn k na trav, sam je dost pomembn a je sneg zbit, al je ceuc. Voda, no tle se bom vzdržu komentarja, ker prvič nism biu na vod, pa po vsej verjetnosti ne bom biu nikol (vsaj tko kaže zaenkrat), drugič, ne bi rad spet spložil prepira, ker enim pač sede spodoben veter, eni pa rabjo mal več. To je to, ni glih na hitr, je pa malček več infotov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted August 18, 2006 Author Share Posted August 18, 2006 Najlepša hvala za te pretvorbe dej se saj mal znajdem :D :D Ja dej pa tko jez sm iz Komende okolica ljubljane oz. bližje Mengša tko da ce je res kdo tolk dober pa da bi mi to mal pokazu kako se tej stvari streže :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts