EOL Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 se eno vprasane kolk velki kajt rabis za na sneg a je bolsi foil a je bolsi na tubo. jat mam enga foila 4m2 na 4 strike z rockami a je dost za na sneg po travi me tk bl na izi vlece a je bolse na rocke al na bar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATJAZ_KITE Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 Definitivno bar! Ma vzami 12-ko hibrida pa je! Tubo boljš pa še na vodi bolj prišla v upoštev! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Jaz furam povsod s tubami. Načeloma so "bolj" oz. so prvenstveno nastali foili za "trde" podlage, tube za vodo... Tanovi SLE/BOW kajti se na travi/snegu obnesejo super, sploh v primerih če je veter rafulast, low wind in pogosto pade dol (lahek dvig). Minus pumpanje tub (pri minusu °C je prav lušno tiščatventile skup če niso nepovratni), odfrclanje štrikcev pri foilih (če se kaj zaplete),... Tu bi se lahko razvila huda debata vendar je verjetno prav vseeno kaj kupiš, na koncu pride do tizga k ti najbolj sede... ;) Pozimi načeloma rabiš manjšo kvadraturo, vendar pridejo prav prav vse velikosti. se eno vprasane kolk velki kajt rabis za na sneg a je bolsi foil a je bolsi na tubo. jat mam enga foila 4m2 na 4 strike z rockami a je dost za na sneg po travi me tk bl na izi vlece a je bolse na rocke al na bar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Jaz furam povsod s tubami. Načeloma so "bolj" oz. so prvenstveno nastali foili za "trde" podlage, tube za vodo... Tanovi SLE/BOW kajti se na travi/snegu obnesejo super, sploh v primerih če je veter rafulast, low wind in pogosto pade dol (lahek dvig). Minus pumpanje tub (pri minusu °C je prav lušno tiščatventile skup če niso nepovratni), odfrclanje štrikcev pri foilih (če se kaj zaplete),... Tu bi se lahko razvila huda debata vendar je verjetno prav vseeno kaj kupiš, na koncu pride do tizga k ti najbolj sede... ;) Pozimi načeloma rabiš manjšo kvadraturo, vendar pridejo prav prav vse velikosti. se eno vprasane kolk velki kajt rabis za na sneg a je bolsi foil a je bolsi na tubo. jat mam enga foila 4m2 na 4 strike z rockami a je dost za na sneg po travi me tk bl na izi vlece a je bolse na rocke al na bar Se podpišem pod tole.;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Jaz furam povsod s tubami. Načeloma so "bolj" oz. so prvenstveno nastali foili za "trde" podlage, tube za vodo... Tanovi SLE/BOW kajti se na travi/snegu obnesejo super, sploh v primerih če je veter rafulast, low wind in pogosto pade dol (lahek dvig). Minus pumpanje tub (pri minusu °C je prav lušno tiščatventile skup če niso nepovratni), odfrclanje štrikcev pri foilih (če se kaj zaplete),... Tu bi se lahko razvila huda debata vendar je verjetno prav vseeno kaj kupiš, na koncu pride do tizga k ti najbolj sede... ;) Pozimi načeloma rabiš manjšo kvadraturo, vendar pridejo prav prav vse velikosti. se eno vprasane kolk velki kajt rabis za na sneg a je bolsi foil a je bolsi na tubo. jat mam enga foila 4m2 na 4 strike z rockami a je dost za na sneg po travi me tk bl na izi vlece a je bolse na rocke al na bar Se podpišem pod tole.;) po moje je zgoraj napisanih par bosih! o nastanku ne bom nič trdil, prednost tube, ki plava na vodi če ti je veter crknu kje zunaj je pa samo to, da lahko sediš na njej in mahaš nekoliko višje da te kdo pobere. pa c- ja je lažje videt kot kakšnega raztegnjenega foila. kar se pa dviganja tiče bi moral (ob predpostavki da piha!!)vse kajte zadnjih let brez težav pobrat tud na snegu, pa naj bo to odprta celica, zaprta celica, peti štrik ali pa kakršen koli že bridle pod kupolo. drgač kajt dons ni prav velik vredn! kar se pa kvadrature za zimo tiče je bilo vedno bolj prijetno furat z velikimi kajti, ne glede na snegu ali vodi, ker je bilo manj mraz če je manj pihal, sploh je bil pa ponavadi takrat ko je bil sneg mankrat manj kot več vetra. sploh naj bi šli pa začetniki na manjši veter pa smo spet pri več kvadratih. pumpat mi ni bilo treba nikol, da bi imel probleme z ventilčki, nisem pa tud nikol videl da bi se bridle kaj nafeclal če štriki niso bli sneti! aja, sam furam povsod foile, brez bridla in brez ventilčkov ;) lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 ja na ARCe smo pozabli, se opravičujem :D :wink: no pa na C-quade k jih sam odrolaš (kle pa še samo pumpaje z zrakom odpade) tud... OK pa kitewing... (če maš velk avto pa kr sestavljenega) sam rolko/bord/... na noge pa šus! ... izbira ogroooomna :wink: Jaz furam povsod s tubami. Načeloma so "bolj" oz. so prvenstveno nastali foili za "trde" podlage, tube za vodo... Tanovi SLE/BOW kajti se na travi/snegu obnesejo super, sploh v primerih če je veter rafulast, low wind in pogosto pade dol (lahek dvig). Minus pumpanje tub (pri minusu °C je prav lušno tiščatventile skup če niso nepovratni), odfrclanje štrikcev pri foilih (če se kaj zaplete),... Tu bi se lahko razvila huda debata vendar je verjetno prav vseeno kaj kupiš, na koncu pride do tizga k ti najbolj sede... ;) Pozimi načeloma rabiš manjšo kvadraturo, vendar pridejo prav prav vse velikosti. se eno vprasane kolk velki kajt rabis za na sneg a je bolsi foil a je bolsi na tubo. jat mam enga foila 4m2 na 4 strike z rockami a je dost za na sneg po travi me tk bl na izi vlece a je bolse na rocke al na bar Se podpišem pod tole.;) po moje je zgoraj napisanih par bosih! o nastanku ne bom nič trdil, prednost tube, ki plava na vodi če ti je veter crknu kje zunaj je pa samo to, da lahko sediš na njej in mahaš nekoliko višje da te kdo pobere. pa c- ja je lažje videt kot kakšnega raztegnjenega foila. kar se pa dviganja tiče bi moral (ob predpostavki da piha!!)vse kajte zadnjih let brez težav pobrat tud na snegu, pa naj bo to odprta celica, zaprta celica, peti štrik ali pa kakršen koli že bridle pod kupolo. drgač kajt dons ni prav velik vredn! kar se pa kvadrature za zimo tiče je bilo vedno bolj prijetno furat z velikimi kajti, ne glede na snegu ali vodi, ker je bilo manj mraz če je manj pihal, sploh je bil pa ponavadi takrat ko je bil sneg mankrat manj kot več vetra. sploh naj bi šli pa začetniki na manjši veter pa smo spet pri več kvadratih. pumpat mi ni bilo treba nikol, da bi imel probleme z ventilčki, nisem pa tud nikol videl da bi se bridle kaj nafeclal če štriki niso bli sneti! aja, sam furam povsod foile, brez bridla in brez ventilčkov ;) lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 @gigida ne bova eola preveč s kakšno eksotiko bremenila bi pristavil samo, da bo najbolj enostavno če se drži tistga, kar mu je m_k djal v 1. replayu. p x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts