Tyler Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Živjo! Pred kratkim sem se učil kajtat z f-one kajti in bi si zdej te kajte tudi kupil,ker sem se glih navadil na njih, pa me zanima kje je v Slo kakšna trgovina..zastopnik...itd. kjer se jih da dobit. Mogoče kje v tujini? Ker sem še čisti začetnik me tudi zanima, v kakšnem razredu so f-one kajti (zgornji,srednji,spodnji)...so dobri kajti?...ma kdo kakšne izkušnje z njimi?Slabosti..prednosti? Hvala za pomoč in lep pozdrav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 No ja enim so full usec drugi spet pravjo da to ni to??Definitivno pa te kajti letijo boljs na konkretnem vetru kot spodaj!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 V Ulcinju in na Bolu tečajnike učijo na F-onovih kajtih.Za model Tribal so vsi rekli da je odličen kajt, predvsem lahek na baru.Glede na lastnosti verjetno spada v kategorjio letošnjega Vegasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Hm, morda bi Privšek tle lahk kej več povedu, mogoče Vili, sam kukr vem, Vili bl Ozone fura. No, upam da sm kej pomagu. Drgač pa kr veselo brskat po netu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Oj, ka vidm da si iz Žalca, dej se z Anžetom al pa Simijem zmen za kako probo Sonica al pa Miha al Damirja za test kazga Northa al pa Flysurferja pa se nato odloč kaj ti najbolj paše... Živjo! Pred kratkim sem se učil kajtat z f-one kajti in bi si zdej te kajte tudi kupil,ker sem se glih navadil na njih, pa me zanima kje je v Slo kakšna trgovina..zastopnik...itd. kjer se jih da dobit. Mogoče kje v tujini? Ker sem še čisti začetnik me tudi zanima, v kakšnem razredu so f-one kajti (zgornji,srednji,spodnji)...so dobri kajti?...ma kdo kakšne izkušnje z njimi?Slabosti..prednosti? Hvala za pomoč in lep pozdrav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaB Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Koliko ja znam Christian (YellowCat) ti ima cijeli range F-One kajteva i dasaka na zalogi na Bolu. Luka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted July 31, 2006 Author Share Posted July 31, 2006 Ja mogoč bi blo dobr kaj drugega še probat, pa se pol odločit.Od f-one sm vozu tribala in impacta. Pa sta ful dobra...sam pa sta to tut edina ki sm probu, kr sm še čist začetnik...ampak s tem dvema sm se vozu po dveh dneh šole. Zanimal me je predvsem katere so sploh najboljše znamke kajtov in kje se nahaja f-one, kr znamk je malo morje in da ne bi mačka v žaklju kupu. A je kdo v bližini Žalca tle gor pa bi lahk kdaj šli skup kam mal na probo al pa kje drugje..sej se ni problem kam zapeljat. Btw...Kire pa vi priporočate?Da je boljši kajt, kr ne bi kupoval samo za eno leto. Pa kolk velike priporočate? Študiru sm, da bi vzel 15 in 9? Bi blo to cool? Hvala vsem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Magico Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Jst imam (oz. sem imel) 9ko in 15ko Slingshota Fuel in sta se odlično pokrivala kar se tiče windranga... Realno od 12 do 35+ vozlov ni blo problema, če bi mel še mal širšo dilo, bi se tudi pri 10 vozlih vozil...Probi sprobat še kšno znamko, de dobiš primerjavo... LP Matej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 @EL MAGICO!!! kaj pomeni "SEM IMEL": si jih izgubil, prodal, zapil, sesul,... v Venezueli?????Povej kaj al ni nič za javnost??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Magico Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 Nje, na avionu so mi jih zgubili, zdej se pa borim, da jih dobim nazaj. Ma traja ze en teden, tku de zdej me ze mal skrbi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Èe že glih kupuješ nove, je smiseln nakup hibridov/flat kajtov, ala North Rebel, Slingshot Link, Flexifoil Ion, Ozone Instinct, Globerider Sonic,... Nekateri dražji (vendar zelo kvalitetni), nekatere pa dobiš za zelo konkurenčno ceno. Nakup 9/15m je pri teh modelih smiseln, ne vem sicer tvoje teže, kot začetnik bi pokril velik range že na začetku, ki bi se kasneje samo še večal. Pa še lepo požirajo lokalne refule ;). LP! PS - iz Žalca imaš diddla s foruma, ostali smo "domačini" iz blizu blizu :) Kadar se kaj meša v zraku nas ponavad dobiš v Levcu - no če ni prevroče ko smo na vodi... se bo pa jesenska sezona kaj hit začela... Ja mogoč bi blo dobr kaj drugega še probat, pa se pol odločit.Od f-one sm vozu tribala in impacta. Pa sta ful dobra...sam pa sta to tut edina ki sm probu, kr sm še čist začetnik...ampak s tem dvema sm se vozu po dveh dneh šole. Zanimal me je predvsem katere so sploh najboljše znamke kajtov in kje se nahaja f-one, kr znamk je malo morje in da ne bi mačka v žaklju kupu. A je kdo v bližini Žalca tle gor pa bi lahk kdaj šli skup kam mal na probo al pa kje drugje..sej se ni problem kam zapeljat. Btw...Kire pa vi priporočate?Da je boljši kajt, kr ne bi kupoval samo za eno leto. Pa kolk velike priporočate? Študiru sm, da bi vzel 15 in 9? Bi blo to cool? Hvala vsem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATJAZ_KITE Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Ja tvojo težo navedi. Za test hibrida Answerja pa sploh ni panike ti sam poklič! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 se bo pa jesenska sezona kaj hit začela... U ja, bo prec tle, pa sneg, mmmm, pol bo šele vesele. :D No zaenkrat bomo zgleda ne sam suho slamo papcal, ampak tud mokro, s sk8-om na nogah. Aja no, pa pihnt mora tud kej tele dni, ko sm na dopustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted August 1, 2006 Author Share Posted August 1, 2006 Ja težo sm pozabu....80-82....odvisn od letnega časa:)))Desko sm pa že naroču, kr vem da je neki odvisn tut kako desko maš. Dobil bi jo naj septembra, gre pa za F-one SK.8...tule je slika: http://www.f-onekites.com/New_site/anglais/board.php4?id_board=9 Mislim da bo 133*36 dimenzija. A je to dobra odločitev al ne??Za mal manjši veter bi si še eno dokupil, malo večjo...ene 150 cm...kaj pravite? Kite bi pa še mal probal. Te bom še mal podrobneje pogledal (North Rebel, Slingshot Link, Flexifoil Ion, Ozone Instinct, Globerider Sonic). Kam pa se hodite kaj kajtat ....kje bliz....baje se vozijo na Velenjskem jezeru???Je kdo že bil tam?? Js študiram da bi šel pogledat na Neusiedlersee...to je zram Dunaja. Iz celja mam ene 2,5 ure, pa baje ful piha. Je kdo že bil tam? lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATJAZ_KITE Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Dilo večjo kot 140 ti ne priporočam ker ni okretna širine pa 40-45 za lahek veter.Jaz osebno imam 86 kg pa imam 16i n 12 manj pa nebom imel ker 12-ko lahko furaš 30+...Mali kajt bi imel v primeru da imam 65kg!Kdaj ali koliko krat si šel kajtat pri 30+?Jutri pa če bo burja bomo mal fural v fossalonu. :wink: Aja iz kje pa prihaja ta dila da jo dobiš šele septembra?????? :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Verjetno pride po snail mailu... Aja iz kje pa prihaja ta dila da jo dobiš šele septembra?????? :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Ja 140x45cm bi bla glih prava za LW... kar pa ne pomeni da daljša ni primerna, je pa res da če veter pojača + zjeban chop = crazy ride! :) Dilo večjo kot 140 ti ne priporočam ker ni okretna širine pa 40-45 za lahek veter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocks Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 tribal - slabša stabilnost, wingtipi se radi poklopijo in s pokom spet odprejo ob radikalnih obratih (kiteloop), windrange slabši od macha in impacta, ampak zarad integral sistema (sistem frontlajnov povezan s petim štrikom) se up-end občutno poviša - jst mam 90 kil in sem s 139/38 desko vozil tribala 11ko od 15 - 35 kts, hangtime podoben kot pri omenjenih vegasih - dober, hiter lift, slabši pull kot pri vegasu, dbest sistem (isto 80% depower kot pri vegasu, kajt loh tut parkiras na rob okna, beri tla ali voda, pa se ne bo odkotalil prot power zonu,ampak bo pocakal tm.) Bar isti kot pri prejšnjih modelih, torba slabša. Impact je hitrejši , okretneši, brez integral sistema, ima nižji lowend ter se nasploh bolj kontrolira....Trinajstka impact se vozi takrat kot npr dream 16 ali m5 14...... lprok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 Lepa primerjava. Lomljenje je posledica pretankih curved wingtipsov. Glede depowera, sistema nisem še videl v živo, vprašanje - ali uporaba depower strapsa (torej če kajt zategneš - manj moči) izniči depower 5tega štrika? Verjetno da... BTW če je 5ti štrik lepo natriman (oz. če ga zategneš glih prov) je parkiranje na robu možno skor na vsakem kajtu ;) - ob pogoju da veter ni preveč razfukan :) tribal - slabša stabilnost, wingtipi se radi poklopijo in s pokom spet odprejo ob radikalnih obratih (kiteloop), windrange slabši od macha in impacta, ampak zarad integral sistema (sistem frontlajnov povezan s petim štrikom) se up-end občutno poviša - jst mam 90 kil in sem s 139/38 desko vozil tribala 11ko od 15 - 35 kts, hangtime podoben kot pri omenjenih vegasih - dober, hiter lift, slabši pull kot pri vegasu, dbest sistem (isto 80% depower kot pri vegasu, kajt loh tut parkiras na rob okna, beri tla ali voda, pa se ne bo odkotalil prot power zonu,ampak bo pocakal tm.) Bar isti kot pri prejšnjih modelih, torba slabša. Impact je hitrejši , okretneši, brez integral sistema, ima nižji lowend ter se nasploh bolj kontrolira....Trinajstka impact se vozi takrat kot npr dream 16 ali m5 14...... lprok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted August 4, 2006 Author Share Posted August 4, 2006 Hvala Rocks...!Predvidevam da ga uporabljaš. Kaj pa kakšna primerjava z ostalimi znamkami...kje se kaj nahaja F-one.Js sm vozu tribala in sm bil ful zadovoljen...res pa je da nimam z drugimi izkušenj. Posebi sm bil navdušen nad tem sistemom depowerja...nad barom...maš + in - in povlečeš kok ti pašeš pol pa še z depowerjem uravnavaš...Èe potegneš ful - in maš ful depower na baru, potem kajt nima moči in ga lahko z lahkoto parkiraš na obali- še js sm ga pa sm začetnik.Pri drugih nism zasledil tega + in - sistema. Kako pa imajo to rešeno drugi? BTW...kakšen se vam zdi takoon Nova2....Nism zasledil še nobene primerjave.To je Bow kite,ane? lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radin Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 živijo test o takoon novi dobiš na njihovi spletni starni ali greš na www.adriakite.com tam so nardili obširni test in opisali o kajtu kako deluje samo malo pobrskaš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocks Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 Lepa primerjava. Lomljenje je posledica pretankih curved wingtipsov. Glede depowera, sistema nisem še videl v živo, vprašanje - ali uporaba depower strapsa (torej če kajt zategneš - manj moči) izniči depower 5tega štrika? Verjetno da...to je pomoje to...za ceno mase in kontrole trpi forma al kako ze....glede na trditve posameznikov na intl. forumu se da stvar parcialno resit z stone-hard napumpanim LE...Sam jst ne stavm na to, se posebi, ce mi kajt popapa 2m velk swell....Depowerja petga strika pr tanovih fone-ih ni vec tko kot prej, ampak je DIREKT povezan z depowerjem (s krajšanjem frontlinov) - torej ce skrajsas strap in/ali popustis bar..S tem odpade dolocen del nosilne sile frontlinov na 5 strik in celotna stvar funkcionira podobno kot bridle na bow kajtih (iz dveh nosilnih koneksn pointov ratajo stirje)Se pa da tut 5th line krajsat in daljsat, vendar ne vec pod barom, ampak gor blizje kajtu...Jst sm parkiral kajt na plazo ob vetru cca.. od 18 do 31kts...noben reful mi ga ni podrl, ker me zdele verjetno nebi blo tuki, ce bi ga...Kajt samo malo skace na mestu, z vsakim refulom se mal zaziba in te tut mal potegne v svojo smer...to je pa vse... @Tyler: Fone kajte/dile/opremo najdes pri Jerneju Privsku na Kitesferi (trenutno Ulcinj CG) - kitesfera.comKar se tice depowerja, ga pa ima vsak flat kite vec, kar se je lepo vidl v momentih, ko sem edini vozil c shape na veter 15-35 in se svinjsko matral, medtem ko so razni shockwavi, haloji, switchbladi in tudi nove rajdal kot da jih vlece gliser...Bow se da super vozit na refule... lp rok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odvod Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 kaksne buce pa so to?Sami profiji!Uau! Vsi bi lahko bili testni riderji.Predlagite izdelovalcem kite opreme! S vidmo n vod!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATJAZ_KITE Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 Hvala Rocks...!Predvidevam da ga uporabljaš. Kaj pa kakšna primerjava z ostalimi znamkami...kje se kaj nahaja F-one.Js sm vozu tribala in sm bil ful zadovoljen...res pa je da nimam z drugimi izkušenj. Posebi sm bil navdušen nad tem sistemom depowerja...nad barom...maš + in - in povlečeš kok ti pašeš pol pa še z depowerjem uravnavaš...Če potegneš ful - in maš ful depower na baru, potem kajt nima moči in ga lahko z lahkoto parkiraš na obali- še js sm ga pa sm začetnik.Pri drugih nism zasledil tega + in - sistema. Kako pa imajo to rešeno drugi? BTW...kakšen se vam zdi takoon Nova2....Nism zasledil še nobene primerjave.To je Bow kite,ane?lpZnamke so vse tam nekje ni neke vrhunske in nekatere ful slabe vse se borijo za revolucijo....problem je samo to da nekatere prehitro,premalo stestirajo in takoj dajo ven potem pa nastanejo problemi...potem pa pri naslednjem to popravijo in drugje zaserjejo..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyler Posted August 6, 2006 Author Share Posted August 6, 2006 Kake oblike sta sploh f-one tribal in impact?To nista navadna c kajta? Katerega potem priporočate. Imam 82 kg...deska bo 133X36 mislim da. Nameravam kupit 2 kajta, tako da bi pokril wind range do 32v..po več se pa ne mislim vozit:). Gledam Northe, Naishe, F-one, SS Kaj pa Airush?Kakšne izkušnje? lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts