Jump to content

bow ali c kite

Guest kite-boy

Recommended Posts

mene zanima, kaj se dej bolje splaca, bow ali c kite?? zanima me tudi mala primerjava: kolk veklik mora bit bow, da bo mel enako moci kot npr c17-18m2?? sem slisal, da majo bowi vec muci,... ce ima kdo iskusnje s tem naj mi prosim pove.

kite..

moč ima en in drugi sam ko boš ti primoran vzeti manjšega jaz z bow 16-ko furam isto naprej.... če kupuješ novega se splača bow ker jih manj potrebuješ pa še c-jev drugo leto ne boš mogel več prodat ker jih noben ne bo hotel več kupit..tako je to je usoda...

ma ja :roll:

Najbolje da poskusiš oboje, če imaš možnost, in vidiš kaj ti najbolj ustreza.

Kar se tiče pa windrange-a, mislim da ima vsak proizvajalec kajtov na web pagu-u napisane windrange za posamezne kajte tako da lahko primerjaš.

ker jih noben ne bo hotel več kupit..tako je to je usoda...

Tako kot se v slovenji kupujejo avtomobili, kredit, leasing, sam da je boljs od sosedovega, cist isto sranje pri kajtih, kultura voznje pa, poglejte po cestah, isto pri kajtanju, pretiravanje po celi crti, tko je dragi moji!

Osebno mislim da bo pescica ljudi se kar zadovoljna ker bodo uspeli kupit kajte za 30% cene, ce to ni BINGO, Fantje nekaj naj nam bo jasno, Flat/bowi/SLE karkoli hocete so vam omogocili da se bolje peljete kljub napakam/"neznanju" v kajtanju, cista potuha. Tako kot raznorazni ABS, DRC, 4WD in kaj ve kaj se vse v avtomobilu, razvoj gre naprej in to je dobro enako v kajtanju. Kar ne pomeni da so C-ji za odpis, drzi?, eni bodo se naprej uzivali z C-ji zakaj ne. Sam da mi ne boste izjavili drugo leto da C-jasi niso vec kajtarji???!

@matjaz_kajt, ne si privoscit se enkrat isto storijo kot smo jo imeli z sonicom, lohk bi se kaj naucil iz pretekle debate!

@Gigi, hibridi???? mislis na FunAlex-sa, ne se ni cas ce mene vprasas ;-)

dr.lojz

FunAlex je pred našim časom.

Kot hibrid sem mislil mešanico Cja,Bowa, SLEja, torej po možnosti vse kar je dobrega v enem kajtu, kar naj bi pripravljale firme za 2007...

Zanima me kdaj bo prvi novi brunov "kajtič" od kake firme na trgu...

Dejstvo pa je da se bo fant čist OK fural s 2,3 leti starim Cjem, pa verjetno prišparal kak € za desko recimo.

@Gigi, hibridi???? mislis na FunAlex-sa, ne se ni cas ce mene vprasas ;-)

dr.lojz

Sam tako u izi vprasanje za znalce:

ko prodajate in nafookavate zacetnike, da se bodo z SLE/bow kajti

"HITREJE NAUCILI" (nekje sem slisal za faktor 3x!)

in

"BOLJSE ZNALI KAJTAT"

in

"DA SE BODO KLJUB NEZNANJU PELJALI"

kot pa ce bi se ucili z modernim 5th line C kajtom,

KAJ ZA HUDICA JIM RECETE DA SO RAZLOGI ZA ZGORAJ NASTETE PRODAJNE FINTE???

(Pa preden se najde prvi pametovalec ki mi bo razlagal o total depowerju pa varnosti (ki, mimogrede z zgornjimi tremi nafooki itak nima direktne povezave!!) naj mu razlozim da sem z SLE kajtom videl zacetnika ki se mu je zataknil nek strik okoli konca kajta, vse skupaj je slo v death spiralo, spustil je bar BREZ stopper balla pa ga je se vedno fuknilo na obalo - k sreci je dedec odprl quick release in vrgel kajt na drevesa!).

LP,

Damjan

Pa se to za konec: kajtam 4 leta, zacel sem z C kajtom ki NITI NAD GLAVO NI STAL (hinderburg efekt, ce se se kdo spomni), pa me ni nikoli nikamor fuknilo (tok tok tok) - tudi zaradi tega, ker mam respekt do sporta in ker me nihce ni nafookaval o 100% depoverjih in varnosti in kako bom tretji dan v vodi ze skakal 15m u visino samo zato, ker mam SLE/Bow kajt!!

P.s.: Pa nisem cisto nic proti Bow/SLE kajtom - verjamem celo, da ga bom ze jaz naslednjo sezono tudi enega vozil - le TRAPARIJ ne prodajat in LJUDEM razlagat BUC, pa bo vse ok.

Klapa, ma ke debate. Iz prve roke lahko povem, da sem letos nabavil BOW-a in je stvar zakon. Naslednji kajt bo BOW 7m, ker mi 12 pokrije 16 C-ja-definitivno in mnogokrat preverjeno.

Kot je že damjan napisal, če si šalabajzr se boš z BOW-om ravno tko hitro al pa počasi nauču kot s C kajtom.

Skratka, opažam, da je na spotih vse več BOW kajtov, kar pomeni, da stvar deluje, vsaj za nas rekreativce.

Klapa, BOW je po moje prihodnost, ker z dvemi kati pokriješ windrange, kot bi ga pokril s tremi C kajti.

Par vprasanj.

Iztnem: za kaksen veter bos uporabljal 7 ko bow, kolko kg imas in kaksno desko?

sam imam 67 kg in gledam 9 ke bow, mam pa ze 14 C.

Kako se pokrivata ta dva kajta, oz ce cez leto ali dve kupim se enega bowa, al je bolse imet 7 in 12-14, ali 9 in 13-15, zaenkrat pa vozim dilo 139x39, da pokrijem cim vec?

Hvala za odgovore

LP

wejla, ti, kg imava enake. Jaz vozim desko 129x38. Bow 12 mi pokrije windrange od cca. 12-max. 30 knots, kvečjemu manj kot 30, od tam naprej pa 7 dela že sigurno, zato meni 9 m padalo ne pride v poštev. Hm, mislim da moraš ti resnično kar o bow-u 9 razmišljat.

LP

Se strinjam z Damjanom, štejejo le kilometri, kajt pa (skor) ni važen!

M2C, ni kreganje, ampak samo moje mnenje, da ne bo ta debata šla spet v napačno smer:

Mogoče ti da SLE/BOW kajt občutek večje varnosti, glede na to da ima več depowerja in ga je teoretično lažje pobrat z vode bi lahko bili boljša izbira za začetnike, vendar tudi moderni 5štrik Cji imajo hud depower, 100% safety na 5ti štrik, lažje in hitro pobranje kajta iz vode (v določenih primerih hitrejše kot SLE/BOW kajti),...

Èe bodo (so) uspeli v prihajajočih hibridih (Damjan, verjetno SS LINKa? Se zmeniva za test, velja?) združiti dobre stvari iz obeh svetov - bo tak kajt sigurno pravi kajt za 95% (ali pa mogoče celo 99%) nas, rekreativnih riderjev.

Mogoče lahko poskeniram pa komu pošljem del zadnjega Kiteworld mag., kjer so testiral nove SLE/hibrid/C kajte, za morebitno lažjo odločitev...

Tiste 3 trditve se pa strinjam da so marketinški nafuki.

Glede 7m, jaz rabim (75kg +-), da držim višino, cca. 18kts avg. in 135cm desko.