Jump to content

Kite loop

miha

Recommended Posts

Da vam ne bo dolgčas.

Sem dobil na email eno lepo fotko pravega kite loopa, pa jo prilepim še tule.

Zdej pa kej pametnega povejte.

http://www.328media.com/random_moments/Dimitri_120606.jpg

"Don't think about getting hurt the first time...if you do, you've lost already." Dimitri Maramenides on the trials and tribulations of the kite loop.

• 7 months later...

Dejmo kaksno rect o kiteloopu. Naprimer kdaj ga zacet. Naj bo kajt na 11 ali 10h ko ga zacnemo, naj za trenutek pocaka na 12h in ga nato obrnemo (kajt)?

Nekateri ga zacnejo na 12h...

Dajmo se malo razpisat, da nebo vsak po svoje treniral in lomil rebra..

Lp Samo

skočiš 1-2m v višino, počakaš do vrha skoka in potem zategneš nazaj, da gre kajt naokoli. pristajaš down wind. ko ti to gre, pa začneš vedno prej zategovati, pa še kakšen backloop dodaš, pol unhooked... če začneš počasi in v malo vetra, je izi. je pa to bolj pussy loop, samo nekje je treba začeti, a ne.

za moje pojme res dober movi za učiti se takšne malce bol advanced trike je http://www.fatsand.com/ProgressionAdvanced/.

peter

skočiš 1-2m v višino, počakaš do vrha skoka in potem zategneš nazaj, da gre kajt naokoli. pristajaš down wind. ko ti to gre, pa začneš vedno prej zategovati, pa še kakšen backloop dodaš, pol unhooked... če začneš počasi in v malo vetra, je izi. je pa to bolj pussy loop, samo nekje je treba začeti, a ne.

za moje pojme res dober movi za učiti se takšne malce bol advanced trike je http://www.fatsand.com/ProgressionAdvanced/.

peter

:wink: se podpišem...

peter

:wink: se podpišem...

Jst bi dodal, da je lažje začet, če takoj dodaš backroll...

Gigi hvala. Me pa zanima, kako ste se ga zaceli uciti ostali hrabri listi nase gore??

Jaz naprimer sem si prvi dan polomil rebra..Saj pri 12tih vozlih ga naredim brez problema, tud z back rolom, samo stvar je v tem, da vsak ko ga naredi je potem glavni, je car in podobno. Svoje izkusnje-znanja pa potem ne deli z nobenim..smo pac Janezi.

Naj vsak napise, kje je jeba? Kako varno zacet ta trik? Cesa se izogibat?

Da prisparamo kaksno rebro.

Lp Samo

Evo moje: Kajt C 16m, definitivno prevelik..obrnem prvega, pol metra v zraku-ni problema...full izi. Obrnem drugega 1m v zraku, ni problema. Obrnem tretjega na full-korajzen..ze kar visoko v zraku..sem cviknil in zgleda drzal obe roki na baru, kajt se ni obrnil do kraja in treeesk.

Pocena rebra. Nekaj mesecev nisem pomislil na kaksen loop.

Mislim, da je dobnro zacet z eno roko na baru, al pa obe na eni strani, da ne mores vlect obeh strani bara.

Samo

no da pogrejem: dons sm zlendal par prvih .. bl chicken ... ampak postopek:

-pikas za jump,

-das kite 2oclock

-kantas ko nor

-potegnes power

-skocis, te spiga v luft

-zategnes loop

-vztrajas(obe roke na eni strani)

-lendas

-in se oddahnes

vetr: pomoje ene 12knts