urosk Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 Verjeli ali ne. Komaj smo dobili nove vegase, že sem na netu dobil slike novega northa 2007, ki je po moji oceni še najbolj podoben Flexifoilu Ion oz. Fone tribal. North 2007 - Pics in Spain - Young Blood Camp www.gokite.com.br Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 hitri so. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 kolkr vem so pohiteli zato..ker so doooooolgo zagovarjali c kajte...kao oni pa bowa ne bodo mel..no klele predčasen prihod letnika 07. bow vsekakor narekuje prihodnost v kajtanju...če ne drugega vsaj komerciala dela na tem. pa še kak + imajo... lift ima kar http://www.gokite.com.br/gokite_arquivos/bigfotos/17%20Podem%20acreditar%20%20%20%20%20,%20n%E3o%20%E9%20montagem!!!.jpghttp://www.gokite.com.br/gokite_arquivos/bigfotos/16%20Perfeito%20para%20saltos.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 @tedSe mi je zdelo da sem prejsnji teden nekje ob teh fotkahbral o javnem testu kjer je pihalo preko 40knot,zato me ne cudi tudi tale visina, kajt naj bi bil 7mica...Sem vam ze lansko leto obljubljal kompletni prehod na flatkajte in nikakor ne verjamete, ja North je zaspal, prav tako JNin se nekaj drugih ki so nato pohiteli! Dva zelo lepa spucana flata ima tudihttp://www.genetrix-kiteboarding.com/in se sploh ne pojavljajo zaradi slabega marketinga. Zdaj so na vrsti modrocarji da vrnejo servis, FS ga je ze, PL zamuja z objavami, v kolikor bo uspel tehnicno izpeljat kar je zastavil, trenutno je tisina. Sledi se Ozone in Nemski buggy firme, tud Flexi ni dalec. Trenutno si vsi razbijamo glavo kako"sledfoila" z depower-ati do standarda Pulsa/nekaterih flatov oziromaLEI naterati da bo spreminjal aerodinamicne karakteristike.Tole bo tema za drugo leto, sam spomnite me! za Vasdr.lojz :thumbup: :idea1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kite007 Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Za vse ki ste navalil na North-a s tem da so končno dal bow kite ven. Jst bi s to oceno mal počakal ker se na večini forumov (mal poglejte preden...) sploh debatira kam ga uvrstit. Debatirajo ljudje ki so ga vidl v živo/vozil, tle je pa zglrda nekaj "strokovnjakov" ki stvar oceni po sliki iz neta-vse čestitke. Šejp je že nekje podoben kot bow sam upetje štrikov je pa klasično-ni bridlov ampak peta linija!!, no t.i. vage s škripci!!! Hi from rookie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 @007: :D nisem noben strokovnjak in tud ocenjeval nisem, še manj pa se bi rad kregu tule..tko da...le povem da sem čaku od northa ta shape....zakaj....zaradi konkurence in pritiska trga. pač tko je in tko bo. tud mercedes ni začel z malimi avti, da bi tam imidž delu...ampak zato ker treba nekje notr dobit keš....pa sej z vsako stvarjo tko. no okol upetja pa...itak en drugega tožijo, ker kopirajo....tko da imajo vsi različne sisteme....škripce....itd, .... peto linijo ima pa tud novi instinct...in upeto 2x na srednjo tubo prečno...še en koncept. pač inovacije s katerimi na trgu užgejo...na testih pa ....ne vem. lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 Tisti k mate bowe, vedite da to ni bow kite. TO je Dejstvo. Z drugačnim shapom so uspeli malenkost zravnat c obliko, ni pa bow (po Brunovi definiciji). Sprednja štrika sta vpeta malo bolj notr in peti element pomaga obdržati bolj odprt profil. Padalo je 7m2, furali pa so ga z Barom 2006. To NE omogoča 100% depower kot bow.®al mi je zagovorniki Bow, ampak se kiti razvijajo tudi v druge oblike. Amerike pa vsekakor ne bodo odkrili. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzo Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 tale north je cist isto kot wild think 2 od JN-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 @urosk: Kdo pa ima 100% depower in kaj to sploh pomeni?Pa prva slika je žal mal s photoshopm obdelana :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 @urosk: Kdo pa ima 100% depower in kaj to sploh pomeni?Pa prva slika je žal mal s photoshopm obdelana :) to maš ti na sonicu goran...ko bar spustiš, nimaš več sile na kajtu in pada v okno oz. v vodo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 In pade v vodo in si pred obalo in ti kaj hoče gor it,kar je vredu,vendar bi ga pa jaz rad pospravil in šel ven.Sori ampak to da vlečeš eno krogelco dva metra stran od sebe zato da ga umiriš,zakaj pa je potem sploh saftey pa leash.Èe ti potegneš saftey ti bar ostane na leashu ampak kajt ti pa še vedno gre v okno in hoče it gor.Torej.Kje je tukaj kakšna varnost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kite007 Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 @ted, sploh ni debate o kakem prepiru-zanj morta bit dva-jst pa nism za...tut ni letel nate ampk na mudele ki stvar "obvladajo", njihova modrina pa ima že kar brado (dobesedno)Moja malenkost je le povzela debato iz tujih forumov!!! Hi from rookie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 In pade v vodo in si pred obalo in ti kaj hoče gor it,kar je vredu,vendar bi ga pa jaz rad pospravil in šel ven.Sori ampak to da vlečeš eno krogelco dva metra stran od sebe zato da ga umiriš,zakaj pa je potem sploh saftey pa leash.Èe ti potegneš saftey ti bar ostane na leashu ampak kajt ti pa še vedno gre v okno in hoče it gor.Torej.Kje je tukaj kakšna varnost. @ gormla: na sonicu maš dve možnosti za pripet kite leash....ena je na chicken loop, kar imaš narejeno sedaj, in ti gre zadeva potem v zrak ali okno...(nekateri to hočejo), in skrajni primer je da se potegneš do bunkice in jo potegneš.... druga varjanta pa je da pripneš kite leash na zanko ob bunkici in imaš tam navaden safety kjer padalo podre in ostane na enem štriku. in bo gotovo končal v vodi. (slabost: ko se rotiraš v zraku, bara ne moreš odvrtet, ker moti leash-zato je na chiknu) men osebno je kul varnost na sonicu v vsakem primeru...zate pa je ok, če prestaviš leash gor, ko prideš do znanja, ko so na vrsti rotacije..pa ga prestavi nazaj kjer je zdaj. @007: :) LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joco Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Gormla: probaj namontirat eno tanko vrvico na kroglico in jo ob deepower line-i spelji skozi bar do clamcleeta in tja gor pripni safety leash.Èe imaš kajt v oknu ti bo hotel štartat ampak se to ne bo zgodilo samo od sebe dokler ne potegneš bara.Šele ko si pripravljen potegni bar in ponovno štartaj.Zadnjič mi ni sam od sebe štartal pri sunkih do 40 vozlov je pa bil ,,nervozen,, v oknu ampak daleč od tega da bi štartal.Ko je bil premočen veter sem potegnil leash,ki je bil pripet na način kot sem ga opisal in počakal,da reful mine in spustil leash.ProbajlpP.S.: Prišle so nadgradnje,če te zanimajo!Aleš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 mudele ki stvar "obvladajo", njihova modrina pa ima že kar brado (dobesedno) Ja ata Lojz ima brado, seveda si jo je posteno prisluzil, tudi z modrimi izjavami na vseh koncih sveta, tko je, vzet mi jo ne morte,znanja pa tud ne ;-)dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 @ted Sedaj imam res na chicken loop-u ampak stvar ni ok, ker ko potegneš seftey ti kait ostane na leshu ampak kait vleče naprej.In ko so sem to naredil v Umagu bi šel kait kmalu v skale jaz pa tud.res pa je da ko primeš,če imaš čas, za bunkico(deluje kot peta linija) kait lahko v vodi pospraviš, samo ne vem kaj je hitreje potegniti saftey ali iskat bunkico. :? Torej v tem primeru sam sefti nima nobenega pomena. @joco To z vrvico je ok in bom tako tudi naredil. lp goran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 @goran: men je ok ta zadeva...sicer pa montiraj kot joco reku. ali pa daj kot sem ti omenu v prejšnjem topicu kar leash ob bunkico kjer zanka. aja deluje pa ne kot peta linija, amoak gre kajt v krog in v vodo ker je vezan na eno prvo linijo, in ne na srednjo (peto linijo) ki je nima. probaj zadevo..bo bolje. mene kot sem reku sicer obstoječa zadeva ne moti. mi je kul. LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts