Jump to content

Marocco

stajerc

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Maroko za vse ki......??????

Marocco oz. spot Essaouira je naravnost bomba. Še posebno v poletnih mesecih , ko zna nabijati tudi do 10Boufor-ov :twisted:

Piha noč in dan.

Tam kjer Lojz prav , da je flat ni res. Na levi strani zaliva nimaš kaj iskat ker te tam pa res zmelje. Èe hočeš

Popoldne se naredijo cca1-2m visoki breacker-ji

Je za probati in tudi življenje tam je ok!

Kite pozdrav

Jernej

Mal zajebal!

Še enkrat si preberite..........

Tam kjer Lojz prav , da je flat ni res. Na desni strani zaliva nimaš kaj iskat ker te tam pa res zmelje. Èe hočeš

Na levi strani pa se popoldne naredijo cca1-2m visoki breacker-ji

:D

kite pozdrav

Jernej

• 2 months later...

Lep pozdrav!

Sem le nasel cas za napisat par besed o kajtarski avanturi v Maroco.

V maroco (Essauira) sem bil 14 dni!Dol prisel 25 julija,prve 4 dni je zgalo

povprecno 38 kn,kar dol pomeni da je min 15 kn,max 45kn.Kasneje se je dalo vozit 3 dni z 12m2,potem pa spet 4 dni zgalo 35kn.

Glavni spot je kar v mestu,kjer je zaliv dolg priblizno 2,5 km in tam se vse dogaja.Najprej surfarji,ki jih je najvec,potem razne kite sole,surf sole,pa perlarjiin na koncu zaliva so kiterji.Veter je zelo zrefuliran za radi tega ker piha cez mesto.

Pogovarjal sem se veliko z kiterji in tudi v kajt solah sem povpraseval za kaksen drug spot,ki ima bolj konstanten veter.Najboljsi spot je Dakhla.Flet voda zelo konstanten veter,skoz piha priblizen 20 knot,v glavnem the best spot.Je pa en zelo velik problen da je ta spot odaljen od essauire 1200km,povr tega so še ceste neprimerne za kaksno hitro voznjo.Nasel sem sicer en avtobus,ki vozi dol enkrat na teden za 70eu na osebo.

Ce potegnem crto cez vseh 14 dni,nisem najbolj zadovoljen in mislim da so drugi spoti veliko bolj primerni kot pa essauira.

Ce se koga kar koli zanima naj napise in bom z veseljem odgovoril v nakrajsem mozenem casu :roll: [/img]

• 9 months later...