Jump to content

NAXOS!!!

boris

Recommended Posts

Zivjo!

Hmm, bila sem ze tam, bilo mi je super.. sam o kajtih takrat se niti razmisljala nisem.

Zdej je drugac;)

A kdo lahk men po domac pa na dolgo in siroko pove (da ne bom rabla razmisljat kaj je hotu povedat) kdaj (ce) terminsko bi Naxos prisel v postev in a bi tam lahko kaj iskala z 12ko ali 8ko?

No, ce se bo nasel kaksen prijazen vsevednez, se mu res lepo zahvaljujem ;)

Lp, Ursa

No, ce se bo nasel kaksen prijazen vsevednez, se mu res lepo zahvaljujem ;)

Lp, Ursa

Ej Ursa, definitivno, ce imas moznost, sploh pa ker omenjas da si ze bla tam ko nisi razmisljala o kajtanju, samo gasa. Ne vem kaj te moti glede kajtov, 8/12 sploh ni nepossrecena kombinacija, jaz bi se vprasal katero desko vzeti seboj. Reciva takole, rabis en wavesurf/skim ali light wind kite desko + tvojo normal kite dilo. Ko ppihne toliko da ti 12ka stoji gor /8-10knot/ si na vodi z W-surfom, ce ti pojaca zamenjas za kajtdilo, ob 20knot gres po 8mico, in to je to! Kajtanje je ko se peljemo po vodi!

dr.

Ja jaz imam info, da je julij in avgust najboljši veter.

Jaz sem gledalna na winguru za leto 2004 in 2005 je bilo za ta termin ,ki grem jaz (05.07-15.08) od 40 dni je bilo leta 2004 -32 dni vetra za vozit in leta 2005 pa je bilo 30 dni.

Našel sem tudi ,dva centra z kar dobro laguno.

http://www.naxos-windsurf.com/

http://www.flisvos-sportclub.com/en/index.php

:wink:

• 1 year later...

Malo me zanima glede naxosa...

Kateri spot je najboljši? če jih je sploh več

Kako najceneje do tja?

Veter? Pravite tudi do 40 knots. Torej ne bo dovolj samo Sonic 11 in 65kg, bo treba še kaj manjšega kupit?

kite šola

Edited by SPEED

Naxos!

Kr dobra izbira za poletje, bil tam lani za dobre tri tedne, konec avgusta, zacetek septembra.

Veter: Meltemi je ta veter, ki se ga hoce! Lani je od 22 dni ni pihal 5 dni, takrat je pihal nek JZ veter, ki je manj mocan. Od 17 dni meltemija, je 2x pihal za 14, ostalo sem vozil 9, nekajkrat sem si zelel se 7 ko, je pa dokaj refulast veter, vendar piha side onshore. JZ dela na plazi J od MV, za kajte 16+ in je onshore, za zacetnika bolj slabo, za ostale - za prezracit velke kajte, kej vec pa ne.

Spoti: Kajt spot je pri vasici Mikri Vigla, lepa pescena plaza, primerno tudi za zacetnike. Vendar zna biti gužva zaradi surferjev(razen zgodaj zjutraj), ki jih je julija in avgusta neomejeno, zadnji teden avgusta oz. septembra izginejo skoraj vsi in je super, nic guzve. Se pa tudi ob guzvi da, se zapeljes malo upwind in tam placa kokr ces. Sta pa se dve plazi dolgi 10 km+, vendar tam vec ljudi, ki niso najbolj navduseni nad kajterji. Juzno od Mikri Vigle plaza OK, vendar bolj refulast veter, Severno od Mikri Vigle, manj refulov, vec ljudi.

Za vec info, samo vpraste.

LP Grega

• 2 years later...