Jump to content

TEST SONIC KAJTA 8 in 11m

joco

Recommended Posts

Lp,ker je dosti zanimanja in ker nima smisla po telefonu razlagat o lastnostih kajta ste vsi,ki jih zanima in tudi POPOLNI ZAÈETNIKI vabljeni na test SONIC-a v NEDELJO in PONEDELJEK v laguno v MEDULIN,ki je idealen kraj za test ali učenje Kajtanja.Laguna je globoka do pasa in dovolj velika za vse tak da ni problema.Voda je že dovolj topla,da se tudi brez čevljev in rokavic.Na voljo sta tudi dve obleki št. 50 in 52.Èe še kdo ni nikoli probal Kajtat in bi rad to probal varno z VARNIM kajtom se mu bom posvetil do te mere,da vidi kaj sploh je kajt v zraku in pokazal osnove Kajtanja,ki jih bo s SONIC-om osvojil

vsaj dvakrat hitreje kot z čem drugim.

lp Aleš

041 365 940 ali PM

Lp,ker je dosti zanimanja in ker nima smisla po telefonu razlagat o lastnostih kajta ste vsi,ki jih zanima in tudi POPOLNI ZAÈETNIKI vabljeni na test SONIC-a v NEDELJO in PONEDELJEK v laguno v MEDULIN,ki je idealen kraj za test ali učenje Kajtanja.Laguna je globoka do pasa in dovolj velika za vse tak da ni problema.Voda je že dovolj topla,da se tudi brez čevljev in rokavic.Na voljo sta tudi dve obleki št. 50 in 52.Èe še kdo ni nikoli probal Kajtat in bi rad to probal varno z VARNIM kajtom se mu bom posvetil do te mere,da vidi kaj sploh je kajt v zraku in pokazal osnove Kajtanja,ki jih bo s SONIC-om osvojil

vsaj dvakrat hitreje kot z čem drugim.

lp Aleš

041 365 940 ali PM

Bo treba zaprosit še svetga Petra,

da bo v nedeljo kj vetra. :wink:

Za nedeljo sem kar skeptičen. Èe gledam aladina al pa wind guru, sta oba bolj švoh.

:?: :?: :?: :?: :roll:

gledu oba ja pa ne kaže ful neki...weterzentralle pa kr ok....bomo vidl ..neki že bo. vsaj en izletek spet na toplo...pa dobra vola. skeptičen pa nisem...neki že bo za furat.

Za nedeljo vzamemo s sabo bicikle in se furamo lepo od Medulina do Kamenjaka pri 20 stopinjah - pri tem nas bo hladil lep vetrcek jakosti do 10 vozlov :)

Tisti, ki pa ostanemo se v ponedeljek, bomo pa tudi kitali! :D

Damjan

P.s.: Za kajte sprobavat bo pa verjetno dovolj - tako da ne bit pussyji pa pridte u Medulin. Vljudno vabljeni tudi vsi zeliscarji - snega nimate vec! :)

Za nedeljo vzamemo s sabo bicikle in se furamo lepo od Medulina do Kamenjaka pri 20 stopinjah - pri tem nas bo hladil lep vetrcek jakosti do 10 vozlov :)

ampak jaz upam da bo tako 8) 8)

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn309.png

dežja ne bo :P

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn304.png

v ponedeljek pa bo :twisted: :twisted:

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn544.png

®ivjo,

včeraj nas je blo v Medulinu kar nekaj željnih testiranja sonica. Sonic zgleda res super, na žalost zaenkrat samo na tleh, kjer je služil za zaščito pred prešibkim vetrom :evil: (okrog 7 vozlov se je sukal). Upajmo, da bo drugi teden bolje. Drugače pa je tisti spot idealen, sploh za začetnike, ker je cela laguna globoka od 0,5-1 m, voda v njej že zdaj razmeroma topla ... čudno, da tega spota ni nihče že prej omenil ali odkril. In naokrog nobenih skal, na katere bi se lahko začetnik nasadil. Je za izkoristit, dokler se ne začne turistična sezona.

lp Domen

Ma ne

a ZELISCARJI so bli na vodi ostali pa ne, cudn cudn cudn,

bo ze nekaj na tem,

bomo vidl preko sezone kako in kaj!

Bravo fantje!

dr.

No fantje, bodmo pošteni. Na vodi je blo poskušanje kajtana, ker vožnji do 5 m :wink: nebi mogel reki kajtanje. Na žalost je blo tudi za Speeda malenkost premalo vetra. Vsaka čast observerju za trud in vztrajnost pri poizkusih. Je bil vsaj eden, ki se mu je dalo zmočit in smo tisti, ki smo prišli pogledat lahko videli vsaj nekaj. Pa povem čisto nepristransko, kot opazovalec, ker nimam ne enega ne drugega kajta.

lp Domen

Ja ql, ste mel lep miting. :D

Ampak ne vem ka ste delal dol, k je po notranjosti naše putke dobesedno divjal veter. :shock: Pihal v okolici Ljubljane pa do Brnika od 5 m/s pa do 11. :roll:

Zdej s kšnim dobrim 3,5 pa do ene 5 m2 foilom bi nekdo prou lepo furu, s skejtom pod nogam.

Drgač pa lepo tole zgleda na vodi.

za ucit je blo idealno.. dalo se je speljat in obracat ter lovit kajt..

s kajtom sem bil za malenkost pod low endom.. glede na to da sem bil prvic s kajtom v vodi sem totalno zmagal..

zakaj se nihce z sonicom ni matral v mojem stilu nevem..

ampak sam se uzival v idealnih zacetniskih pogojih.. in vozil sem se tudi po 10m!..

zdej pa nevem a je z sonicom nekaj narobe al z mano..

verjetno bi z sonicom 14 slo.. saj je speed 10 dosti vlekel..

@Observer, bilo nas je cca 12 in ti si izkoristil idealne pogoje za učenje vodnega starta. Bil si sam v vodi, zato sklepam, da si bil samo ti začetnik na tej stopnji (vseh kajtarjev nisem poznal). Dobre pogoje si lepo izkoristil. Èestitam za prve gliseee! :D

Evo, tudi Gusti otvoril svojo sezono in sicer na SONIC-u 11 .

Danes bil v vodi od 6.45 do 8.15. Burja 10 do 17 kts.

Po prezimovanju prvič na vodi in to na novem kajtu - kar nekaj nestrpnosti, beri nezaupanja samega vase!

Priprava - pumpanje kajta: Brrrrrrrrrrrr čez slingshotov OPS (one pump sistem) ga ni! In pika. Ampak ni panike, le to, če si navajen OPS te potem tudi taka malenkost moti.

Priprava bara: 4 vrvice dobro navoskane omagočajo zelo hitro razmotavanje in pripravo za pripenjanje.

Glede na to, da sem se prej pozanimal pri Tedu in Dildotu kako nastaviti depower na obali je šlo dvigovanje in kasneje vožnja brez težav.

Vožnja: osebno sem pričakoval več privajanja na kajt glede na to, da sem navajen C kajtov. V bistvu z vožnjo nisem imel nobenih problemov.

V današnjih pogojih nisem imel nikoli premalo vetra in to me je presenetilo: brez težav sem vozil vzporedno s kolegom podobnih kg na C-14-ki.

Pumpanje oz. pridobivanje hitrosti glede na frekvenco valovanja kajta je v primerjavi z mojimi Cji precej bolješe. Brez težav sem v vseh pogojih orcal.

Skoki: Pri Cjih imam zaenkrat še kar nekaj težav pri landingu. Tu sem dobil boljši filing,... ampak premalo je bilo uro pa pol.

Skratka z delovanjem kajta sem zelo zadovoljen.

Nisem pa zaenkrat zadovoljen z barom oz. nisem odkril nič novega, kar so že drugi pred menoj zato si stoperja nisem nastavil.

Posledica nefunkcionalnega stoperja je:

* vožnja in power-depower je na rokah; sicer ni to nevzdržno ampak v primerjavi s Cji so roke bolj obremenjene in to sem danes občutil

* odmotavanje bara po vrtenjih v zraku je bolj komlicirano s podajanjem iz roke v roko v primerjavi z Cji, ko ga enostavno z enim prstom potisneš v vrtenje-odmotavanje.

* 2x mi je bar zbežal iz rok (rokavice), ampak preden je kajt v oknu prišel do vode sem ga pritegnil k sebi in enostavno nadaljeval vožnjo

Probleme s stoperjem naj bi rešil GK z zamenjavo ali dodatkom k stoperju. Sicer pa tako: tudi če GK ne reši tega, bom to rekonstrukcijo izvedel sam brez stroškov in brez velikih naprezanj, ker si kajt enostavno to zasluži. Malo bom poškilil k OR in CABRINHI pa bo. Te rešljive pomanjkljivosti na baru so zanemarljive v primerjavi z delovanjem in varnostjo, ki jo ponuja ta kajt.

V zaključku testa SONICa 11 v aprilskem KITE MAGAZINU so zapisali kaj je dober nakup: kajt SONIC in CABRINHA bar.

OCEAN RODEO bar sem si že ogledal, CABRINHIN pa naslednje dni, ali pa ne, če bo GK dovolj hitro reagiral na pomanjkljivost.

lepo lepo...in vztrajno gusti, do teme. lepo da preizkusil low end...pa da zadeva špila. okol stoperja, hmm mene ne moti, ker je bar zlooo lahek,in roke ne trpijo, razn če si navajen vozit od prej na c-jih z barom max od sebe in tko počivat roke :) . hkrati pa ni problemov s feedbackom o kajtu. isto vem kje je kajt, le da sile male. bar pa tudi odvrtiš...je pa stoper še vedno u igri in ga nastaviš. o baru pa..preprost in dober za rokovat. moje mnenje.

no za high end pa...preizkušen v 30+ vozlih in občutek varnosti veliko večji kot prej na osmici.