Jump to content

priporočila za začetek

kralj

Recommended Posts

Js sm se odloču da bom poskusu kitat pa me zanima kakšen kite in vso ostalo potrebno opremo bi potreboval za mojo težo (52 kg) in višino (170 cm)? Zanima me tudi kako se izračuna (glede na telesno težo in višino) kakšen kite bi potreboval. Prosil bi če mi lahko poveste tudi točne modele kitov ki mi jih priporočate in ceno.

Za vse odgovore in prporočila se vam že vnaprej lepo zahvaljujem!

To ni šport, ko imaš dve uri časa in ga malo probaš, ker (a) je prenevaren za začeti kar tako, (b) je predrag.

Zato ti predlagam, da greš v šolo in tam probaš če ti stvar leži. Predno greš v tečaj/šolo ti vseeno priporočam nakup kajta do 2 m2, da vidiš kako stvar funkcionira in dobiš občutek. Tako tudi v šolo ne bodš šel v začetni tečaj, kjer te bodo učili na 2 m2, ker boš to že obvladal, ampak boš šel v nadaljevalni tečaj in tako takoj na "pravi" kajt. S tem boš tudi prišparal 200€, ker ti ne bo treba na dva tečaja.

Èe pa nočeš v šolo pa kupi najprej 2 m2 za učenje in kasneje kajt okoli 8 m2 (važne so samo kg in ne višina). Firma in model kajta ni važen. Vsi so dobri za začetek; boljši so t.i. intermediate (začetniški) kajti. Boš pa potreboval nekoga, da ti pokaže kako in kaj.

PS: ko boš probal kajtat ti ni več rešitve

To ni šport, ko imaš dve uri časa in ga malo probaš, ker (a) je prenevaren za začeti kar tako, (b) je predrag.

Zato ti predlagam, da greš v šolo in tam probaš če ti stvar leži. Predno greš v tečaj/šolo ti vseeno priporočam nakup kajta do 2 m2, da vidiš kako stvar funkcionira in dobiš občutek. Tako tudi v šolo ne bodš šel v začetni tečaj, kjer te bodo učili na 2 m2, ker boš to že obvladal, ampak boš šel v nadaljevalni tečaj in tako takoj na "pravi" kajt. S tem boš tudi prišparal 200€, ker ti ne bo treba na dva tečaja.

Èe pa nočeš v šolo pa kupi najprej 2 m2 za učenje in kasneje kajt okoli 8 m2 (važne so samo kg in ne višina). Firma in model kajta ni važen. Vsi so dobri za začetek; boljši so t.i. intermediate (začetniški) kajti. Boš pa potreboval nekoga, da ti pokaže kako in kaj.

PS: ko boš probal kajtat ti ni več rešitve

točno tkole..se podpišem pod miha. pač postane lifestyle...pa marsikaj se mora poklapat. pač potrebuješ več kot pa pri nogometu....tud vremena več...

sem tudi sam začertnik tega zanimivega športa in ti lahko povem da jaz se nisem odločil za šolo pač sem imel srečo da si je kolega uzel čas in mi razložu v podrobno kako deluje stvar z kajtom enkrat to po končani teoriji pa ga dvignili kajt v zrak in se je začelo igranje hehehe noro dobro boljše kot wakeboarding....začetek ti je najbolj težek...pol pa gre samo je stvar da moraš čakat ta veter da pride in laufaš furat....šole nisem probal...ker sem opazil da se da tudi če imaš nekoga ob sebi ki to stvar obvlada da ti razloži in da je stabo.....je pa noroi dobro...na koncu to postane del tebe teško se je odreč tako nori in dobri zabavi....nauči se in uživaj v tem ti ne bo žal

hvala za vse odgovore. bom šu pogledat na letališče u Lesce kjer sm vidu d to redno furajo. zanima če kdo če majo tm na Lescah tud šolo za kajtanje?

Uradno sole v Lescah ni smo samo gostje na letaliscu /bog ve kolk casa se/, potekajo internne vaje kajtanja v okviru drustva Sportpoint.com ali druga moznost, da se oglasis direktno Andreju na sportpoint.si

dr.