Jump to content

North 14

valekite

Recommended Posts

Èeprav imam veliko manj znanja in izkušenj od Damjana bom vseeno skušal napisati par stvari od rhinota (16 in 10) 2006.

Trenutno imam z njima okrog 20 dni na vodi.

Bar se mi kljub vsem kritikam na kiteforumu zdi odličen, boljšega safetya zaenkrat še nisem uporabljal. Na vodi se ga dokaj hitro in preprosto spet sestavi.

5 linije posebej ne moreš nastavljati kot pri slingu, ker se avtomatsko zateguje ko nastavljaš power kajtu. Mislim, da je pri slingu individualna nastavitev 5 linije, kar se mi ne zdi prevec brihtna pogruntavščina.

Ko piha enkrat preveč za tisto velikost kajta, ki jo voziš, greš ven z vode zamenjat kajt, ne pa da do konca zateguješ peto linijo, ker če pol še mal pojača, niti peta linija ne pomaga več, sam še safety.

Damjan popravi me, če se motim.

Pri kajtu takoj opaziš cambattens, ki močno izboljšajo stabilnost kajta in preprečujejo "stall". S temi letvicami že skoraj težko kajt pade z neba sam od sebe, saj ima vedno enako obliko ne glede na veter.

Z letvicami ni nobenih problemov, 20 dni na vodi in 2x na avionu so preživele brez zloma.

Ker sem prej vozil freestyle kite, se mi zdijo hang time in skoki pri tem kajtu odlični, čeprav je ocena zelo subjektivna.

Range se mi zdi dober, zaenkrat mi quiver 16 in 10 služi dobro, saj brez težav zamenjam kajta.

Občutek na baru je odličen, vedno veš kje je kajt, na baru pa tudi ni prevelike sile.

5 linija nima možnosti odklopa, sam še nisem imel problema s tem, saj se je kajt do zdej vedno obrnu okrog in s tem se linija ne zaplete ampak samo zadnji štriki gredo čez sprednje. Lahko se normalno voziš do obale in tam popraviš zadevo.

Pri northu mislim, da je skoraj nemogoče zamenjat zadnje in sprednje linije, saj ima enkrat vozle in enkrat zanke.

Kar me moti je to, da nima nobenega one pumpa ali kaj podobnega in deflate ventilčka. Moraš malo dlje čakat, da se kajt sprazne.

LP