Jump to content

SLE BOW FLAT kajti + test day!

Gigi

Recommended Posts

Oj,

ne bi rad pogreval juhice, zato prosim samo konstruktivne razgovore tukaj!

Stestiral sem moj 7m SLE kajt danes prvič. Sem ful pozitivno presenečen, predvsem zato ker sem se prav lepo fural z njim v 8kts vetra!

Vem da voda in sneg ni isto, pa če je moj kajt vsaj pol tako dober kot drugi SLE BOW FLAT kajti, verjamem v njihov low end.

Za vse ki bi radi izvedeli kaj več o test day-u - CLICK!

http://www.kite-stuff.org/images/kites/LightFly/7m/LightFly_7m_017.jpg

V low endu smo ga zdaj testirali, zdej pa u mal bolj konkreten veter! :wink:

Bravo Gorazd!

ZMAGA!

Res lepoo cestitke!

Glede low enda me niti ne preseneca ta kajt ima projekcije tam nekje med 5-5.5m2, ce je zadosti hitr mu to ne bo problem. Ce ti slucajno tudi pri 12knot se ne bo sel sam v veter pol mas problem z koti AoA pa te zadeve.

Na vodi se bo zabava zacela tam nekje pro 16+knot na gor pa ????

dr.

Kajt ima projekcije cca. 5.1m2, v 12 ni vrag da na snegu ne bi šel v veter. :D

Moj izdelan kajt je SLE (supported leading edge), kjer se uporablja simpl bridle za podporo glavni tubi, TE (zadnji rob) kot celota pa v bistvu ni prov nič konkaven kot BOW kajti (oz. je malenkost med stranskimi tubami).

ja itaq se strinjam glede primerjave sneg/voda da ne bo pomote, presenetilo me je to da sem se lepo pelal v res slabem vetru. res sem fural kajt gor dol skoz samo ni bilo utrujajoče, bar lahek, v bistvu tud nisi smel preveč vlečt k sebi ker je to ubijalo kajt, tako kot pri Cjih v spodnjem mejnem vetru.

@ted mah preveč/predolgo me je rajcalo da nebi naredu pa sem pohitel :D ob pomoči (Miha B. še enkrat hvala za LE bladder!) nekaterih.