janez Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 kje se da pogledat napoved in vremenske podatke za bloke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 jz gledam aladin SI-DADA.... cerkniško jezero glej vzhodno od jezera...pa dobiš podatke v m/s http://www.arso.gov.si/podro~cja/vreme_in_podnebje/napovedi_in_podatki/dada/AD00_vf10H_CER_006.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janez Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 hvala ted ja tud sam sem že to gledal ampak imam občutek da so bloke bol SV od jezera in jih ni več na sliki ? al so bloke ta planota V ki je na sliki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 hvala ted ja tud sam sem že to gledal ampak imam občutek da so bloke bol SV od jezera in jih ni več na sliki ? al so bloke ta planota V ki je na sliki tud sam težko rečem katere so, ampak po izkušnjah gledam vzhodno...pa je itak povsod zlo ista moč vetra. tko da glej recimo kot sm reku..pa če ok ...gasa..ker bloke potem veter imajo. preverjeno mi dela zadeva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dean Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 mialim, da so bloke na JV strani, kjer je 4m/s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Evo da ne bo prevecnega ugibanja!Takole +-250m se pozicionirajo Bloke!dr.lojzhttp://www.seajump.com/tmp_data/Bloke_snowkite-1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Dr. ti si car.Drgač pa je tm na blokah en gospodič, ki poroča vse o snegu, vremenu, no glih točnih podatkov o vetru včasih ne poda. Pogleda pa se lahk na www.bloke.si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 mialim, da so bloke na JV strani, kjer je 4m/s haloo? u atlas poglej hehe. sej dotore napisu..pa narisu, ... sicer pa bo še večja gužva zdaj gor pomojem. par let nazaj (2,3), kar je blo 5+ kajtarjev je bla že gneča...smo mel vsak zase polje...da se ne pledemo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITESFERA Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 dr. L. ima že že dobro idejo ,Potrebno je še en zelo pomemben dejavnik upoštevati:Nadmorsko višino in vetrove na njih! :D Bloke so na cca880m nad morjem , zato je potrebno gledati vetrovno napoved na višini 950hpa.Vedno poglejte še napoved za letalstvo!Lahko se približno orientirate na vrhove Javorniki(1000m), ki so spodaj levo pod cer.jez. lpKitesfera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janez Posted January 26, 2006 Author Share Posted January 26, 2006 no vsak malo po svoje, ni hudič da ne bomo skupaj še bližje realnosti na blokah hvala sodelujočim in čim več uporabe le teh podatkov vsem pa da bo zmer kazalo kaj vetra drgač pa se mi zdi da je placa kr nekaj in tudi v nedeljo (20+)se je lahko vsak nakajtal brez da bi ga kdo oviral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 drgač pa se mi zdi da je placa kr nekaj in tudi v nedeljo (20+)se je lahko vsak nakajtal brez da bi ga kdo oviral hmm debata zaklučena, sam še tole pripomnem....ni ravn tko, ker kar nekaj ljudi, ki jih kajt upravla in ne oni njih. in če bi rad skok ko se ti zljubi, ga ne upaš...,ker ne veš kaj un za, pa pred tabo, hoče..oz. tud sam ne ve. čeprav nimam nč proti začetnikom, sam bolš bi blo da so ravn mal stran od "glavnega" spota. ampak ok ni panike.... :D se bomo že zmenil.... ..sej neb tega klele nabiju, sam mel parkrat težave po drugi neizkušenosti... ko bord pa kajt skupaj tvori preveč dela naenkrat :? lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Magico Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 dr. L. ima že že dobro idejo ,Potrebno je še en zelo pomemben dejavnik upoštevati:Nadmorsko višino in vetrove na njih! :D Bloke so na cca880m nad morjem , zato je potrebno gledati vetrovno napoved na višini 950hpa.Vedno poglejte še napoved za letalstvo!Lahko se približno orientirate na vrhove Javorniki(1000m), ki so spodaj levo pod cer.jez. lpKitesfera Jst pa mislim, da je ta napoved za veter 10m nad tlemi, pri čemer je konfiguracija terena upoštevana, tako, da je ta napoved kar prava. Kar se tiče pa napovedi pri 950hPa pa je ta napoved lahko na zelo različnih všinah, pač odvisno od vremena. LP Matej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITESFERA Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 že,že 10m nad tlemi. Poglejmo malo globje. To so izobarne ploskve standarne atmosfere(Holton, 1992).Višine so preračunane na pritisk pri tleh 1000hPa, le te malo odstopajo od spremembe vremena :wink: Pritisk.............višina(m) 1000...............0900...............880850..............1350700..............2900... Malo za filing :D Kite pozdravKitesfera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejc Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 živjo fantje. jaz sm tisti zgoraj omenjeni gospodič ki je z Blok in se ukvarja z kajtanjem. Na žalost sem doma samo med vikendom in vam lahko o vetru poročam samo takrat.Tedu bi še odpisal da sem hkrati naštel 20 kajtov v zraku in da to za kakšnega povprečnega kajtarja ni predstavljalo nikakršnega problema.torej ce me rabite zaradi razmer pri nas mi lahko poslete e-mail in posredoval vam bom svojo cifro. + ce gre kdo kakšen petek na Bloke in mi je pripravljen zapeljati domov naj se mi javi.(koristno za tiste ki greste prvič in rabite vodiča)LP Dejan :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts