Jump to content

Snowkiting-začetki

freerajder

Recommended Posts

Verjetno bom postavil par klasičnih vprašanj, saj kot začetnik nimam pojma o kajtanju. Gre pa za to, da se odpravljam v naslednjem letu preko Grenlandije in bi kot dodatno pomoč rad uporabil kajt.

O zadevi nimam kaj veliko znanja, ampak sklepam, da če sem se zelo hitro naučil windsurfinga, sem kar dober smučar ter da imam več kot leto dni časa, ni vrag, da se tudi tega športa ne naučim.

Vprašanja:

1. Kakšen kajt naj vzamem za začetek? Sem 185cm visok, 85kg, precej močan, na smučeh precej suveren. Ne vem kako hitro poteka učenje, samo vem, da sem kupil 130l desko za ws, pa mi je bilo po 10 srfaških dneh dolgčas na njej. Zato se ne bi rad tudi tukaj nategnil.

2. Glede na to, da me na Grenlandiji čaka precej močan veter, me zanima, v kakšnem vetru se še da udobno kajtati, če si lahko kdo predstavlja, da ima nase priklenjene 100kg sani? V kakšnem vetru poteka običajno snowkitanje?

3. Kje v Sloveniji se da furat snowkite? Je kje v bližini Slovenj Gradca kakšen dober plac?

4. Kakšne komande se uporabljajo za snowkite, slišal sem o nekih barih, nekdo mi je omenil, da so za potovanja boljše komande v stilu jadralnih padalcev? Nimam pojma!

5. Cene! Ali rabim več kajtov, kakor pri ws jader? Hitro sem parkiral v garažo tri jadra in dve deski, je tudi pri kajtanju takšna jeba?

Še enkrat, kajta ne mislim uporabljati na morju ampak izključno na kopnem.

Hvala za odgovore, nisem vedel, kam naj se obrnem, se mi zdi, da je kajterjev precej malo. Hvalabogu so mi ws pubeci svetovali tole stran! Še enkrat hvala za odgovore! Peter

Peter,

Glede na to Staneta Klemenca ni /je v Ameriki/ Bogdan Klladnik je lahko

drugi rezervni naslov, oba sta se pri meni ucila in navajala na kajte, poznam problematiko v dno duse se mi prosim oglasi na PM. Zadeva sploh in oh ni tako enostavna!

Stane je picil Antarktiko, nato pa oba z Bogdanom se Grenlandijo, za vse ki ne veste o ceemuje debata!

Welcom to the club

dr.

Za prvi look se lahko obrneš na Samota (051210067) ali ga kontaktiraj na tem forumu (nick samo) je iz SG in v Libeličah se fura v vašem koncu.

Glede na to da boš fural po kopnem ti bodo najverjetneje prišli prav foili, kot sem zasledil do sedaj so v igri Flysurfer (čez Avstralijo) in Flexifoil (Antarktika ali Arktika pišuka nisem siguren) modeli kajtov.

Za ostale in-depth info pa bo Lojz pravi naslov.

freerayder odlična zamisel ......vso srečo pri učenju kajtanja in upam da ga boš lahko čim več uporabljal da ne bodo roke in noge toliko trpele

z dr. dajta še nam ostalim kaj informacij ne so po pm pogovarjat saj mislim da je tema zelo zanimiva sploh za te zimske dni ko ni voda za vsakogar

Za prvi look se lahko obrneš na Samota (051210067) ali ga kontaktiraj na tem forumu (nick samo) je iz SG in v Libeličah se fura v vašem koncu.

Glede na to da boš fural po kopnem ti bodo najverjetneje prišli prav foili, kot sem zasledil do sedaj so v igri Flysurfer (čez Avstralijo) in Flexifoil (Antarktika ali Arktika pišuka nisem siguren) modeli kajtov.

Za ostale in-depth info pa bo Lojz pravi naslov.

Antarktika bo prava... vec info http://www.invescoperpetual-challenge.co.uk/default.asp?section=15

lp, Miran