Jump to content

Kolko siroko dilo?

urosk

Recommended Posts

Kakšna naj bi bila deska z večjo plovnostjo, je po mojem odvisno tudi od tega kakšen rajder si (boš) oz. kakšna vožnja ti bolj leži: valovi, flat, slalom, hitrost, freestyle, velikost kajtov, ki jih imaš...

Èe bi sebi kupoval desko z večjo plovnostjo, bi se verjetno odločil za krajšo in širšo. Za to bi se odločil zato, ker si mislim, da je taka izvedba primernejša za izvajanje trikov in lažje vodljiva ob postavitvi deske na petni ali prstni rob (slalom). Taka deska pri vožnji naravnost nekoliko bolj šprica po telesu kot daljša.

Pomembna je tudi prečna oblika robu, vzdolžna krivina,... ampak to bolje poznajo tisti, ki so že delali sami deske in testirali: dr.Lojz, Valiča,...

Vale je letos menjal desko in je zelo zadovoljen. Mislim, da iz podobnih razlogov kot ti - masa rajderja.

Kar se mene tice je predolga. Vzami krajso. Pod 130. 129, 128 - mogoce celo 126.

Imel sem tudi ze 93, 94 kg pa sem vecinoma vozil 122 dilo.

Damjan

P.s.: preden kupis, poglej malo se Naishove dile Sol (130) ali Thorn (129) - sploh ce lahko kje probas!!. Mogoce malo drazje, samo pa zmagas!

Hojla svetovalci!

Urosk ce prav razumem se ni speljal

pa se bo in ima pomisleke glede deske!

Zakaj za hudica se spoh sprasujete kaksno desko!

@Urosk

najprej na vodo 140-150 vseeno kolk siroko

pol se pa oglasi ko bos in!

da nisem kaj sprgledal???

@club 140

tisti ki jih iscete se mi oglasite, s se kaj najde!

hvala bohu da ste spregledali :)

@club drzati visino

Trenirajte in se ne sprasujte po deskah

Obvezen ogled za vse ki radi debatirate o smernikih/deskah/shapeih

dr.Lojz za vas:

http://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22

dr.

ce se ne motim uros ze kar vozi...

vedno se vrtite okoli ene osi in se tudi za las ne premaknete iz tirnice...

@uros, zakaj si nebi opremo skompletiral (mislim da se ne motim), in bi si vzel kar desko 125 x 40...AH Pro Board...

drugo leto, od januarja naprej pa se nekaj novega...za vse...

lp, miran

Hojla svetovalci!

Urosk ce prav razumem se ni speljal

pa se bo in ima pomisleke glede deske!

Zakaj za hudica se spoh sprasujete kaksno desko!

@Urosk

najprej na vodo 140-150 vseeno kolk siroko

pol se pa oglasi ko bos in!

da nisem kaj sprgledal???

@club 140

tisti ki jih iscete se mi oglasite, s se kaj najde!

hvala bohu da ste spregledali :)

@club drzati visino

Trenirajte in se ne sprasujte po deskah

Obvezen ogled za vse ki radi debatirate o smernikih/deskah/shapeih

dr.Lojz za vas:

http://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22

dr.

to je to :lol: :lol: :wink:

Ja pr kilah smo. Zdej sem mel 128x36,5 pa je na croce ko je bil rafulast veter kar potonila. Sem tudi razmisljal o 125x40 pa se mi zdi prekratka saj sem 187 cm visok. no kakor koli moral bi poskusiti vse vendar cez zimo ne bo haska tako da bom moral desko kupiti samo s pomocjo teorije in zdrave pameti, jo bom pa drugo leto zamenjal. probal bom 135x41.

hvala vsem Uros

Razmišljam o novi deski v nasl. sezoni za manjši veter, in sicer o Northovih 2006 modelih:

Jaime Pro XL (Length: 132cm, Width: 43cm, Weight: 2.2kg) ali

Dragon Large (Length: 134cm, Width: 43cm, Weight: 2.4kg).

Bolj se nagibam k Jaime Pro.

Po Northovih podatkih obe deski omogočata hitro plovnost, lahko vodljivost in enostavno vožnjo v veter. Ob manjši teži (dobrih 70 kg) in 16m2 Crossbowu pričakujem, da se bo vožnja začela pri vetru pod 10 vozlov, veselje pa naj bi trajalo tudi še nad 15 vozlov. Krajša in širša deska se mi zdi boljša in sodobnejša alternativa za manjši veter kot daljša in ožja deska.

Kaj menite ostali?

dokler zgleda DADA kot ALADIN nobena dila ne pride v poštev :roll:

lp x

:D

urosk: Tud mal večja bo v refulih (onih, brez vetra) na Croceju potonila... boš pa imel dobro all round dilo

rogina: teoretično, ker naj bi imel CB 16m dober low end, bi se mogoče... Vendar jaz nebi prečakoval preveč. V 10kts mogoče še (jaz na dili 155x43 še nekak držim višino s 16m kajtom, v 8kts pa mogoče še kak downwind...)... Je pa za probat...

Kaj pa recimo skim board oz. kaj podobnega?

Iskusnje starih Kozlov kazejo naslednje!

Odgovor tudi na tale topic:

http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?p=7837#7837

Kot ste si lahko ogledali v

ce si niste ste si sami krivi!

Si morate enkrat priznati da v bistvu dela vse kar je sposobno drseti po vodi!

Absolutni zmagovalec low winda je Seajump FART 150, mislim, da se ga da videti nekje v Sportpoint-ovem filmu iz Umaga //Bingl beach// Extremna konkava, brez smernikov, prime na priblizno 8knot //Speed13//Glede na to da je deska se v fazi razvoja ji low end dolacajo trenutno uporabljeni kajti, zgornji limit vetra je trenutno pri 16knot/SP13// oziroma 20knot z LEI 10-. To sicer kaze na extremni razpon uporabe deske, kar bi lahko pomenilo One board quiver!

Nazaj na spodnjo mejo.

Druga deska je SJ DarkStar140, pri knap 10knot ze gre //SP13// zgornja meja 20+ z odgovarjajocim kajtom!

Tretja SJ Skimi135, starta takoj za DS-som in drzi suvereno krepkih 20+, strapless tam do 16knot.

Cetrta Seajump Flowpow125, start pri 12-14knot zgoraj kolikor te je v hlacah!

Torej se enkrat:

FART 8-20knot

---------------------------------

SJ Darkstar140 10-20+

SJ Skimi135 10+

SJ Flowpow 125 12+==> :wink:

To so dejstva, vse ostalo je stvar okusa in crednega nagona!

Za Vas

dr.lojz

Povej še širine da bo fant lahko konkretno primerjal... pa seveda težo riderja... :)

Iskusnje starih Kozlov kazejo naslednje!

Odgovor tudi na tale topic:

http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?p=7837#7837

Kot ste si lahko ogledali v

ce si niste ste si sami krivi!

Si morate enkrat priznati da v bistvu dela vse kar je sposobno drseti po vodi!

Absolutni zmagovalec low winda je Seajump FART 150, mislim, da se ga da videti nekje v Sportpoint-ovem filmu iz Umaga //Bingl beach// Extremna konkava, brez smernikov, prime na priblizno 8knot //Speed13//Glede na to da je deska se v fazi razvoja ji low end dolacajo trenutno uporabljeni kajti, zgornji limit vetra je trenutno pri 16knot/SP13// oziroma 20knot z LEI 10-. To sicer kaze na extremni razpon uporabe deske, kar bi lahko pomenilo One board quiver!

Nazaj na spodnjo mejo.

Druga deska je SJ DarkStar140, pri knap 10knot ze gre //SP13// zgornja meja 20+ z odgovarjajocim kajtom!

Tretja SJ Skimi135, starta takoj za DS-som in drzi suvereno krepkih 20+, strapless tam do 16knot.

Cetrta Seajump Flowpow125, start pri 12-14knot zgoraj kolikor te je v hlacah!

Torej se enkrat:

FART 8-20knot

---------------------------------

SJ Darkstar140 10-20+

SJ Skimi135 10+

SJ Flowpow 125 12+==> :wink:

To so dejstva, vse ostalo je stvar okusa in crednega nagona!

Za Vas

dr.lojz