urosk Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Zanima me ce mi kdo lahko svetuje kako dimenzijo dile naj vzamem zdaj imam 129x36.5 cm pa se mi zdi za 90kg premalo. Razmisljal sem o 134x41cm pa se bojim da bo prevec siroka in da bom tezje drzal visino. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Se mi zdi da bo cist cool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Prjatu, pomojem ni panike. Kej si razmišlju kakega Fanatica, al maš kaku drugu varjantu? se čujemo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 10, 2005 Author Share Posted November 10, 2005 Solbacher od fanatica 134x41cm, se bojim da bi lahko bila presiroka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Ti, kej majo kej ožjega še na paleti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 10, 2005 Author Share Posted November 10, 2005 Ja, 38cm. Zakaj sprasujes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Zato, da bi ti znal svetovat. Najbujši bi blo, če bi kje provu. Uglavnem sm provu yojriderja 40 cm in nisem mel občutka, da ne bi šel u veter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Kakšna naj bi bila deska z večjo plovnostjo, je po mojem odvisno tudi od tega kakšen rajder si (boš) oz. kakšna vožnja ti bolj leži: valovi, flat, slalom, hitrost, freestyle, velikost kajtov, ki jih imaš... Èe bi sebi kupoval desko z večjo plovnostjo, bi se verjetno odločil za krajšo in širšo. Za to bi se odločil zato, ker si mislim, da je taka izvedba primernejša za izvajanje trikov in lažje vodljiva ob postavitvi deske na petni ali prstni rob (slalom). Taka deska pri vožnji naravnost nekoliko bolj šprica po telesu kot daljša.Pomembna je tudi prečna oblika robu, vzdolžna krivina,... ampak to bolje poznajo tisti, ki so že delali sami deske in testirali: dr.Lojz, Valiča,... Vale je letos menjal desko in je zelo zadovoljen. Mislim, da iz podobnih razlogov kot ti - masa rajderja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iztnem Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 BRAVO GUSTI! MA U GLAVNEM NI ZA KOMPLICIRAT, VA®NO DA MAŠ ZADOSTI VETRA U PADALU IN TO JE TO!!!!!!SE PA STRINJAM, KOLKO TEHTAŠ IN KAJ BI RAD FURAL. ROKERJI, KOT KA®E VETRA NE BO, NO, V BRAZILIJI JE ®E IN ŠE BO!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Kar se mene tice je predolga. Vzami krajso. Pod 130. 129, 128 - mogoce celo 126. Imel sem tudi ze 93, 94 kg pa sem vecinoma vozil 122 dilo. Damjan P.s.: preden kupis, poglej malo se Naishove dile Sol (130) ali Thorn (129) - sploh ce lahko kje probas!!. Mogoce malo drazje, samo pa zmagas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 mam 80 kg, pa imam rajši manjši kajt in večjo dilo. style 128/35 od fone je super dila sam mi ne leži - prodam! iščem nekaj cca 140/40?? lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Hojla svetovalci!Urosk ce prav razumem se ni speljalpa se bo in ima pomisleke glede deske!Zakaj za hudica se spoh sprasujete kaksno desko!@Urosknajprej na vodo 140-150 vseeno kolk sirokopol se pa oglasi ko bos in!da nisem kaj sprgledal???@club 140tisti ki jih iscete se mi oglasite, s se kaj najde!hvala bohu da ste spregledali :) @club drzati visinoTrenirajte in se ne sprasujte po deskahObvezen ogled za vse ki radi debatirate o smernikih/deskah/shapeihdr.Lojz za vas:http://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22 dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 ce se ne motim uros ze kar vozi... vedno se vrtite okoli ene osi in se tudi za las ne premaknete iz tirnice... @uros, zakaj si nebi opremo skompletiral (mislim da se ne motim), in bi si vzel kar desko 125 x 40...AH Pro Board... drugo leto, od januarja naprej pa se nekaj novega...za vse... lp, miran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 ce se ne motim uros ze kar vozi... vedno se vrtite okoli ene osi in se tudi za las ne premaknete iz tirnice... lp, miran Sorry prehitr pisal in ne prebral, @uros oprosti ni bil namen!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 mam 80 kg, pa imam rajši manjši kajt in večjo dilo. style 128/35 od fone je super dila sam mi ne leži - prodam! iščem nekaj cca 140/40?? lp x pa smo spet pr kilah kaj pa moja 128x39 in moje kile toliko o kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Hojla svetovalci!Urosk ce prav razumem se ni speljalpa se bo in ima pomisleke glede deske!Zakaj za hudica se spoh sprasujete kaksno desko!@Urosknajprej na vodo 140-150 vseeno kolk sirokopol se pa oglasi ko bos in!da nisem kaj sprgledal???@club 140tisti ki jih iscete se mi oglasite, s se kaj najde!hvala bohu da ste spregledali :) @club drzati visinoTrenirajte in se ne sprasujte po deskahObvezen ogled za vse ki radi debatirate o smernikih/deskah/shapeihdr.Lojz za vas:http://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22 dr. to je to :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzi Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 pa smo spet pr kilah kaj pa moja 128x39 in moje kile toliko o kg z lepim se hvalš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 dokler zgleda DADA kot ALADIN nobena dila ne pride v poštev lp x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 14, 2005 Author Share Posted November 14, 2005 Ja pr kilah smo. Zdej sem mel 128x36,5 pa je na croce ko je bil rafulast veter kar potonila. Sem tudi razmisljal o 125x40 pa se mi zdi prekratka saj sem 187 cm visok. no kakor koli moral bi poskusiti vse vendar cez zimo ne bo haska tako da bom moral desko kupiti samo s pomocjo teorije in zdrave pameti, jo bom pa drugo leto zamenjal. probal bom 135x41.hvala vsem Uros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogina Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Razmišljam o novi deski v nasl. sezoni za manjši veter, in sicer o Northovih 2006 modelih: Jaime Pro XL (Length: 132cm, Width: 43cm, Weight: 2.2kg) ali Dragon Large (Length: 134cm, Width: 43cm, Weight: 2.4kg). Bolj se nagibam k Jaime Pro.Po Northovih podatkih obe deski omogočata hitro plovnost, lahko vodljivost in enostavno vožnjo v veter. Ob manjši teži (dobrih 70 kg) in 16m2 Crossbowu pričakujem, da se bo vožnja začela pri vetru pod 10 vozlov, veselje pa naj bi trajalo tudi še nad 15 vozlov. Krajša in širša deska se mi zdi boljša in sodobnejša alternativa za manjši veter kot daljša in ožja deska. Kaj menite ostali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 dokler zgleda DADA kot ALADIN nobena dila ne pride v poštev lp x :D urosk: Tud mal večja bo v refulih (onih, brez vetra) na Croceju potonila... boš pa imel dobro all round dilo rogina: teoretično, ker naj bi imel CB 16m dober low end, bi se mogoče... Vendar jaz nebi prečakoval preveč. V 10kts mogoče še (jaz na dili 155x43 še nekak držim višino s 16m kajtom, v 8kts pa mogoče še kak downwind...)... Je pa za probat... Kaj pa recimo skim board oz. kaj podobnega? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Iskusnje starih Kozlov kazejo naslednje!Odgovor tudi na tale topic:http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?p=7837#7837 Kot ste si lahko ogledali vhttp://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22ce si niste ste si sami krivi!Si morate enkrat priznati da v bistvu dela vse kar je sposobno drseti po vodi! Absolutni zmagovalec low winda je Seajump FART 150, mislim, da se ga da videti nekje v Sportpoint-ovem filmu iz Umaga //Bingl beach// Extremna konkava, brez smernikov, prime na priblizno 8knot //Speed13//Glede na to da je deska se v fazi razvoja ji low end dolacajo trenutno uporabljeni kajti, zgornji limit vetra je trenutno pri 16knot/SP13// oziroma 20knot z LEI 10-. To sicer kaze na extremni razpon uporabe deske, kar bi lahko pomenilo One board quiver!Nazaj na spodnjo mejo.Druga deska je SJ DarkStar140, pri knap 10knot ze gre //SP13// zgornja meja 20+ z odgovarjajocim kajtom!Tretja SJ Skimi135, starta takoj za DS-som in drzi suvereno krepkih 20+, strapless tam do 16knot.Cetrta Seajump Flowpow125, start pri 12-14knot zgoraj kolikor te je v hlacah! Torej se enkrat: FART 8-20knot---------------------------------SJ Darkstar140 10-20+SJ Skimi135 10+SJ Flowpow 125 12+==> :wink: To so dejstva, vse ostalo je stvar okusa in crednega nagona! Za Vasdr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Povej še širine da bo fant lahko konkretno primerjal... pa seveda težo riderja... :) Iskusnje starih Kozlov kazejo naslednje!Odgovor tudi na tale topic:http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?p=7837#7837 Kot ste si lahko ogledali vhttp://www.sportpoint.com/plugins/p13_download_manager/getfile.php?categoryid=12&fileid=22ce si niste ste si sami krivi!Si morate enkrat priznati da v bistvu dela vse kar je sposobno drseti po vodi! Absolutni zmagovalec low winda je Seajump FART 150, mislim, da se ga da videti nekje v Sportpoint-ovem filmu iz Umaga //Bingl beach// Extremna konkava, brez smernikov, prime na priblizno 8knot //Speed13//Glede na to da je deska se v fazi razvoja ji low end dolacajo trenutno uporabljeni kajti, zgornji limit vetra je trenutno pri 16knot/SP13// oziroma 20knot z LEI 10-. To sicer kaze na extremni razpon uporabe deske, kar bi lahko pomenilo One board quiver!Nazaj na spodnjo mejo.Druga deska je SJ DarkStar140, pri knap 10knot ze gre //SP13// zgornja meja 20+ z odgovarjajocim kajtom!Tretja SJ Skimi135, starta takoj za DS-som in drzi suvereno krepkih 20+, strapless tam do 16knot.Cetrta Seajump Flowpow125, start pri 12-14knot zgoraj kolikor te je v hlacah! Torej se enkrat: FART 8-20knot---------------------------------SJ Darkstar140 10-20+SJ Skimi135 10+SJ Flowpow 125 12+==> :wink: To so dejstva, vse ostalo je stvar okusa in crednega nagona! Za Vasdr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Povej še širine da bo fant lahko konkretno primerjal... pa seveda težo riderja... :) dolzina dil je v oznakah..... SJ Darkstar 140 = 140cm..... lp, Miran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Širina??? Povej še širine da bo fant lahko konkretno primerjal... pa seveda težo riderja... :) dolzina dil je v oznakah..... SJ Darkstar 140 = 140cm..... lp, Miran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts