uros Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 A je že kdo kajtal na Gardi? Mi se tja odpravljamo za 1. novembra. Na kiteh2o.com pravijo da je najboljši spot Campione Del Garda. Toda piše tudi, da moraš imeti potrdilo, da znaš kajtat!? Kva j' to potrdilo a ga to pr dohtarju dobiš?No, kakršnakoli informacija o Gardi dobrodošla. Èe ne bom pa jaz kaj povedal, ko se vrnemo. Èe ne drugega, kako me je vleklo čez Gardo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 hmm no ja potrdilo....1. slišim, lahko pa da so kaj te italjani pogruntali, da zakomplicirajo-je pa useen fino če znaš kajtat, ker te odnese do pečin oz. če maš srečo naprej po gardi, tko da mogoče se ne čudim zakaj to potrdilo. sicer pa obvezen rešilni jopič, da tega ne pozabiš ...hmmm je pa nekako campijone naj spot ja, dost placa za štart, če ni gužve, pa voda zna bit še kolkr tolk topla takrat. LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Oj! Na Gardi kajtajo od (najbolj znano) Malcesin do Torbol, nekje je jutranji veter močnejši, nekje popoldanski, več info boš našel na Slosurf.com. Kako je s pravili ne vem točno, slišal sem da moraš ponekod plačat za uporabo spota (imaš še brezplačno reševanje al neki tazga), pa tud o enih passih je blo govora in o obvezni uporabi čelade/vesta... vendar nepreverjeno. Malo posearchaj po googlu... Aja, pa upam da bo še kaj vetra... A je že kdo kajtal na Gardi? Mi se tja odpravljamo za 1. novembra. Na kiteh2o.com pravijo da je najboljši spot Campione Del Garda. Toda piše tudi, da moraš imeti potrdilo, da znaš kajtat!? Kva j' to potrdilo a ga to pr dohtarju dobiš?No, kakršnakoli informacija o Gardi dobrodošla. Èe ne bom pa jaz kaj povedal, ko se vrnemo. Èe ne drugega, kako me je vleklo čez Gardo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitwin Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 LP, Na Gardi sm biw kar nekaj krat. Priporočam ti, da greš na Campione del Garda, ker štartat skozi tunel na Malcesinah ni prow super. Veter: Če je noč jasna bo jutranji severni veter kar močan če pa je na meji se spusti downwind kakih 3-4 km na Al Pra tam bo močnejši in tud več časa pihu. Popoldanski južni vetr pa v tem času nevem kako je z njim. V usakem primeru glej, da bo anticiklon nad evropo oz brez oblačnosti nad alpami, čene raj ostani doma. Cene: letna 30€ vikend 10€, reševanje 10€(ki ti jih vrnejo) če praj plačaš, čene 50€ LP, Andrej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gusti Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Na gardi sem bil 5x (windsurf), vedno v poletnem času, pa še to sem gledu, da je bilo čim bolj v začetku poletja zaradi močnejšega vetra, termika je izrazitejša: zjutraj "vento" in popoldne "ora". V sezoni moraš imeti rešilni jopič, sicer obstaja možnost kazni. Reševanje (zastonj-ali pa ne, ker to plačaš v sklopu turistične takse), če se ti karkoli zgodi zagotovljeno na območju Torbole do Rive. Na tem območju je prepovedano kajtanje!!! Kajta se v Malcesinah (iz tunela). Tak način štarta je primeren za vešče kajtarje. Od Malcesin proti Torbolam ni več možno dvignit kajta! Na drugi strani jezera je spet možno kajtat v bližini kraja Limone. Prostora tu je malo in zato je urejen red za katerega moraš dnevno plačevat, če se ne motim 10 EURov na dan. "Redar" ti dvigne kajt ali pa prime. V sezoni moraš čakati v vrsti, da greš v vodo, ker imajo prednost tisti, ki prihajajo iz vode. Èe boš dobro kajtal novembra na Gardi, dam za močno pijačo! Da se ti bo to uresničilo, se mora zgoditi indijansko poletje. Ampak pustimo se presenetiti in vsi na forumu bomo z veseljem prebirali tvoje poročilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uros Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 Izleta na Gardo je konec. Vreme je bilo lepo, imeli smo tudi meglo in pa dež in še marsikaj samo vetra ne. K sreči kombiniram kajtanje s plezanjem, tako, da izlet ni propadel. Sicer smo šli pogledat ta famozni Campione del Garda. Zadevo sem posnel, ker mislim, da se je ne da opisati z besedami. Bom poizkusil. Bila je megla, scalo je, ni bilo niti sapice, no tudi drena ni bilo. Mislim, da to ni plac za začetnike, saj sploh ne vem kako štartaš. Kriza je tudi za ven pridt, saj moraš dobro plezati, da zlezeš po skalah do prvega tunela.Vetra v tem času res ni. Malo sem govoril z domačini in pravijo, da je od Campione navzgor prepovedano kajtati med majem in novembrom. No, pa saj takrat itak ni vetra. V Arco prihajamo tudi sredi maja, takrat ponavadi precej piha. Neki ata mi je predlagal vzhodno stran jezera, tam naj bi bile večje plaže, več placa in tudi kak zastonj parking. Torej Garda ja, toda z veliko znanja in bolj poleti, kot je razvidno iz prejšnjih odgovorov. Spomladi definitivno zopet vzamem kajt. Èez zimo bomo pa študirali kajterske DVDje in sanjali o Kapverdih. Pa itak moram še novo dilo naredit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts