Jump to content

Dopust - KITE - punca - problem :-) BOL

DraganS

Recommended Posts

Ojla; imam problem, sicer trapast, pa vseeno - pomagajte mi s komentarji in predlogi prosim (pa s takimi od katerih bom imel korist... ne mi pa kaksne "duhovite" komente dajat):

- dopust se mi zacne z 21/6

- s punco misliva iti na Bol

- za KITE opremo sem zagonil ze 25kSIT

- na suhem imam ze vec kot 50 ur, na vodi nisem bil :-(

- tecaj na Bolu (Zuti macak) je predrag (250EUR)

- punca ne KITE-a ali WINDsurfa

- greva sama dva (mogoce se frend, ki je tudi beginer)

- na Bolu je guzva (veliko surferjev)

- ...

ALI NAJ SPLOH VZAMEM KITE, KER ME JE STRAH... KAJ-CE-ja?

ZA TECAJ NIMAM 250eur

IN NAJBOLJ "SUHA"; ALI NAJ SE UPAM SAM PROBAVAT IN PADAT IN VSE KAR ZRAVEN SPADA - ALI NI PREVELIKE NEVARNOSTI TO POCETI SAM??? KAJ SE MI LAHKO ZGODI

PROSIM ZA RESNE, OPTIMALNE KOMENTARJE?

lp

ds

- med otokoma (Brac, Hvar) je kar mocan tok, tako da ko ti bo enkrat kite padel v vodo, (ker si zacetnik dvomim da ga bos lahko dvignil, pa tudi ce ti tudi to uspe bos imel problem priti nazaj), se lahko pripravis se na naslednje stroske:

- pobiranje s colnom stane 100 kun (do Zlatnega Rata) oz. 200 kun (od Zlatnega Rata naprej) (cena je bila taka za 1. maja 2003).

Edited by Polonca

Hvala; a to je tvoja osebna izkusnja?

Kako pa nekdo, ki te pride iskat ve, da si "zablodil"?

A si bila se na kaj drugih spotih?

lp

DS

K sreci ni moja osebna izkusnja, jaz se nisem upala na Bolu v vodo :oops: (mislim, da ce nimas colna, da to ni spot za zacetnika, pa ceprav je bilo to prvega maja - malo ljudi, prazen Zlatni Rat).

Za prvega maja je bilo tako, da si moral ko je nekod padel v vodo pes iz Zlantga Rata do Surf centra (al nekaj podobnega) priblizno 700 m in prosit, da so sli iskat ''plavalca''.

Na Bracu se baje kajta se v Povlji http://www.otok-brac.info/lokacije/povlja.htm http://www.otok-brac.info/INDEX.HTM, samo nisem nikogar videla...

Če bo pihal maestral na Bolu(Zlatni Rat) potem skoraj ni bojazni da te odnese, samo glej da greš najkasneje pri ®utem mačku ven.

Z Wipiko Classic/Hydro nisem imel veliko težav z dvigom iz vode, se da.

Za ceno imam pa drugačno info in sicer 10/15 kun in ne 100 :roll: pozanimaj se pri ®M.

Predlagam ti pa vseeno vsaj kakšno uro ali dve tečaja.

Lani so še pobirali z čolnom... letos mi je frend rekel , ki je zdaj na Bolu, da ne pobirajo več .... ker je zato jim šlo preveč časa in denarja... :cry:

Čeprav sem jim lani pustil 500 evrov jih to ne briga... " za mene in punco"

Brez čolna si pa kot začetnik tam pečen... videl sem v tem času kar nekaj izkušenih kajterjev , pa ko je veter padel ali niso bili sposobni dvignit zmaja iz vode ... So se že slikali pri mestu Bol dokler jih ni šel pobrat z čolnom s tem da so vsi 3 kajterji dobro obvladali in skakali seveda... 2 sta v enem dnevu izgubila desko " eno je našel en surfer, drugo pa si je gavrilos najel čoln in jo po veliki sreči našel"

Jaz se strinjam s tem , da je potrebno nekaj plačat za pobiranje , saj bencin in čas tudi stane ... to mi je jasno .. :roll: samo ne na tak način in odnos po novem... Še malo pa boš moral za zlatni rat plačat da boš lahko hodil po njem.... noro...

:idea:

Polonca, a nisi ti rekla, da je za nas "domačine" tečaj na bolu nekaj ceneje?

Si ga bo tako Dragan mogoče lahko privoščil.

Ja; take informacije sem dobila spomladi, samo sem zal pozabila kaksna naj bi bila cena.

Prvega maja je bilo potem premalo prijav.. pa instruktorjev ni bilo... pa ne vem kaj se vse...

Splaca se mu poklicat pa vprasat, kako je s cenami ki so objavljene na netu. Jaz mu predlagam naj vzame vsaj kasno uro / dve individualnega tecaja ali pa se proba zmenit da ga vsaj s colnom pobirajo.

Ojla; hvala za posvet...

Klical sem Zuti macak in njihov tecaj stane 250EUR, ce sta vsaj dva :-(

Ma jaz mislim, da bom prezivel; saj bo tam se kfo ki bo surfal... mislim, kako naj pa se naucim, ce ne probam.... pa saj so se morali vsi to nauciti, pa vcasih ni bilo tecajev :-)

Jutri odrinem za dva tedna; najprej na Bol, potem pa se na peljesac.

Ajd

DS

• 3 weeks later...

Tkole je na Bolu...

Zuti macak (oz. ZOO station) sicer ima tecaje; 3-4 dni za 250EUR); dobili pa so prepoved solanja na samem rtu, tako da uporabljajo svoj "pontoncek", na svoji lokaciji, kjer si je lani Italjan (profi) prisluzil umeten kolk); najper malo cingljas s tamalim (2m), potem malo z vecjim, potem pride body-draging, potem pa vodni starti...

Naj povem svoje misljenje, ko sem to gledal lahko z mirno vestjo trdim, da so to samo cisti zasluskarji in samo koristijo priliko.

Imajo en mali gumenjakec, en tip instruira na suhem en pa hodi iskat odvlecene, vse skupaj pa sta jih imela po 10 kandidatov na enkrat (zamislite si kvaliteto???)

Body draging... boge reveze so pustili same na miljo ali vec (kaj se ti do takrat, ko coln pride po tebe lahko zgodi... si sami zamislite)... dragali so se po uro, dve - sami.

Sledi "body-draging-z-dilo"... ravno tako te pustijo samega, brez instrukcij med samim ucenje in ravno tako jih je odnasalo po miljo, dve...

Naj posebej povdarim, da nisem srecal nobenega instruktorja z licenco in da so drazji, kot npr. tecaji v Franciji, Grciji in drugje...

Hrvati se zopet izkazujejo, kot da so sami z morjem na tem svetu.

PS: pir pa stane 450SIT naprej!!!

LP

Sam pa sem ucil Johnyja startat iz vode (jaz sem to ze prej pocel); naredila sva to dvakrat in "opalil" me je za 200HRK.

Tecaji za Wind so malo bolj... vendar te 3-4 dni cjaza dopoldne na 1-2 vozlu... potem pa moras na prvih 750HRK doplacat se cca 600HRK za nadaljevalni tecaj itn itn itn

Jajca - ne grem vec na Hrvasko!!!