Jump to content

Dominikanska Republika

papabear

Recommended Posts

Je bil gdo že tam? Zanima me predvsem a se da kajtat, surfat sam v Cabaretu, al je možna tud vrjanta ala ko zagledaš lepo plažco in ugoden veter se rukneš gor. Ker na netu so vse info sam za Cabaret. Tud kakršna koli druga info bi bla zlo megastična.

zakaj se omenja vecinoma cabarete?...ker east trade pihne tm najboljš, pa še termika mu zna dobr pomagat, tko je ta del otoka (S - Atlantska obala) Hispaniole najbolj prepihan...Poleg tega pa je tuki poleg ogabne all-inclusive scene še dobr razvit normalen surf-life skupi s kafiči in tut hoteli, kjer ni tok debelih prascov švabov, amerov in kanadčanov...)...Za ostalo pa vtipkaj "cabarete" u googl in našel boš...LP...rox

Ja sam bio ove zime u marcu.

NO WIND WHAT SO EVER! Obavezno ponesi 20m+ jer to je trebalo ako si mislio uopce furat. Ja sam imao samo 12m (kreten). Flash Austin mi jo sposodil 18m kajt pa sam uspio odfurat oko 3 sata (u cijelih 14 dana)

Ako idete na Cabarete obavezno idite na kiteboeach jer je otvorenija na vjetar.

Encuentro je isto tako blizu za valove.

By the way.. Na Laureal Eastman Kiteboarding ti je instruktor Ika iz zemuna pa mozes njega kontaktirati za dodatni info (mail mu je na webu LEK).

LukaB

V DR sem bil letos marca in predlanskim tudi v začetku marca, obakrat po dva tedna. Prvič sem imel res dobre vetrovne pogoje vseskozi za 12 m2, kak dan tudi za 8 m2 pa tudi z 16 m2 sem vozil en ali dva dni. Letos je bilo precej slabše, pa vseeno sem nabral pet dobrih dni plus še tri bolj tko tko. Problem z Cabaretami je ker nikoli ne veš kako bo z vetrom. Tja se ne splača hodit od oktobra pa vse do začetka februarja. Seveda se lahko zgodi, da je tudi januar dober, vendar pravi pasat začne v Cabaretah pihati šele koncem februarja. Èe gre kdo tja je vsekakor boljša opcija it v Kitebeach to je plaža 2 km zahodno od Cabaret. Tu je kar nekaj hotelov kot so Kitebeach hotel oz Extrem hotel, ki imajo relativno ugodno ceno pa še veter je tu nekoliko boljši. V zadnjih dveh letih so cene v Cabaretah precej poskočile, za nas evropejce nekje za 30 % zaradi močnega evra napram dolarju, vendar se situacija sedaj še slabša. Pozidali so ogromno allinclusive hotelov z debelimi turisti, ki pa nič ne zapravijo v mestu, tako da so restavracije praktično prazne. Neglede na vse to, so Cabarete pravi kajtarski raj. Ob ugodnem pasatu je v zimskem in spomladanskem letnem času prekrasen val, ki se lomi na plitvini 300 m od obale. V bližini obale je gladka voda, veliko prostora za štartat. Gužva je bila letos bistveno manjša kot pred dvema letoma. Glavni problem je, ker če hodiš večkrat v Cabarete boš sigurno enkrat padel v luknjo ko ne bo vetra in se zato večina odloča za kraje z bolj sigurnim vetrom. Kar se tiče žura je pa to eden boljših krajev.

Matjaž

• 1 year later...

Èao! v Dominikano (Cabarete)greva v juliju za 3 tedne!

A ma kdo kšne izkušnje s šolami tam? Ker jih je ful se je kr težko odločit! Vsi mi govorijo da je ful gužva! A je treba šolo rezervirat v naprej?

L.p. Iztok

BTW, visok evro poceni zadeve evropejcem na tujem... Cene so poskočile predvsem zaradi apreciacije dominikanskega pesota napram vsem valutam. 3 leta nazaj si za en dolar dobu cca 52 pesotov, predlani okol 27, no lani se je situacija spet malo izboljšala in si lahko menjal po okol 34.

Jest sem bil tam enkrat za prvi maj in enkrat oktobra, obakrat kar veliko sreče z vetrom, ampak tam se drži načela ko piha, kajtaj. Nikol ne veš kako bo, čeprav je windfinder kar točno napovedoval razmere (dodati moraš par ktsjev zaradi termike).

LEK je zlo fajn center, res škoda da so zaprli hotel Caracol zraven. Definitivno priporočam hrano v Marabu restavraciji (tist bel paviljon na plaži zraven LEK), za nastanitev pa priporočam bolj Bozo beach kot kite beach, ker če ne piha lahko skočiš v Cabarete, kitebeach je pa kar daleč, nočna vožnja z motoconchi pa vsaj zame osebno ni najbolj prijetna.

Kar se kajtanja tiče se itak lahko odpelješ na kitebeach, če ti paše, drugač maš pa še posebej pozimi fajn valove v Cabarete bayu.

Močno se splača izkoriščat happy hourse v lokalčkih, oktobra sem dal za dve pici, 4 mijitote in dva pira okroglih 1200 SIT. Priporočam še restavracijo Tropicoco, poleg najboljše pina colade v lajfu moje punce :) majo izjemno morsko ploščo za dva (okol 6k SIT), dobiš tko 4 lobsterje, 20 velikih kozic, par kosov dobre ribe, ful prilog in omak... Ker bi res še šu, dokler obstaja.

V treh letih se je cabarete močno spremenil, pejte tja dokler ga dokončno ne zjebejo, edin z vetrom je pa vedno slabš.

aja pa kar se učenja tiče, Cabarete ni ravno najboljši spot, side-onshore, shore break, ni shallow vode, pa še ogromna gužva v vodi, predvsem znalci res uživajo ob frajarjenju čist ob obali, kar pusti zelo malo prostora za začetnike.

so pa tečaji srednje dragi, okol 50$ na uro, kar je ceneje kot v egiptu, pa mnogo več kot recimo v venezueli (ravnokar prišel nazaj, 25-30$ na uro). Zaradi tok nizkih cen slovenija premore dve novi kajterki. :)

Čao

Jst sm pa biu tudi letos v DR, v mesecu marcu (v prvi polovici) , in morem rečt, da je bo od 15 dni vetra ene 10 dni in to vetra za 12ko(od 17-25vozlov)! S tem, da jaz nisem bil v samem centru Cabaret, ampak 4km vzhodno od Cabaret.

Tam je kompleks hotelov pariso del sol, camino del sol, ki imajo svojo plažo in pri kajtanju ni nobenga problema! Tam se celo 2 dni štartali neki domačini, ki so šli potem downwind v Cabarete (malo po valovih). Tukaj v tem kompleksu ko sem jaz biu ni blo flatwater, če si si pa to želeu si pa lahko šou downwind v Cabarete pa pol za busom nazaj (ki je bil for free za nas goste teh hotelov), ali pa si sou malo višje gor (tk al tk je pihal veter skor pravokotno na obalo) je bila pa sipina, na drugi strani sipine pa tak je zgledalo kot da bi reka not prišla!Jaz nisem not vozu ko sm to ugotovil še le 8 dan( ko sm si mal nogo nabiu, tk da ni šlo pol več kajtat), drugače domačini so pa furali not!Tist je pa vlko za 4kajtrje.

Draugače pa kar se tiče hrane, se niama sploh kaj pritoževat, zakon vsaj tle ko sm jst biu, s tem da jst sm biu allincluzive(kar se pa tam definitivno splača), ker kjer koli si si žejn in se spufaš na pijači, ker cene so pa tak kot pi nas. Ni nič kaj ceneje kot pri nas, tak da........

Sem pa tudi 2x bil v Cabaretah čez dan in 1x je bilo idealno 20 vozlov +, drugi dan pa je bilo slabo okoli 13vozlov, in sem tudi dobiu občutek da se teh 4 km kjer sem bil jaz in Cabarete pozna kar se tiče jakosti vetra za ene 5 vozlov (torej v Cabaretah piha manj).

Ce pa ne piha dovolj, maš pa tam kaj za delat (izletov pa kolk hočeš in kam hočeš, samo vadi pare đole). :lol:

Drugače imaš pa tam v Cabaretah 3 al kulk kite šol, tk da....

Sem se pa pogovarjal z enim Turkom (porečen z nemkinjo), živi na molorki, ima svojo surf šolo in je bil od 1.1. do 10.3. in je tudi on rekel, da veter se začne prebujat v mesecu marcu..........tako da tisti, ki bo šel naj gre po marcu.

JaN