Jump to content

odprto državno prvenstvo v kiteboardingu

Gusti

Recommended Posts

Odgovor KZS predstavnika za medije:

KZS je bila ustanovljena lansko leto, torej 2004.

Začetek delovanja bo zaznamoval ravno organizacija prvega odprtega državnega prvensta Slovenije.

Glavni namen KZS je zastopanje interesov slovenske in širše Jadranske kiteboarding populacije ter promocija športa s posebnim poudarkom na varnosti.

KZS bo prav zato imela register pripravnikov in kiteboarding inštruktorjev in bo izdajala licence in dovoljenja - predvidoma že konec tega leta oz. začetek naslednjega.

Za vse dodatne informacije pokličite trenutnega predsednika zveze, Jerneja Privška.

---

Kar se nagrad za Kitesfera Challenge tiče, bodo praktične, saj se še ni uspelo pritegniti zadovoljivega števila sponzorjev, da bi bilo vsaj del tudi denarnih, se pa maksimalno trudimo.

Èe pa ima kdo kakšnega potencialnega sponzorja v igri, je lepo vabljen da se oglasi (seveda bo v okviru zmožnosti tudi nagrajen). Posebej so primerna tista podjetja, ki imajo podružnice po bivši Jugoslaviji oz. tudi tam tržijo svoje produkte.

---

To je to. Sedaj pa fantje (in poseben apel tudi na dekleta), trenirat za Kitesfera Challenge!

Pozdrav vsem,

@Gusti: lepo da si opozoril. Je pa tako: povezali 2003, uradno ustanovljena 2004. Stvar semantike, hehe.

Kot obljubljeno so sedaj na voljo že flyjerji. Plakati in jumboti gredo pa tudi kmalu v tisk.

Flyjer dobite tu:

- slovenski: http://www.kitesfera.com/shared_files/pdfs/kitesfera-challenge-slo.pdf

- angleški: http://www.kitesfera.com/shared_files/pdfs/kitesfera-challenge-eng.pdf

Upam da se vidimo v čimvečjem številu!

@lawrence:

zadeva zgleda cool. sploh castni gostje - pohvalno!

Se vedno pa bi bilo lepo CIMPREJ objaviti spisek nagrad: kot ze povedano, nekateri se bodo odlocili za tako dolgo pot in 1 teden dopusta v nesigurnih veternih razmerah TUDI zaradi kaksne malo bolj koristne prakticne nagrade...

Naj se napise nekaj v stilu:

1. mesto: lyrca z dolgimi rokavi

2. mesto: lycra z kratkimi rokavi

3. mesto: mikica + malo pivo

Druga stvar ki pa bi me zanimala pa so pravila tekmovanja, predvsem ali se discipline sestevajo ali ne, ipd... Malo pravil bi bilo ze potrebno dodati in opisati vnaprej.

LP,

Damjan

@damjan in ostalim, ki so poslali PM ali email:

pot niti ni tako dolga, če greš zgodaj ponoči lahko popoldne že kajtaš ;)

kar se tiče nesigurnega vetra, je izkupiček kakih 50-75% (odvisno pač kakšne velikosti furaš). če je to strah, je pa itak ÈG polna turističnih zanimivosti (Boka Kotorska, Skadarsko jezero, Durmitor, Kanjon Tare...) in tudi če ne bi bilo vetra, je kaj za vidt. Za tiste, ki ne morjo brez dile in vode, ima Kitesfera gliser za wakeboardat, v bližini pa obstaja tudi zajla... Nasploh je pa vse precej cenovno ugodno (tako namestitev kot hrana), tako da v nobene primeru z takim izletom nimaš kaj izgubit.

Kar se tiče motivacije za obisk - če lahko povem moje osebno mnenje - takih ki jim je motivacija kakršnakoli praktična nagrada, naj se tekmovanja raje ne udeleži, ker se mu nikakor ne bo pokrilo. Poleg tega je moje videnje tega tekmovanja bolj prijatlejsko druženje kot pa neko ultra-napeto tekmovalno ozračje. Èe koga zanima slednje gre lahko tekmovat na PKRA tekmovanja z naduvanimi američani (o tem bi imel Jernej kako več za povedat).

Èe skrajšam, nagrade bodo torej znane, ko bodo znani vsi sponzorji.

Kar se tiče pravil, se tekmuje po pravilih PKRA:

http://www.pkra.info/rules/rules2003.htm

Nisem jih še uspel prevest v slovenščino, ko bodo, bodo tudi objavljena.

Še odgovor ženski družbi kite-foruma: tekmovanje bo, če bo prijavljenih vsaj 5 kajterk.

Uradni sodnik bo Goran Kovačič, ki ima licenco PKRA sodnika.

To je to. Èe koga še karkoli zanima, naj vpraša.

Jest pa mislim da bi folk prisel rajsi kaksno dilo pobrat pa profije pogledat kot pa se vozit na zajlo in za colnom.

To lohk pocnes tudi v Porecu in na Krku?

Veter, veter je pomemben....Tekma je kul samo glede na lanske izkušnje je težko računat na neko ful veliko udeležbo slovenske populacije kajtarjev...ali pač?Upam da ja in tudi da pridejo tisti pravi slovenski rajderji.

Kar se pa nagrad tiče se potrudite...privlačne nagrade lahko naredijo marsikaj.

Štartnina je?

Lp..Grega

@extremist: hehe, nobenga se ne bo s pištolo sill in nobenga na kolenih prosil... verjem pa da zadeve ne organiziramo za sebe :)

@grega: štartnina bo neka simbolična. kar se tiče slovenskih riderjev, nas verjetno vse zanima kakšen je presek slovenskega kajtarskega znanja... kar se tiče odziva (vsaj mojega) bo pa dol precej folka - še več bo pa pač verjetno zijal.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Za rezultate Drzavnih prvenstev se sportni novinarji tepejo,

podatki in rezultati so objavljeni ponavadi v Nedeljo zvecer na nacionalki in komercialnih televizijah! Sportni casopisi To pot NIC, nic dogajanja nic obvestil, nobenega "uradnega glasu"! Torej ce sem kaj spregledal s posipam z pepelom!

Tisti ki se ukvarjate z sportnim marketingom gotovo veste da sport dobi svojo tezo sele takrat ko je Zveza sporta vkljucena v Olimpiski komite, Hvala g. Kocijancicu! Takrat so prvenstva Slovenije lahko tudi Drzavna prvenstva ki rodijo Drzavnega prvaka, kateremu pripada tudi financna podpora in ostale bonitete! Tekmovalec je Drzavni prval za tekoco sezono!

V kolikor se organizatorjem tekmovanja v CG in lastnikom "licence Kajboarding zveze Slovenije"** ne zdi potrebno obvescati in dati v vpogled dogajanja na samem tekmovanju nam to daje misliti da zveza ne deluje po nacelih katere zagovarja!

Zakaj potem organizirati drzavno prvenstvo??

Zakaj nategovati kajtarsko sceno?

Pet tekmovalcev na DW startu = klubska tekma.........

Razocaran nad organizatorji, za katere vem, da se niso niti potrudili poiskati vse potencialne sponzorje. Govoril sem z tremi sponzorji na katere se KS niti obrnila ni, denar, material, se ne ponuja vec sam leta 2005, pac pa se je potrebno potruditi in za sponzorstvo tudi kaj ponditi!!

Moje razmislanje ob spremljanju dogajanja in ob DP v CG!

dr.lojz

**Objavljeno: Pet Jun 03, 2005 6:39 pm--

Glavni namen KZS je zastopanje interesov slovenske in širše Jadranske kiteboarding populacije ter promocija športa s posebnim poudarkom na varnosti. **

če že nihče od organizatorjev in tam prisotnih ne napiše nič, pa jaz:

očitno so v CG stvari v CG ritmu :) sam sem bil tam, prvenstvo je pač izgledalo bolj tako, ker niti ni bilo veliko ljudi dol. kolikor razumem sta se nekako izvedli tekmi downwind in hangtime, ostalo odpadlo. kolikor jaz vem, je DW zmagal francoz Remy, HT pa Privšek. ne vem pa, če je to kaj uradno... al je blo vse skupaj bolj za hec. Remy je med HT izvajal razne lupe in handlepasse...

glede na slo kite populacijo in oddaljenost lokacije, niti ni bilo kaj blaznega za pričakovati, smo bili pa vsi navdušeni nad Remyjevo demonstracijo pro kajtanja in kar se tega tiče, vsa čast organizatorju, da ga je pripeljal.

partyji so bili dobri :) vetra zadnje dni tudi dosti, roke do kolen, kakšen strgan kajt...

peter

Vecinoma je napisal ze Pero. Remy Branco (F-ONE pro rider) je res raztural in ga je bilo uzitek gledat. Skoda, ker je njegova anglescina bolj slaba oz. je znal tekoce anglesko le, ko je bilo treba pecat kako bejbo (ali pa vec njih) :)

Poleg downwinda in hangtime-a bi morala biti izpeljana se freestyle (Goran je odpovedal sojenje in ga zaradi tega ni bilo) ter kiteloop contest, ki pa ga zaradi meni nejasnih razlogov ni bilo na sporedu. Skoda, jaz sem se tega veselil :)

Za poskusino pa dve backloop kiteloop sequenci:

Tale je od profesionalca: :P

http://www.shrani.si/pics/remyback44602.jpg

Tale pa od mene amaterja: :)

http://www.shrani.si/pics/damjanba44596.jpg

LP,

Damjan

Vecinoma je napisal ze Pero. Remy Branco (F-ONE pro rider) je res raztural in ga je bilo uzitek gledat. Skoda, ker je njegova anglescina bolj slaba oz. je znal tekoce anglesko le, ko je bilo treba pecat kako bejbo (ali pa vec njih) :)

Poleg downwinda in hangtime-a bi morala biti izpeljana se freestyle (Goran je odpovedal sojenje in ga zaradi tega ni bilo) ter kiteloop contest, ki pa ga zaradi meni nejasnih razlogov ni bilo na sporedu. Skoda, jaz sem se tega veselil :)

Za poskusino pa dve backloop kiteloop sequenci:

Tale je od profesionalca: :P

http://www.shrani.si/pics/remyback44602.jpg

Tale pa od mene amaterja: :)

http://www.shrani.si/pics/damjanba44596.jpg

LP,

Damjan

@Damjan,,,lepo...dobre fotke,,,

lp, Miran