Jump to content

santa croce

sash

Recommended Posts

Lahko bi temu rekel gay za kajterje, veter termika začne pihat ob 13h. Takrat se začnejo masovno nabirati kajtarji, sufači. Za ure učenja ni ravno pravi čas saj je samo kajtarjev v zraku 50-70, surfačev pa enako pri tleh. V soboto menda še ni toliko kajtarjev,.... v nedeljo še več.

Ima kdo še kake izkušnje s tem jezerom?

Hja jaz ti lah tud to potrdim...

Jz vem da tam ziher nebom vec guzve delu.

Mislim da najbolj posrana burja nemore bit tok zanic, kot ta k..... jezer.

Me pa zanima , ce je blo v nedelo kej bol k v soboto?

Aja, pa ne da je sam problematicno za zacetnike, enostavno je veter vmes pade in ce mas sreco se nate kak kajt pade... Tko da niti pomislt nocem kaj se vse tam lah zgodi.

Spot je morda dober, vendar varnost v guzvi je tam na zadnjem mestu.

Sicer res da ni ostrih skal in podobno, je pa veter on shore....

Lp vsem

Pejt med tednom tja, razen 2,3 lokalcev ni nobenga.

Aja, pa ne da je sam problematicno za zacetnike, enostavno je veter vmes pade in ce mas sreco se nate kak kajt pade... Tko da niti pomislt nocem kaj se vse tam lah zgodi.

Lp vsem

Mislil sem @kocko, kaj je fural. Sicer pa se kot začetnik lahko izogneš gužvi tako, da se pomakneš na desno stran pritoka reke v jezero (gledano v smeri pritoka). Do tja se lahko pripelješ poleg pešačenja iz kampa preko novega mostu tudi z avtom (ob desni strani reke iz mesta). Tam je dolga in široko plitvina (preverjeno). Èe se ne motim, so bili tam včeraj sportpointovci s kombijem. Drugače pa je bilo včeraj glede vetra ničla. Novost na LSC-ju je letos novo parkirišče ob glavnem kite rtu in nov "peš" most čez reko (hudournik). Glede na dovažanje novega materiala ob pritoku, bodo po mojem tam uredili nov rt. Bomo videli, je rekel slepi.

@Zdravo Gusti, kako kej, ti, sm vidu tvoj sms, ampak sem mel delo in nism mogu takoj odgovort, pol sm pa pozabu, ker je blo tolk vsega... Kako praviš, včeraj ni blo nič??? Kako to? Shit, škoda :( , Drugače pa hvala za vabilo, res se mormo kdaj dobit in skupaj kakšno odkajtat... 8)

Lahko bi temu rekel gay za kajterje, veter termika začne pihat ob 13h. Takrat se začnejo masovno nabirati kajtarji, sufači. Za ure učenja ni ravno pravi čas saj je samo kajtarjev v zraku 50-70, surfačev pa enako pri tleh. V soboto menda še ni toliko kajtarjev,.... v nedeljo še več.

Ima kdo še kake izkušnje s tem jezerom?

Kaj zdej "gay" za kajtarje ali pravi "Raj", bi lohk se narobe razumu

da so sami uni kajtarji!

Ja dren je bil in bo, se sreca da je dost vode,

ce je mulj pol je pa stala!

Tisti k znate ste se nakajtali in veselih obrazov domov!

Cestitam! Se Vam pridruzim takoj ko bo mogoce!

Dr.Lojz

Lp vsem

Gregor,

za nas celince je LC kakor bozji dar, se vedno bolje kot karkoli drugega!

Ce ti ne odgovarja pol pac ne gres in ne delas fame iz tega. Malce narodno je le da napoves show podprt z mediji in vse te reci iz cesar se potem rodi crknjena mis! Sponzorji ti nudijo material za testiranje in......

Nam lahko podas strokovno oceno Flexi kajtov in Seajump desk za katere si se dogovarjal? Fantje na forumu ti bodo se kako hvalezni dobiti mnenje od znalca ki prezivi vecino leta v kajtarski meki! Tudi jaz ti bom z veseljem prisluhnil.

O jes, Onshore je pa vedno, moras znat zorcat tud na mal vetra!

za vse

dr.lojz

Po mojem mnenju je LSC zelo dober spot. Vsekakor top 5 termika spot v regiji.

Problem po mojem menju ni v spotu, ampak v uporabnikih. Opazil sem namrec, da se nekateri vozijo tik pred glavnim nasipom ali tam cakajo s kajti v zenitu, kar onemogoca varen vstop in izstop iz vode.

Dve osnovni pravili izogibanja na vodi pa sta:

- Kajter, ki vstopa v vodo ima prednost pred tistim, ki je ze v vodi

- Kajter z levimi uzdami (zeleni, ali nerdeci del bara gleda v smeri voznje) ima prednost pred tistim z desnimi uzdami (le-ta mora spustiti kajt nizje is se umakniti downwind)

Med drugim sem vozil Flagbeach in Cabarete Kitebeach (znana po guzvi), kjer je v veljavi pravilo, da je 50m pas od obale rezerviran za vstop/izstop (loceno), vmes pa za zacetnike (bodydrag, ipd).

Dober veter vsem!