Jump to content

veter LSC

Gusti

Recommended Posts

Tripy me na PM sprašuje, kako pogledam za veter na LSC? Ker se mi zdi zanimivo tudi za ostale sem dal na forum, kako sam pregledam situacijo pred odhodom. Na forumu je sicer bilo tudi že napisano o tem.

Poglej na wwwtempoitalia.it/previsione

poglej veneto

pregleduješ lahko tudi druge kraje po Italiji

Koncentriraj se na

- nižino:Treviso, Venezia, Vittorio veneto

- dolomiti: Belluno, Cortina,...

Najboljše je, da je v obeh področjih (dolina-hribi) jasno, vendar je malokdaj tako.

V maju in del junija je lahko v obeh področjih tudi delno oblačno in termika tudi funkcionira: v hribih je prisoten sneg in ponoči se ohladi na recimo 5 stopinj. Drugi dan se kljub delni oblačnosti segrejejo hribi in stvar začne delati, sicer ne tako močno kot če bi bilo jasno, vendar dela. Do 23. maja je bilo mislim, da 12 dobro vetrovnih dni. To lahko pregledaš na wwwwbaiadimaui.com (surfmeteo). To je najbolje pogledati zvečer npr. ob 11 uri, ker diagram kaže od jutra pa do sedme zvečer (4 ure zamika). Èe bi hotel direkten podatek kamere, bi se moral registrirati in plačati 35 eurov za koledarsko leto. Tu boš videl posnetke in diagram dobrega vetra tudi v delno oblačnih dneh. Pa poglejva konkretno za to sredo, četrtek, petek, soboto, nedeljo in ponedeljek:

Hitra ocena (gledam samo dva kraja pod isto provinco: dolina-venezia, hribi-belluno)

Bolje je gledati več krajev posebno v dolomitih, pa še ciklone in anticiklone.

PO-poloblačno

J - jasno

dolina-

venezia

sreda- PO

četrtek-J

petek- J

sobota- PO

nedelja-PO

ponedeljek- sranje(oblačno,dež,nevih.)

hribi-

belluno

sreda- PO

četrtek-PO

petek- PO

sobota- PO

nedelja-PO

ponedeljek-PO

kakšen

bo veter

sreda- OK

četrtek-OK

petek- OK

sobota- OK

nedelja-OK

ponedeljek-SLABO

Ocena: najbolje bo v čet in pet. Tudi v soboto in nedeljo ne bo slabo. Na vsak način pa napravi pregled pred odhodom!!! Odkar hodim na LSC (že kot surfar) sem se nasmodil mislim da 2x. Pot zastonj je čas in denar.

Poleti so velikokrat tudi ponoči hribi razgreti zato glej tudi nočne temperature!

Parkrat si pripravi tako napoved in kontroliraj dejansko stanje na baiadimaui,

se vidimo :wink:

Hmm....bom še par dni tole studiral, da bom čist zastopu, ampak vseeno HVALA.

Drugač pa tud mene zanima kolk je kej vožnje do LSC in kolk je kej cestnin in podobnih stroškov?? Aja...pa še kolk je to kej primern teren za začetnike??

Tnx na info!!

lp

Tripy

Po avtocesti iz Vipave uro pa pol, cestnine 3,80 EUR v eno smer, letos so pogoji za začetnike na LSC ju lahko kar rečem idealni. Boljši je lahko samo še spot z mivko.

Og kite rta, kjer se šminkarijo italijani, desno cca 200 m peš je letos na dolgo in široko plitka voda (do kolen). V nedeljo sem naštel na hitro 15 do 20 začetnikov, pa si niso bili v napoto eden drugemu.

Mimigrede, če pogledaš baiadimaui sedaj (21.00), vidiš, da danes dela oz. je delalo.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

V juliju je bilo samo dva dni kolikor toliko dobrega vetra (13 - 16 knts), vse ostalo še čaka, da pofočkamo.

@iztnem, danes tako - tako, jutri nevihte in v sredo pa do sobote dobro (za nedeljo še ni podatkov). Na prenovljeni web strani se vidi, da je voda kar precej višja kot v začetku julija, zato predvidevam, da bo tudi prva polovica avgusta še v redu. Na tej strani je viden tudi nek kontejner in železna ograja vzporedna z obalo (windsurf cona). A ve kdo, kaj so si spet omislili LSCjevci?

Glede na to, da sem šele prišel z dopusta in si je treba pozdraviti tudi kakšno bolečino predvidevam iti gor v soboto ali nedeljo. Verjetno pa bo najbolje v tem tednu v sredo.

Èe bo jutr še tako ugodna napoved za LSC sem od srede naprej tam! Še kdo?

V juliju je bilo samo dva dni kolikor toliko dobrega vetra (13 - 16 knts), vse ostalo še čaka, da pofočkamo.

@iztnem, danes tako - tako, jutri nevihte in v sredo pa do sobote dobro (za nedeljo še ni podatkov). Na prenovljeni web strani se vidi, da je voda kar precej višja kot v začetku julija, zato predvidevam, da bo tudi prva polovica avgusta še v redu. Na tej strani je viden tudi nek kontejner in železna ograja vzporedna z obalo (windsurf cona). A ve kdo, kaj so si spet omislili LSCjevci?

Glede na to, da sem šele prišel z dopusta in si je treba pozdraviti tudi kakšno bolečino predvidevam iti gor v soboto ali nedeljo. Verjetno pa bo najbolje v tem tednu v sredo.

jst tud pičm ze kr u sredo zvečer. a kej veste kaj kej zvečer dogaja okoli lsc ja ( tete pa to ), pa če res začne šele po 12i pihat, kar je za žurerje, pijance in podobne tiče res ugodno, se vsaj naspiš. :lol: :lol: :lol: :roll: :D :?:

Pijanci, zurerji, in ostali tici niso sportniki ali vsaj sporta ne jemljejo resno,

rezem strike ce srecam na vodi!

Sam problemi pol!

dr.

• 2 weeks later...

Na movijih Deko

http://tv.isg.si/site/?q=filebrowser/Gusti(1971, 1972)

http://www.shrani.si/pics/img_196461076.jpg

Takole zgleda masaža z blatom pred pričetkom in po koncu kajtanja. Novogoriško - vipavska naveza vozili 14 do 17 m2 dobri dve uri. Pričakoval sem več, časovno in po jakosti vetra. Vreme bilo idealno brez oblačka v dolini in Dolomitih. Na take pogoje bi maja ali junija povleklo za 10 m2.